Totale leegloop dreigt voor Ajax: drie grote namen willen ‘liever vandaag dan morgen’ weg

15 juli 2023, 13:46   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Mike Verweij verwacht dat het vertrek van Dusan Tadic een sneeuwbaleffect zal hebben voor Ajax. Volgens de journalist van De Telegraaf willen Edson Álvarez, Mohammed Kudus en Davy Klaassen nu ‘liever vandaag dan morgen’ vertrekken bij de Amsterdamse club.

Deze week kwam er vrij abrupt een einde aan het huwelijk tussen Ajax en Tadic. De Servische aanvaller en aanvoerder van de Amsterdammers kon zich niet langer vinden in de koers van de club, waarna zijn nog tot medio volgend jaar doorlopende verbintenis in onderling overleg werd ontbonden.

Artikel gaat verder onder video

Verweij verwacht dat het vertrek van Tadic tot meer uitgaande transfers bij Ajax zal leiden. “Kijk, die sneeuwbal is aan het rollen”, zegt de Ajax-watcher in de podcast Kick-off van De Telegraaf. “Door die hele situatie rond Tadic wil Álvarez ook liever vandaag dan morgen weg, wil Kudus liever vandaag dan morgen weg en wil Klaassen ook liever vandaag dan morgen weg”, meent Verweij.

Álvarez staat in de nadrukkelijke belangstelling van West Ham United, terwijl Kudus genoemd wordt bij Brighton & Hove Albion. Klaassen zou op de radar staan bij diverse clubs uit Turkije. Dat het trio Ajax deze zomer graag verlaat, mogen directeur voetbalzaken Sven Mislintat en Chief Sports Officer Maurits Hendriks zich wat Verweij betreft aanrekenen. “Als Sven Mislintat en Maurits Hendriks in plaats van een paar PowerPoint-presentaties gewoon heel actief waren geweest en ambitie hadden getoond op de transfermarkt, dan had je Tadic kunnen behouden."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Gusa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wat een gelul weer. Alvarez, Kudus en Klaassen staan al weken/maanden op de lijst voor vertrek. Telegraaf maakt zichzelf dagelijks volslagen belachelijk.

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Voor de Ajax-supporter zijn momenteel moeilijke tijden: afkicken van het (recente)verleden, verder met mindere spelers als Bergwijn, Berghuis, Taylor, Rensch en nog enkele andere. Verheugen op wat komen gaat, alle kaartjes, seizoenkaarten zijn al uitverkocht. Afwachten wat het "nieuwe" Ajax laat zien.

BartVanderVeen24
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Die Mike Verweij is wel een stoker zeg.

dilima1966
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Verweij wil het sneeuwbaleffect iets erger laten worden dan wat het is Het is zeker al weken bekend dat deze speler s weg willen en interesse in is

Lekker bezig
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Denk alleen maar goed dat Tadic en Klaassen weggaan. Vind ze te sloom om op hoog niveau aan te haken. Kudus is wel jammer, maar dat was allang bekend..

Swiebertje
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Hopelijk blijft Pasveer.

Kramer
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Totale leegloop… 2 die al weg zouden gaan afgelopen zomer en Klaassen die weet dat hij 2de/3de keus is.

Witte muis
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Vind het niet erg dat Tadic weg is er waren aardig wat spelers ondergesneeuwd vanwege hem. Hij is afgelopen seizoen echt een hand boven zijn hoofd gehouden,had regelmatig gewisseld moeten worden waar andere de pispaal van werden omdat hij bleef staan. Begrijp me niet verkeerd heeft een hoop gedaan maar hij voelde allang aan dat hij regelmatig op de bank zou belanden maar ga niet zeggen dat de selectie niet goed is ,hij wist sowieso dat Ajax eerst moet verkopen voor dat ze wat kunnen doen 🤔 geef stein met zijn technische staf gewoon de tijd er komen echt nog wel een paar toppers bij en dit wordt gewoon een opbouw jaar en dat vind ik helemaal niet gek met zoveel spelers die weggaan zoals ook vorig jaar al zo was. En het mooiste is nog dat de media zo negatief over onze club is en waarom 🤔 ??? tje er wordt niet meer gelekt houden zo en dan komt alles goed met onze club 💪❌❌❌👍😂😂😂

Paulito
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Alvarez wil al 2 jaar weg, afspraak is dat er dit jaar wordt meegewerkt aan een transfer. Klaassen wil niet banken (ook met oog op het EK) maar eerlijk heeft zn beste tijd gehad, geen diepgang en geen snelheid maar wel altijd doeltreffend en altijd de belangrijkste goal. Kudus verkopen voor 10-15 miljoen. Dit jaar 2 leuke wedstrijden voor de rest onzichtbaar of geblesseerd. Schrijf ook eens iets positiefs, de ontwikkeling van Hato, die breekt dit seizoen definitief door.

DRAAK72
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ajax moet deze spelers snel verkopen zyn bejaarde spelers opruimen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen