Manchester City boekt zakelijke overwinning in eerste wedstrijd; duel ontsierd door in Nederland herkenbaar probleem

11 augustus 2023, 23:01   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Landskampioen Manchester City heeft het nieuwe Premier League-seizoen afgetrapt met een eenvoudige zege op promovendus Burnley. Dat de ploeg van Pep Guardiola ging winnen, stond in de eerste helft al zo goed als vast toen Erling Haaland voor een dubbelslag had gezorgd. Het duel eindigde uiteindelijk in 0-3, maar zal vooral herinnerd worden door de randzaken rondom City-speler Rico Lewis.

Manchester City schoot uit de startblokken en kwam door, wie anders dan Haaland, al na vier minuten op voorsprong op Turf Moor. De Noor stond op de goede plek nadat een corner bleef hangen in de zestien. Even later verdubbelde de spits, vorig seizoen goed voor een recordaantal van 36 doelpunten, de score. Zo stonden de Citizens al bij de rust op een riante voorsprong.

Burnley, getraind door Manchester City-legende Vincent Kompany, had weinig in te brengen en zag in de 75e minuut de uitploeg uitlopen naar 0-3 door een goal van Rodri. Vlak voor tijd kreeg Burnley-speler Anass Zaroury nog een rode kaart na ingrijpen van de VAR. Zo kende de kampioen van afgelopen Premier League-seizoen weinig moeite met de kampioen van het afgelopen Championship-seizoen en mocht het de eerste driepunter bijschrijven.

Wedstrijd ontsiert wegens gegooid voorwerp

De wedstrijd werd in de eerste helft ontsierd door een moment waar wij in Nederland maar al te veel vanaf weten. Rico Lewis, linksback van Manchester City, werd bekogeld door een object vanuit de tribune. Vermoedelijk ging het om een aansteker die geworpen werd door een Burnley-aanhanger. De supporter werd naar verluidt verwijderd uit het stadion door de beveiligers die hem konden identificeren. Burnley is inmiddels zelf ook met een statement gekomen op X.