Mike Verweij zet vraagtekens bij transferplannen Ajax: ‘Ik vind dat gigantisch veel geld’

5 augustus 2023, 15:31   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © De Telegraaf

Valentijn Driessen vreest dat Maurice Steijn ervoor gaat kiezen om Jorrel Hato als linksback op te stellen. De trainer van Ajax was tijdens de voorbereiding kritisch op Owen Wijndal en Anass Salah-Eddine, zijn opties op die positie, terwijl met Calvin Bassey een alternatieve linksback is vertrokken. De vraag is dan ook wie de positie gaat bekleden bij Ajax.

"Aan je water voel je dat Hato naar de linksbackpositie gaat", zegt Driessen in de podcast Kick-Off van De Telegraaf. "Wijndal voldoet niet en een echte linksback hebben ze niet. Dat zou natuurlijk doodzonde zijn, want ik vind Hato veel meer een centrale verdediger dan een linksback. Op linksback vind ik hem gewoontjes. Hij deed het op die positie redelijk. Opbouwend vind ik hem wel goed, aanvallend wat minder."

Artikel gaat verder onder video

"Dat heeft misschien ook met de leeftijd te maken, maar hij is veel meer een centrale verdediger. Toen Heitinga hem centraal achterin zette, kwam er veel meer voetbal van achteruit", zegt Driessen. De zeventienjarige Hato speelde in het eerste elftal van Ajax twaalf keer als linksback en driemaal als centrumverdediger, in de laatste drie duels van vorig seizoen. Ook in de voorbereiding stond hij centraal opgesteld.

FCUpdate Podcast | Over Steven Bergwijn, Lutsharel Geertruida en de opvolger van Xavi Simons

Mike Verweij plaatst in de podcast vraagtekens bij de plannen om met Hiroki Ito een concurrent voor Hato te halen. "Dat wordt dan de back-up van Hato. In het algemeen wordt Hato gezien als een van de grootste talenten uit de jeugdopleiding van Ajax. Dus of je daar twaalf tot zestien miljoen euro voor moet betalen… Ik vind dat gigantisch veel geld." Het eerste bod van twaalf miljoen euro werd afgewezen door VfB Stuttgart.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Voetbalfanaat
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Beste meneer Driessen wil jij nu ook gaan bepalen op welke positie een speler moet spelen?? Maurice Steijn is volgens mij kundig genoeg om zelf de opstelling van Ajax te bepalen daar heeft hij jou advies/mening niet voor nodig. Jij bent een journalist en GEEN trainer dus heb je mijn inziens niet voldoende kennis om hier je mening over te geven. Anders het advies om zelf de trainerscursus te gaan volgen en mocht je dat papiertje halen dan ben ik benieuwd wat je er zelf van bakt.

martienis
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Het gaat er niet om mike verwei wat je er van vind je praat alleen maar negatief over ajax blij dat die pruts krant televaag niks geen inbreng bij ajax hebben

Allback
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Linksback is ook een veiligere plek voor die jongen. Hij is nog wel heel erg jong en onervaren om in het centrum te staan.

Brigges
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Die Telegraaf journalisten moet je niet serieus nemen. Van voetbal hebben ze sowieso geen verstand en alles wat ze schrijven is negatief.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen