Onafhankelijke arbitragecommissie KNVB doet uitspraak in veelbesproken Eiting-zaak

22 augustus 2023, 22:16   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Carel Eiting (25) kan een transfer naar FC Twente vermoedelijk uit zijn hoofd zetten. De middenvelder heeft de arbitragezaak tegen FC Volendam namelijk verloren. Alle eisen van Eiting zijn van tafel geveegd door de onafhankelijke arbitragecommissie van de KNVB.

Eiting beweerde dat hij voor een afgesproken bedrag van net onder de 400.000 euro mag verkassen, maar daar wilde FC Volendam niet aan. De afspraak die gemaakt zou zijn, zou uit het contract zijn gegaan toen Het Andere Oranje het contract van Eiting verlengde met een jaar. Bovendien wilde de club veel meer geld ontvangen, omdat het bod van vier ton ver onder de marktwaarde is.

Artikel gaat verder onder video

De KNVB stelt FC Volendam in het gelijk, waardoor zij vermoedelijk veel meer moeten krijgen om alsnog tot een akkoord te komen. Volgens Keje Molenaar, die tijdens de zaak namens FC Volendam de verdediging verzorgde, heeft de Franse club Bordeaux twee miljoen euro over voor de komst van de middenvelder. Dat gaan de Tukkers niet betalen, zo was zondag uit de woorden van (voormalig) technisch directeur Jan Streuer te halen.

Spanningen tussen FC Volendam en Carel Eiting nog lang niet uit de lucht: 'Belazerd en bedrogen'

De spanningen zijn ondanks deze uitspraak nog lang niet uit de lucht. Voor FC Volendam is er weliswaar ‘geen enkele reden om Eiting niet weer in de armen te sluiten en als aanvoerder in het team op te nemen’. De speler zelf lijkt daar echter niet op te zitten wachten. Eiting voelt zich naar eigen zeggen onveilig op de club en hoopt dat zijn transfer naar FC Twente er alsnog gaat komen. Dat wordt met zijn tot 2025 lopende contract zonder clausule een stuk lastiger met deze uitspraak.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Profumo
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Opmerkelijk dat Volendm gelijk krijgt. Je mag kennelijk eenzijdig contract van speler openbreken en er zo een jaar aan vastknopen? Kanniewaarzijn! En al helemaal niet zonder overleg met de speler zelf! Verder is het ook onwaarschijnlijk dat waar het hele dorp weet dat er een clausule in het contract van Eiting zit, deze opeens niet meer bestaat of wellicht zelfs eruit gehaald is door Volendam bij de ongevraagde contractverlenging. En dan de uitleg dat deze clasule allen geldt als de club eeb exorbitante transfersom zou vragen. Nou dat doen ze toch ook! Eiting is geen 2,5 miljoen waard! Wat zijn dit voor slavenpraktijken?? En wat denkt Volendam na deze handelwijze nog te hebben aan deze speler dan. Die s helemaal de weg kwijt! Daar heeft deze onafhankelijke commissie ook niet over nagedacht . Wat een zooi daar bij de KNVB.

Vlear
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Die onafhankelijke arbitragecommisie, wie zijn dat? Vriendjes van Keje Molenaar? Misschien wel een onderzoekje waard. Heren journalisten doe je best.

Klantenservice
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Het komt regelmatig voor dat er in een contract staat dat het eenzijdig verlengt mag worden. Het is ook niet ongebruikelijk dat bepaalde clausules dan vervallen. Het is voor jou misschien moeilijk te geloven, maar komt dus echt veel vaker voor in de voetbalwereld. En dat het hele dorp het weet... tja, dat is nou eenmaal allemaal een grote familie hé 😜

Allback
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

En ook deze speler wint geen arbitragezaak, ik ken geen enkele speler die zijn zaak won deze eeuw.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen