Lionel Messi doet zeven maanden na dato onthulling over kwartfinale tegen Oranje

15 juli 2023, 19:39   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © Televisión Pública

Lionel Messi heeft in gesprek met Televisión Pública uitgebreid teruggeblikt op het WK in Qatar, waar Argentinië de wereldtitel veroverde. Daarbij is ook de tumultueus verlopen kwartfinale tegen het Nederlands elftal ter sprake gekomen. Over die wedstrijd vertelt de 36-jarige Messi iets wat hij nog niet eerder deed.

Argentinië bereikte de halve finale door de strafschoppen beter te nemen dan het Nederlands elftal. In de reguliere speeltijd kwamen de Argentijnen in de 35ste minuut op voorsprong door een doelpunt van Nahuel Molina. De rechtsback maakte een loopactie, werd bediend door Messi en verschalkte Andries Noppert. Vooral over de assist van de Argentijnse captain werd nog lang nagepraat.

Artikel gaat verder onder video

De pass richting Molina kwam namelijk als een verrassing, daar de rechtsback buiten het gezichtsveld van Messi leek te zijn. Zelfs de doelpuntenmaker zelf twijfelde of Messi hem wel had gezien. "Ja, ik zag hem rennen en zag dat hij bleef rennen", blikt de meervoudig winnaar van de Ballon d'Or terug. "Het was duidelijk voor mij dat de meest logische keuze op dat moment was om de bal richting de zijkant te spelen. Daarom besloot ik daarheen te passen, omdat ik dacht dat de verdediging iets anders verwachtte."

Het verhaal dat Messi zijn keuze op gehoor maakte, doet hij af als onzin. "Nee, ik heb hem niet gehoord, maar zag hem wel", benadrukt hij. Messi zelf maakte een kwartier voor tijd de 2-0, waardoor de wedstrijd gespeeld leek. Dankzij doelpunten van Wout Weghorst sleepte Oranje echter alsnog een verlenging uit het vuur. De verlenging leverde geen goals op, waarna Argentinië in de penaltyserie als winnaar naar boven kwam.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

ids
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wat een onthulling! Messi was Messi!

Aadl
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Argentinië speelde antivoetbal, dit was geen voetbal wedstrijd maar een veldslag, met een hele slechte scheidsrechter. punt uit.

Atif kus
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

En messi denkt ook dat het handbal is

LdG
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wat een onthulling, zegt helemaal niets. Bullshit gelul

Felix Houtgast
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Kanker

ADB1973
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Helaas niks over zijn handsbal, waar hij op z'n minst geel voor had moeten krijgen.

Boudewijn Thomas Visser
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

voetbalprimeur, voetbalzone etc. allemaal beter nieuws dan FCupdate op dit moment. FCUpdate gaat meer op rtl boulevard lijken zo...

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen