'Xavi Simons vrijwel zeker verhuurd aan RB Leipzig'

16 juli 2023, 13:32   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Xavi Simons blijft de gemoederen bezighouden. Nadat bekend werd dat de middenvelder zondag zijn overstap van PSV naar Paris Saint-Germain af gaat ronden, doken al snel berichten op over een mogelijke verhuur van de Nederlandse spelmaker. Fabrizio Romano weet welke club favoriet is om Simons tijdelijk van de Parijzenaars over te nemen.

Het gaat volgens de Italiaanse transfergoeroe om RB Leipzig, afgelopen seizoen de nummer drie van de Bundesliga. "Ze zijn aan het pushen en favoriet", schrijft Romano zondagmiddag op Twitter. Daarbij plaatst hij wel een belangrijke kanttekening: "PSG wil hem alleen op huurbasis laten vertrekken als Kylian Mbappé en Neymar blijven", zo schrijft hij.

Artikel gaat verder onder video

Aanstaande dinsdag wordt volgens Romano de knoop definitief doorgehakt. Dan zal duidelijk moeten worden of bovengenoemd tweetal vertrekt uit Parijs of niet en of trainer Luis Enrique komend seizoen wel of niet over Simons zou kunnen beschikken.

Update 14.17 uur: Simons zelf zou inmiddels weten waar zijn toekomst ligt, zo schrijven Rik Elfrink en Johan Inan in het Eindhovens Dagblad. "Simons verkiest de Bundesliga boven de eredivisie en heeft intimi laten weten dat de kans heel groot is dat hij door Paris Saint-Germain meteen uitgeleend zal worden aan RB Leipzig", schrijft het duo.

Doet Xavi Simons er goed aan om PSV te verlaten?

Laden...
7376 stemmen

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Brigges
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Groot gelijk, wat moet je in de Micky Mouse competitie van NL. Hier word je niet beter.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dat hij liever daar speelt prima ,en dat snap ik wel. Wel psv aan het lijntje gehouden wat niet netjes is . En meneertje flopt gigantisch in de bundesliga .

boyke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Is het niet zo dat PSV verkeerd gehandeld heeft en dat Xavi volledig in zijn recht staat om terug te keren. In de overeenkomst stond toch dat hij voor 6 miljoen terug kon naar PSG. Nu wordt er weer gesteld hij heeft PSV voor de gek gehouden. Deze jongen heeft niemand voor de gek gehouden en heeft toch geen enkele toezegging gedaan aan PSV om daar te blijven. Intern wat er bij PSV gebeurt weten wij als buitenstaanders niet alles dus er zal heus wel iets aan ten grondslag liggen waarom hij terug is gegaan. Wat mijn mening wel is dat die spelersmakelaars met spoed alles ontzegd moeten worden die maken uit wat er met een speler gebeurt en willen zich aan een speler rijk maken. Daar moet een regeling voor komen dat dit afgelopen is. Een spelersmakelaar heeft teveel invloed.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen