Databureau Gracenote voorspelt nieuwe kampioen in de Eredivisie; flinke daling Feyenoord

11 augustus 2023, 17:23   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Als de Eredivisie-voorspellingen van databureau Gracenote kloppen, gaat landskampioen Feyenoord een zwaar jaar tegemoet. Aan de hand van statistieken publiceerde Gracenote haar meeste waarschijnlijke eindstand van het komende Eredivisieseizoen. Daarin valt op dat de Rotterdammers de landstitel alles behalve gaan prolongeren.

Preview Eredivisie 2023/24! 🇳🇱 De landskampioen, tegenvallende aankopen en de mooiste shirts!

Feyenoord wordt namelijk voorbijgestreefd door zowel PSV, als Ajax. Gracenote voorspelt dat de Eindhovenaren als landskampioen gaan eindigen, terwijl de ploeg van Maurice Steijn tweede wordt. Klaarblijkelijk gaat Feyenoord het gemis van aanvoerder Orkun Kökcü niet kunnen opvangen, want de Rotterdammers worden aan de hand van data op plek drie geplaatst. Gracenote geeft de ploeg van Arne Slot slechts 22,3 procent kans op het kampioenschap.

Artikel gaat verder onder video

Ajax heeft daarentegen 26,4 procent kans om de titel te pakken, terwijl PSV met 33,7 procent de absolute favoriet is. De Eindhovenaren gaan naar verwachting 79 punten behalen in het aankomende Eredivisieseizoen. AZ en FC Twente completeren, net als afgelopen seizoen, de top vijf.

Ook de rest van de competitie werd voorspeld door Gracenote. Als we gaan kijken in de onderste regionen, zien we dat Almere City na de historische promotie ook weer direct degradeert. Ook voor Excelsior, dat op plek zeventien geschat wordt, valt het doek. FC Volendam moet zich zien te handhaven via de play-offs.

De volledige eindstand (volgens Gracenote)

1. PSV
2. Ajax
3. Feyenoord
4. AZ
5. FC Twente
6. FC Utrecht
7. Sparta
8. Vitesse
9. Heerenveen
10. Go Ahead Eagles
11. Heracles
12. NEC
13. PEC Zwolle
14. RKC
15. Fortuna Sittard
16. FC Volendam
17. Excelsior
18. Almere City

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Deblauwe1
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Was dat de vorige 2 jaar ook al niet bij Gracenote, dat Feyenoord geen kampioen zou worden???? Die hebben het ook altijd mis, net als die exPSV trainer, die Ajax vorig jaar klampioen zag worden

jurgen😎
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

gelukkig worden kampioenstitels bepaald door zulke super zinvolle buro's met bewezen top informatie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen