Marco van Basten krijgt storm van kritiek over zich heen: 'Populistisch gelul, schaamteloos'

22 augustus 2023, 11:56   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © Ziggo Sport

De stevige kritiek van Marco van Basten aan het adres van Ajax is niet onopgemerkt voorbijgegaan. Aan tafel bij Rondo uitte de analist maandagavond zijn zorgen over zijn oude club. Niet alleen noemde hij het spel van Ajax tegen Excelsior (2-2) 'beangstigend slecht', ook gaf hij aan een 'duidelijk aanspreekpunt' te missen bij de Amsterdammers.

Ziggo Sport heeft het fragment op X gedeeld. Waar enkele Ajax-fans zich herkennen in de uitlatingen van Van Basten, klinkt er vooral veel kritiek op de voormalig trainer van de Amsterdammers. "Populistisch gelul. Zoveel onzin wordt er verkondigd aan deze tafel. Schaamteloos", reageert iemand. Een ander vraagt zich of hij naar Jiskefet heeft gekeken. "Even serieus, Marco een grootheid als voetballer, verder gewoon een pannenkoek."

Ook gaan lijstjes rond met spelers die in het Van Basten-tijdperk naar Amsterdam kwamen. Miralem Sulejmani, Darío Cvitanich, Ismail Aissati, Oleguer en Evander Sno zijn voorbeelden van geflopte spelers die naar Ajax werden gehaald toen de nu 58-jarige Van Basten er hoofdtrainer was. "Was dit wel Ajax dan? Misschien gewoon even je mond houden en afwachten hoe het gaat", adviseert iemand Van Basten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Blijkbaar mag je geen kritiek hebben op het beleidt van ajax. Ook hier zie je dan wat voor reacties je krijgt . Je wordt dan voor alles uitgemaakt en normale discussie niet mogelijlk ,en men haalt er van alles bij ,een beetje jammer dat het zo gaat. Alles is goed ,mislintat geweldig etcetc. Maar na zoveel miljpenen te hebben uitgegeven mogen we niet verlangen dat ajax gewoon mee doet. Nee we zijn aan het bouwen . De wereld op zijn kop hier . Het is hier gewoon een ajax forum geworden .

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Beste gtsb, ik kan mezelf niet tegenhouden om jouw een reactie te geven, omdat jij alle gelegenheden aangrijpt om Ajax toch op de een of andere manier te bashen, al dan niet verkapt. Ik zou als ik jou was maar meer zorgen maken om het beleid (t ?) van Feijenoord. De miskopen die gedaan zijn: Zerrouchi, Beelen, Van den Belt zij zijn toch niet de spelers die Feyenoord wilt hebben ? Ik hou mijn hart vast wat de CL Feyenoord gaat brengen. Nu al in de ED 4 verliespunten en dat door Fortuna S. en Sparta. Ik voorspel bij Feyenoord een crisis, al dan niet binnenkort geloof me.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Oh ik neem ze ook niet serieus . Het is alleen jammer dat er zulke figuren er zijn . Ze verzieken de sfeer . Gelukkig zijn hier idd ook normale ajacieden die reageren .

Deblauwe1
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Kritiek hebben is een. Maar dat een mislukte trainer!!!!! die na een half jaar zijn functie neerlegde, omdat hij het mentaal niet aan kon is bij de beesten af. Om nog maar te zwijgen van die andere ex-voetballers en commentatoren. Waarom stappen ze zelf dan niet in het trainersvak????? Of is het zoals die heren van Veronica Insite, als ze gevraagd worden voor een functie in het voetbal, kruipen ze in hun schulp

Arnold Nanlohy
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik vind Marco van Basten een geweldige voetballen. Maar zijn kritiek naar zijn club Ajax is echt heel zielig.....zijn opmerking "dit is geen Ajax maar FC Amsterdam Toen Marco trainer was van Ajax was het echt om te huilen .....Marco werd terecht uit gemaakt voor een PANNEKOEK.....zijn team bestond uit ondermaatse spelers...suleijmani en cvitanic... Marco was zelf een trainer met psychosomatische klachten .......een echte PANNEKOEK

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen