Ferdy Druijf keert na twee en een half jaar terug in Eredivisie

14 juli 2023, 19:10   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Ferdy Druijf is komend seizoen weer op de Nederlandse velden te bewonderen. PEC Zwolle heeft vrijdagavond bevestigd dat de 25-jarige spits komend seizoen gehuurd wordt van Rapid Wien.

Druijf werd opgeleid door AZ en zette in Alkmaar ook zijn eerste stappen in het profvoetbal, maar werd er mede door de aanwezigheid van Myron Boadu nooit de vaste eerste keuze in de punt van de aanval. In januari 2021 verkaste Druijf naar KV Mechelen, dat hem in totaal een jaar huurde van AZ.



Artikel gaat verder onder video

Halverwege het seizoen 2021/22 stapte Druijf over naar Rapid Wien, waar hij in 33 competitiewedstrijden goed was voor acht doelpunten en zes assists. Nu verruilt hij de Oostenrijkse club op huurbasis voor PEC Zwolle, dat het afgelopen seizoen op de tweede plaats eindigde in de Keuken Kampioen Divisie en daarom het komende voetbaljaar uitkomt in de Eredivisie.

Technisch directeur Marcel Boudesteyn toont zich tevreden met het binnenhalen van Druijf, die trainer Johnny Jansen een extra optie in de voorhoede biedt. "Ferdy is sterk door de lucht, maar ook over de grond en staat te boek als een goede afmaker. Ik ben dan ook heel blij dat we hem er dit seizoen bij hebben", zegt de td op de clubsite. Ook Druijf zelf kijkt uit naar zijn tijdelijke terugkeer in Nederland: "Ik ben blij dat ik komend seizoen voor PEC Zwolle aan de slag kan in de Eredivisie. De club staat al jaren voor aantrekkelijk, aanvallend voetbal en heeft dat zeker vorig seizoen laten zien", aldus de aanvaller.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Dick
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Hij zal vermoedelijk bij Heracles tekenen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen