Amerikanen lachen één speler van Oranje uit na eliminatie op WK

11 augustus 2023, 07:22   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Voetbalfans in de Verenigde Staten konden donderdagnacht wel lachen om de uitschakeling van het Nederlands elftal op het WK. Met name Lineth Beerensteyn moest het ontgelden. Zij miste tot genoegen van de Amerikanen de nodige kansen tegen Spanje.

Beerensteyn liet in de slotfase van de reguliere speeltijd, bij een 1-0 achterstand, twee goede kansen liggen. Ze kon opgelucht ademhalen doordat Stefanie van der Gragt wel scoorde en een verlenging uit het vuur sleepte. In die verlenging miste de aanvaller nog eens twee kansen, waarna Spanje de wedstrijd naar zich toetrok.

Artikel gaat verder onder video

In de aanloop naar de WK-kwartfinale zei Beerensteyn dat Amerika een 'grote mond' had, voordat het land werd uitgeschakeld door Zweden in de achtste finale. "Wat ik dacht toen ze eruit lagen? Yes! Doei Amerika", aldus Beerensteyn. "Je moet het eerst in de wedstrijden daarvoor laten zien, voordat je praatjes hebt."

Op X, het voormalige Twitter, wordt massaal gereageerd door Amerikanen. "Zo zijn de Nederlanders altijd. Ook al kan ik hun team waarderen, het is bizar dat andere landen altijd de spot drijven met de VS, terwijl ze ons nooit hebben verslagen. Nederland staat bovenaan die lijst. Oh Lineth Beerensteyn... Je bent een held, alleen niet in Nederland", zo klinkt het bijvoorbeeld.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

JMP
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Volkomen terechte reacties. Hoe haal je het in je bótte hersens om dit soort uitspraken te doen zonder dat je ooit van de veelvoudig kampioen VS hebt gewonnen, en op dit WK nog niet verder was gekomen dan een overwinning op Vietnam en Zuid-Afrika. Ik adviseer de KNVB om voor een volgend toernooi om, behalve naar de vorm en fitheid te kijken, er ook IQ testje tegen aan te gooien en wat uitleg te geven over termen als misplaatste arrogantie en respect.

boyke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Beerensteyn zie je nu wat je Nederland over de gehele wereld hebt aangedaan met je grote mond, Eerst presteren wat je niet gedaan hebt en als een mini pupil hebt staan te voetballen. Met een grote mond bereik je niets maar met je voeten wel dus de VS lachen je terecht geheel uit en breken je tot de grond toe af.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen