Mike Verweij heeft kraakhelder advies voor Ajax: zet per direct een streep door deze transfer

24 juli 2023, 19:35   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © De Telegraaf

Mike Verweij vindt de interesse van Ajax in Eduard Spertsyan discutabel. De Armeense middenvelder staat namelijk onder contract bij het Russische FK Krasnodar. De journalist van De Telegraaf vindt het ethisch onverantwoord om als Ajax zaken te doen met een Russische club. 

Spertsyan staat hoog op het verlanglijstje van Ajax. Transferspecialist Fabrizio Romano maakte afgelopen weekend zelfs al melding van een Amsterdams bod op de middenvelder ter waarde van minimaal 8,5 miljoen euro. “Ik vind het discutabel dat Ajax Spertsyan wil”, zegt Verweij maandag in de podcast Kick-off van De Telegraaf.

Artikel gaat verder onder video

“Het is natuurlijk gewoon een beursgenoteerd bedrijf dat stelt een hoge standaard te hebben als het aankomt op normen en waarden. Ik vraag me echt af of je als Nederlandse club zaken moet doen met Krasnodar. Ik vind het heel gek dat Ajax zaken wil doen met een Russische club”, vervolgt Verweij, refererend aan de oorlog die Rusland momenteel voert met Oekraïne. 

“Ik weet dat je het kan uitleggen als het ‘bevrijden’ van een speler uit de Russische competitie. Maar Premier League-clubs hebben bijvoorbeeld ook al gezegd dat er geen zaken worden gedaan met Rusland, terwijl je ook enkele Italiaanse clubs dat standpunt ziet innemen”, aldus Verweij, die vindt dat het de beleidsmakers van Ajax zou sieren als zij een vergelijkbaar standpunt innemen. “Ik vind eigenlijk dat Ajax ook dat standpunt moet hebben: hoe goed die Spertsyan ook is. Misschien dat Ajax de redenatie hanteert dat hij ‘verlost’ moet worden van Rusland, maar dat weet ik nog niet.”

 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

dilima1966
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Spertsyan gaat ook niet naar ajax Deze naam komt uit de grabbel ton weer

thetruth
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Verwey je bent een grote kwal, als iemand het niet over normen en waarden moet hebben ben jij het., zielige bloedzuiger.

Martin0345
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Maar als PSV of Feyenoord een speler uit Rusland willen, is het zeker okay?

Ajax 1960
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

De wereldsterren kiezen voor belachelijk veel geld voor het niet zuivere midden Oosten. De landen die nauwelijks iets doen voor bv asielzoekers of armoedebestrijding. Frikadel Verweij valt over alles wat ajax doet. De ene na de andere aanval van deze anti ajax fricandel.

Ajax 1960
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Kraakhelder advies voor ajacieden, geen cent meer naar de Telegraaf.

ARIE1997
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wat klets verweij weer, de telegraaf is zeker weer met een hetze bezig, psv haalde vorig jaar til uit Rusland, verdiende spartak Moskou geld aan, feyenoord huurde symanski van dinamo Moskou, huren kost ook geld, zal misschien bij beide wel minder zijn als wat ajax voor de gozer wil betalen, maar als psv of feyenoord het doet hoor je niemand en als ajax het doet is de wereld te klein, en ik las in verschillende reacties dat het schande is dat ajax een Rus wil kopen, terwijl dat klopt niet hij speelt bij een Russische club het is geen Rus, en dan nog maar te zwijgen over die Arabische clubs, in die landen worden mensen rechten geschonden, maar een wkdaar is geen probleem en de topspelers die daar nu heen gaan is ook geen probleem, alleen dat mensen bang zijn dat de Europese competitie minder wordt, maar dat clubsuit Europa met clubs uit die landen zaken doen en dat spelers daar heen gaan is geen probleem??, maar als ajax een speler uit Rusland wil halen, schreeuwt verweij weer moord en brand, Bassey verhaal hetzelfde, paar maanden. Geleden was ajax gek dat ze een bod van 13 miljoen weigerde volgens verweij, en nu is het schandelijk wat ajax doet, want bassey is aardig en vrolijk dus wat ajax doet is schandelijk, terwijl als ajax het bedrag terug kan krijgen van een verdediger die in niet 1 wedstrijd heeft kunnen overtuigen, dan snap ik wel dat ajax daar serieus over nadenkt, en dit gebeurt zo vaak in het voetbal dat een voetballer die toch niet blijkt te functioneren verteld wordt om te zeggen dat je beter kan vertrekken.

Decoach
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Verweij wijst gewoon op de pijnpunten binnen de organisatie Ajax en levert opbouwende Kritiek en daar is niks mis mee. Wat hij van andere kwesties vind, is van ondergeschikt belang als we het puur over Ajax hebben en dat niet altijd alles klopt betreft de berichtgeving welke journalist/krant of media outlet heeft het altijd bij het rechte eind?. En laten we alsjeblieft eerlijk blijven er gaat gewoon teveel fout binnen mijn club (AJAX)

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen