David Neres volop onder vuur vanwege ethisch verwerpelijk verzoek

22 augustus 2023, 18:50   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

David Neres (26) ligt onder vuur. De Braziliaan zou namelijk een vertrekwens bij Benfica ten faveure van Zent Sint-Petersburg hebben ingediend. Dat is extra opvallend, omdat hij een jaar geleden vanwege de oorlog in Oekraïne smeekte om hulp van onder andere Ajax en wilde vertrekken bij Shakhtar Donetsk.

Diverse Portugese media maken melding van de vertrekwens die de buitenspeler zou hebben ingediend bij zijn werkgever Benfica. Dat Zenit Sint-Petersburg belangstelling heeft voor de Braziliaan kan niet worden los gezien van diens vertrekwens, vooral omdat de buitenspeler er financieel flink op vooruit lijkt te gaan. Er zou bovendien veertig miljoen euro op tafel komen voor de vleugelaanvaller.

Neres zat vorig jaar maart vast in een hotel in Kiev vanwege de oorlog in Oekraïne. Hij deed destijds via social media onder meer een beroep op Ajax en diens vriendin Kira Winona was bijzonder boos dat de Amsterdammers hem niet helpen. In de zomer kreeg hij de mogelijkheid om te vertrekken bij Shakhtar Donetsk en de oorlog in Oekraïne was een van de hoofdredenen. Als hij nu zelf met een overstap naar de grote stad in Rusland zelf de oorlog weer opzoekt, is dat ethisch gezien op z'n minst discutabel.

Lees terug: Vriendin Neres haalt uit naar Ajax: 'Bullshit, gaven niks om David'

Dat Neres nu met zijn vertrekwens duidelijk naar Rusland lijkt te willen verkassen, is zowel in Nederland als in Portugal dan ook een onderwerp van gesprek. De morele overwegingen van Neres worden daarbij nogal in twijfel getrokken. Neres is herstellende van een blessure en maakte afgelopen weekend als invaller nog het verschil namens de ploeg van Roger Schmidt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen