Steijn: 'Ik wil geen klaagzang houden, maar dit is Ajax-onwaardig'

29 juli 2023, 20:47   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Maurice Steijn houdt gemengde gevoelens over aan de oefenwedstrijd tegen FC Augsburg. De trainer van Ajax zag hoopgevende elementen in het spel van zijn ploeg, maar is ontevreden over de uitslag (3-1 nederlaag). Ook vindt de opstelling in de slotfase van de wedstrijd 'Ajax-onwaardig'.

"Als je vandaag zag hoe we de laatste tien minuten speelden, met Benjamin Tahirovic (een middenvelder, red.) centraal achterin en een linksback (Anass Salah-Eddine, red.) op rechts... Dat is Ajax-onwaardig", wordt Steijn geciteerd door Voetbal International. "Ik wil geen klaagzang ophangen, want we hebben net een goede trainingsweek achter de rug. De jongens hebben hard gewerkt, maar uiteindelijk missen we gewoon kwaliteit."

Artikel gaat verder onder video

Bekijk onze video over Ajax op YouTube: 'Feyenoord en PSV zijn veel verder op dit moment'

Bij Ajax TV erkent Steijn dat het 'qua uitslag' niet de wedstrijd werd waar hij op hoopte. Maar: "Ik vind wel dat we ons na een behoorlijk pittig trainingskamp redelijk hebben laten zien vandaag. We hebben vandaag grote fases gedomineerd, veel meer kansen gecreëerd dan de tegenstander, hadden veel meer balbezit en we hebben de tegenstander gedwongen tot fouten. Maar, dit is een spel van doelpunten maken en niet van doelpunten weggeven. We geven in mijn optiek zomaar drie doelpunten weg en je maakt er maar één. Dan krijg je zo'n wedstrijd."

"Ik ben er wel ziek van", vervolgde Steijn. "Dit is vergelijkbaar met de vorige wedstrijd tegen Anderlecht (3-0 nederlaag, red.). Daar hebben we ook veel meer kansen gecreëerd. Als je zulke open kansen niet maakt, dan hoop je dat dit in de competitie beter gaat, maar je maakt je ook zorgen waarom je zo makkelijk de goals weggeeft, want in alle drie de situaties is er niks aan de hand en eigenlijk had je al dik voor moeten staan. We zullen gaan kijken waar de oorzaken liggen, maar dit zijn gewoon persoonlijke fouten die eruit moeten."

In de FCUpdate Podcast wordt gesproken over de situatie bij Ajax. Moet de club zich instellen op een tussenjaar? Beluister de podcast hieronder of op YouTube.

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

dilima1966
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Steijn heeft groot gelijk En het zal niet veranderen Zolang het zo blijft Team wat er nu is om je voor te schamen Waardeloze keeper Verdediging belabberd en geen afmaken in de spits

Paulito
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Iedereen heeft het over Overmars maar die heeft maar 4 goede dingen gedaan, De Ligt, v/d Beek en deJong voor record bedragen verkocht. Heeft ook veel fouten gedaan, veel transfer vrije spelers laten gaan oa Timber en Brobbey die ze duur moesten terug kopen. Aankoop Anthony was ook geweldig.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Precies maar dat willen ze niet horen en begrijpen

dilima1966
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Hamstra en huntelaar hebben er een potje van gemaakt 108 miljoen uitgegeven Waar van 50 miljoen weg gegooid was

Performance
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

denk dat Steyn langzaam spijt begint te krijgen, het lijkt er op dat die Duitser er op uit is Ajax de vernieling in te helpen, oud zeer misschien? Ajax moet buiten die nieuw gevestigde macht onmiddellijk ingrijpen voor het echt te laat is, wat Steijn betreft, weet op zeker na 5 of enkele wedstrijden meer met als resultaat verlies staat hij op straat en die Mislintat blijft op zijn troon lekker zakkenvullen, ben zelf supporter van de beste club van Nederland maar zonder Ajax kunnen wij geen oorlog voeren

dilima1966
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik denk dat Sven Mislintat Tegen gehouden wordt door het bestuur Met name Susan lenderink mauris Hendriks eringa en geelen En de bestuursleden Dat hij niet de vrije hand krijgt

CG
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Sinds het vertrek van Marc Overmars is het alleen maar slechter geworden bij Ajax, ieder ajaxfan dat heel erg goed weet. Nu al blijft het zichtbaar dat we minimaal vijf topspelers nodig moeten hebben waarvan er twee in de verdediging en een als verdedigende linksbenige middenvelder evenals twee puur in de aanval. Puur is het zichtbaar dat Ajax ontbrekende spelers hebben van types als Rijkaard, Davids, Lithmanen, Stam, Kluivert en zelfs v/d Sar. Wat een zéér slecht blijft bij Ajax is dat ze steeds zich laat leegkopen door andere buitenlandse clubs. Het zal nooit zichtbaar zijn dat een (top)speler minimaal acht jaar bij Ajax blijft. Ahax moet eerst een type speler(s) terughalen als voorheen, spelers als de toen verkochte / vertrokken spelers als Lithmanen, Stam, Kluivert, De Ligt en Blund, precies de juiste samengestelde spelers, maar dat Ajax al deze spelers niet voor een lange termijn kan houden wat bij de beste 10 clubs van Europa dat wél kan. Ook dat de leeftijdsverschil / balans sterk ontbreekt bij Ajax, daar zij minimaal vier topspelers van minimaal 26 jaar moeten halen. Aan bijvoorbeeld vier of zes spelers op te stellen onder de 20 jaar in de basis geeft vooraf al dat het minder zal gaan worden met Ajax in zowel de Eredivisie als Europees ! De kans wordt héél erg groot dat AZ boven Ajax zal eindigen waardoor Ajax wel eens 3e of ( toch ) 4e zal eindigen. Deze kans lijkt voor 80 procent zeker te zijn zolang Ajax hier niets tegen doet om dit te voorkomen ! ! Dit alles door schuld van de technische staf, bestuur, commisie en directie daar alleen zij verantwoordelijk zijn én ook doen blijven ! !

dilima1966
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ajax zou gewoon in de verdediging Davinson Sánchez terug moeten halen Spits die ook op de vleugels kan Juan santos van san paulo

GJAM
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Strekking van je verhaal zeker mee eens, als Feyenoord fan zeg ik zeker vooral doorgaan zo. Maar is dit spellingscontrole of gewoon bakkie te veel??

CG
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Geen van beiden ! !

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen