Özcan Akyol maakt gehakt van voormalig Ajacied en Oranje-international: 'Wat voor mafketel ben je als je denkt dat dit stoer is?'

6 juli 2023, 22:30   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © SBS6

Ryan Babel heeft geen indruk gemaakt op Özcan Akyol. De voormalig speler van onder meer Ajax en Liverpool keerde begin 2020 nog even terug in Amsterdam voor een derde periode in de Johan Cruijff ArenA, maar verdween nadien naar de achtergrond. Voetballen doet Babel weliswaar nog in Turkije, maar hij moet het inmiddels vooral van zijn activiteiten op sociale media hebben om in de belangstelling te komen. Akyol heeft daar echter geen goed woord voor over,

Babel stond ooit te boek als één van de grootste talenten van Nederland. De aanvaller maakte in de zomer van 2007 voor bijna twintig miljoen euro de overstap naar Liverpool. Die stap bleek echter te hoog gegrepen. Babel keerde na een kort avontuur bij Hoffenheim in de zomer van 2012 alweer terug bij Ajax. Hij veroverde in Amsterdam weliswaar de landstitel, maar had daar geen belangrijk aandeel in. Babel droeg vervolgens ook nog het shirt van Kasimpasa, Al-Ain FC, Deportivo La Coruña, Besiktas, Fulham en Galatasaray. Tussendoor kende hij nog een opleving in Oranje, maar inmiddels wordt er van de voetballer Babel nog maar weinig vernomen.

Artikel gaat verder onder video

Tijdens De Oranjezomer kwam de voormalig Oranje-international dan ook niet wegens zijn verrichtingen binnen, maar buiten de lijnen ter sprake. “Ryan Babel is ook zo’n jongen die op zoek is naar een carrière buiten het voetbal. Hij heeft bedacht dat hij een investeerder gaat worden en ook een soort goeroe”, vertelde Akyol donderdagavond. “Dan zie je op het internet filmpjes verschijnen waarop hij ons gaat uitleggen wat wij dom zijn en hij slim, omdat hij weet hoe hij geld moet verdienen.” Op het grote scherm wordt een video gedeeld waarin Babel zijn volgers toespreekt vanuit het vliegtuig, First Class bij Emirates om precies te zijn. Hij vertelt hoe hij het voor elkaar heeft gekregen om in die luxe naar Dubai te vliegen en hoe zijn volgers dat ook zouden kunnen bereiken.

“Dit is dus dan het hoogste wat je kunt bereiken in je leven als je naar Ryan Babel moet luisteren”, reageerde Akyol. “Wat ik vergeet te vertellen is dat hij dus allerlei panden koopt in Amsterdam bijvoorbeeld. Dat zijn allemaal sociale huurwoningen. Die koopt hij op en verkoopt ze vervolgens voor commerciële prijzen, dus hij verziekt ondertussen ook nog eens de hele huizenmarkt in Nederland. Daarmee gaat hij opscheppen op internet. Dit is dan zogenaamd een voorbeeldprof. Ik heb het nooit echt gehad met voorbeeldfuncties, maar wat voor mafketel ben je als je denkt dat dit stoer is? Waarom moet je hiermee pronken? Wat levert het op?”, vroeg Akyol zich hardop af. De schrijver verbaast zich bovendien over het feit dat Babel tegen zijn volgers zegt dat zij dezelfde stappen moeten ondernemen, maar vergeet te vertellen dat hij door zijn voetballoopbaan al de nodige miljoenen op zijn bankrekening heeft staan.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Klantenservice
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

True story

Rechtsbekaf
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Gevalletje als niets iets denkt te gaan worden. BN'ers a la 2023 !

Ajeto!
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Als Babel de miljoenen niet had verdient met voetballen dan had hij gewoon een straatschoffie gebleven en gewoon 5 hoog achter gewoond

jurgen😎
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Tarkan heeft de laatste tijd iet teveel popie jopie uitspraken om te scoren en grappige te willen zijn. Ik ken Babel persoonlijk is een hele rustige toffe gozer heeft genoeg op de bank heeft vastgoed paar leuke autos als je niet weet praat geen domme dingen .

Klantenservice
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Vind dat wel meevallen. Gaat er niet om hoe hij tegen jou is. Het gaat er in dit geval om hoe hij zich online profileert en hoe dat overkomt op o.a. Özkan. Ik kan me wel vinden in de boodschap achter de uitspraken

Briyes
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Blijkbaar weet Özkan dus wel, want hij benoemt dat vastgoed en het 'genoeg op de bank hebben' toch? Als jij die beste man kent, zeg hem dan even dat hij met zijn geld van sociale huurwoningen moet afblijven. Is voor mensen zonder genoeg op de bank en een paar leuke auto's.

jurgen😎
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

babel is niet de enige die dat doet. En blijkbaar heeft hij het recht om sociale huurwoningen te kopen maar tarkan praat over het verzieken van huurwoningen in heel nederland hou op hoor daar moet ie toch echt achter de grotere jongens aangaan en ik kan je zeggen die zien er niet uit als Babel . Wederom tarkan doet te interessant met zn uitspraken enige wat ik zie is jaloezie en haat.

BarrieB
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ryan is inderdaad niet de kern van het probleem maar is wel onderdeel van en zelfs 1 of 2 woningen is al not done. Met de huidige schaarste op de woningmarkt, ontneem je mensen de kans op een woning die daar soms al 5-8 jaar op wachten en dat alleen voor je eigen gewin. En vervolgens ga je er ook nog mee lopen pronken op social media.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen