Ajax en West Ham United bereiken akkoord over Edson Álvarez: Amsterdammers ontvangen flink bedrag

7 augustus 2023, 12:45   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Edson Álvarez is bezig aan zijn laatste dagen als Ajacied. De Mexicaan wordt al maanden in verband gebracht met een vertrek uit Amsterdam, maar lijkt zijn transfer nu écht te pakken te hebben. Álvarez bereikte vorige week al een persoonlijk akkoord met West Ham United en nu zijn ook de clubs eruit. Dat meldt Fabrizio Romano althans. Volgens de doorgaans zeer goed geïnformeerde journalist betalen de Londenaren een bedrag van bijna 40 miljoen euro.

Het was de afgelopen maanden niet meer de vraag óf Álvarez deze zomer zou gaan vertrekken bij Ajax, maar wanneer en vooral waarheen. De middenvelder, die ook als centrale verdediger uit de voeten kan, leek in eerste instantie hard op weg naar Borussia Dortmund. Álvarez had naar verluidt al een akkoord bereikt met de nummer twee van het afgelopen seizoen in Duitsland, maar die zette uiteindelijk zelf een streep door zijn komst. Ajax was niet van plan z'n sterkhouder voor een appel en een ei te laten gaan en dat kreeg Borussia Dortmund te horen. De vraagprijs was de Duitsers echter te gortig, waardoor Álvarez een overstap naar de Europese grootmacht kon vergeten.

Artikel gaat verder onder video

Nu lijkt de verdedigende middenvelder zich dan tóch te mogen opmaken voor een vertrek naar een Europese topcompetitie. Na het afketsen van de deal met Borussia Dortmund werd al duidelijk dat West Ham United de nieuwe belangrijkste gegadigde was om Álvarez over te nemen van Ajax. De Britten bereikten vorige week al een persoonlijk akkoord met de speler en meldden zich niet lang daarna met een eerste bod in Amsterdam. Dat werd nog afgewezen, maar volgens Romano zijn de clubs nu akkoord over een bedrag van zo'n 40 miljoen euro. Volgens Ajax-watcher Mike Verweij van De Telegraaf ontvangt de nummer drie van het afgelopen seizoen in Nederland 39,5 miljoen euro voor Álvarez.

Álvarez is na Jurriën Timber (Arsenal) en Dusan Tadic (Fenerbahçe) de volgende sterkhouder die vertrekt uit de Johan Cruijff ArenA. De Mexicaan arriveerde in de zomer van 2019 in Amsterdam. Álvarez werd in eerste instantie gezien als de vervanger van Matthijs de Ligt, maar na een moeizaam debuutseizoen ontwikkelde hij zich op het middenveld tot belangrijke kracht in de ploeg van toenmalig trainer Erik ten Hag. Álvarez droeg uiteindelijk 147 keer het shirt van Ajax. Daarin was hij goed voor dertien doelpunten, zes assists en 35 gele kaarten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

dilima1966
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Een mooie club voor Alvarez En ajax houd er een mooie bedrag aan over Maar ik snap niet dat ajax Davinson Sánchez niet proberen te terug te halen Achterin nog lang niet op orde en een goede spits Bevoordeeld Juan santos die heeft alles wat een spits nodig heeft voor ajax

CG
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik heb Alvarez alijd heel goed gevonden. Logisch eigenlijk dat andere clubs hem willen hebben. Ik had graag gewild dat hij zou blijven, vooral met een nieuwe goede contract voor vier jaar. Hiermee zou Ajax véél meer transferwaarde van hem kunnen vragen, bijvoorbeeld ca. € 80 mmiljoen. Nu is dat te laat, helaas ! ! Ajax moet véél beter actief zijn om de goede spelers vooral te behouden met goede contractverlengingen, dan betalen ze ook niet de volle transferbedrag om een goede speler terug te halen. Wel jammer dit ! !

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen