FC Volendam haalt uit naar FC Twente: 'Wonderlijk en onacceptabel'

19 juli 2023, 15:08   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

FC Volendam is niet te spreken over de poging van FC Twente om Carel Eiting (25) naar Enchede te halen. Technisch directeur Jasper van Leeuwen van Het Andere Oranje haalt tegenover De Telegraaf uit naar naar de Tukkers, die in zijn ogen een veel te laag openingsbod hebben gedaan én zich niet aan de regels van de FIFA zouden houden.

Dinsdagavond bracht diezelfde krant al naar buiten dat het openingsbod van Twente neerkomt op een bedrag van vier ton. "Wonderlijk en voor ons onacceptabel", vat Van Leeuwen kernachtig samen hoe men in Volendam tegen die som aankijkt. "En dat geldt ook voor de handelswijze (van FC Twente, red.)", voegt de technisch directeur daaraan toe.

Artikel gaat verder onder video

Daarmee doelt Van Leeuwen op het feit dat Twente de speler, die in Volendam een contract heeft tot medio 2024, "zonder enige communicatie en toestemming" zou hebben benaderd en ook al in onderhandeling zou zijn over een contract. De Telegraaf stipt aan dat een dergelijke handelswijze 'tegen de FIFA-reglementen' is. In Volendam schat men de transferwaarde van Eiting bovendien een stuk hoger in dan FC Twente: de club zou 'het zes- of zevenvoudige' van het openingsbod verlangen. Dat zou neerkomen op een bedrag van 2,4 tot 3 miljoen euro. Van Leeuwen: "Twente weet hoe wij hierin zitten en ik heb daar verder ook niks aan toe te voegen."

Eiting is afkomstig uit de jeugdopleiding van Ajax. Hij debuteerde in Amsterdam reeds in 2016 in de hoofdmacht in het met 1-6 gewonnen bekerduel tegen Kozakken Boys. In de daaropvolgende seizoenen maakte de middenvelder geregeld minuten in het eerste, maar speelde hij vooral met Jong Ajax in de Keuken Kampioen Divisie. Nadat de Amsterdammers hem in het seizoen 2020-21 al hadden verhuurd aan het Engelse Huddersfield, stapte hij in 2021 over naar KRC Genk. De Belgische club liet hem een half jaar later terugkeren naar Huddersfield, waarna Volendam hem vorig jaar zomer terughaalde naar de Eredivisie. Afgelopen seizoen kwam Eiting 34 keer in actie voor het elftal van toenmalig trainer Wim Jonk, hij scoorde daarin drie keer en was goed voor tien assists.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

boyke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

FC Twente op zijn best en alle fatsnoennormen overtreden en maar klagen over wat Feyenoord gedaan heeft met de prijs of speler kopen. Volendam moet het spel hard spelen en hem niet laten gaan voor minder dan 3 miljoen euro Laat FC Twente ook maar eens voelen wat onderhandelen is en dat ook nog eens buiten de FIFA regels om. En dam nog Volendam in een verkeerd daglicht stellen door te zeggen had dit via de media gemoeten terwijl ze zelf geen haar beter zijn. FC Twente heeft zich niet geliefd gemaakt en zeer onbeschoft gehandeld.

redknap
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Klopt.Twente heeft van Feyenoord geleerd hoe hard je moet opstellen om je doel te bereiken. Ook Feyenoord bleef maar zeiken over het transfer bedrag. Daardoor kregen ze Ramiz voor een veel te laag bedrag en straks voor 30/mio verkopen, dat zijn de Feyenoord trucs.

Jaco De Rooij
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

jaloezie? Volgens mij gaat dit niet over hard optreden maar op zijn Twente's achterbaks optreden. Altijd eerst contact met de desbetreffende club. Dan kun je de onderhandelingen naar marktcomfort bedrag gaan starten. Dan is het aan de clubs voor welk bedrag een bepaalde speler weg mag. Wat betreft Ramiz. Die wilde vorig jaar al weg bij Twente en daar heeft Twente terecht voet stijf gehouden voor een vast bedrag anders was het afgelopen seizoen middenmoot geeindigd. Nu hebben ze een mooi bedrag voor deze speler ontvangen. En ja het zou ook wel heel dom zijn als Feyenoord deze speler straks niet met winst gaat verkopen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen