PSV wint dankzij Noa Lang Johan Cruijff Schaal ten koste van Feyenoord

4 augustus 2023, 21:55   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ESPN

PSV heeft vrijdagavond ten koste van Feyenoord de Johan Cruijff Schaal gewonnen. De debuterende Noa Lang tekende tien minuten voor tijd voor het enige doelpunt van de wedstrijd: 0-1. Peter Bosz begint zijn Eindhovense periode zodoende met een prijs.

FCUpdate Podcast | Over Steven Bergwijn, Lutsharel Geertruida en de opvolger van Xavi Simons

Artikel gaat verder onder video

Na een welverdiende zomervakantie stonden Eredivisie-kampioen Feyenoord en bekerwinnaar PSV in De Kuip tegenover elkaar om te strijden voor de eerste prijs van het seizoen: de Johan Cruijff Schaal. Waar de Eindhovenaren na een jaar alweer afscheid moesten nemen van Xavi Simons, vertrok bij Feyenoord in Orkun Kökcü eveneens een sterkhouder. De ploeg uit Rotterdam was vervolgens actiever in de transferperiode, maar het aantal basisdebutanten aan beide zijden was gelijk. Arne Slot gunde een basisdebuut aan Calvin Stengs (overgekomen van OGC Nice) en Ramiz Zerrouki (FC Twente), terwijl bij de ploeg van nieuwe trainer Peter Bosz Lang (Club Brugge) en Isaac Babadi (doorgestroomd uit Jong PSV) vanaf de eerste minuut op het veld stonden.

Na een aftastende beginfase leidde de 18-jarige middenvelder met een ongelukkige uitglijder op eigen helft de eerste kans voor Feyenoord in. Na een snelle omschakeling kreeg Igor Paixao de bal voor zijn voeten, maar hij vond van dichtbij PSV-keeper Walter Benitez op zijn weg. Vervolgens kwam de wedstrijd los, met twee ploegen die hoog en effectief druk zetten en zorgden voor attractief voetbal op een goed tempo. Feyenoord was voornamelijk dreigend via dynamisch vleugelspel met de opkomende Marcus Pedersen en de zwervende Calvin Stengs. Aan de andere zijde was PSV met de rappe Johan Bakayoko en ingevingen van Noa Lang eveneens afhankelijk van de vleugels. Lang niet alles ging goed, maar dat mocht de pret niet drukken.

Dat Feyenoord-sterkhouders Santiago Gimenez en Justin Bijlow het minste uit de verf kwamen, zal maar een klein deel van het publiek in De Kuip deugd hebben gedaan. De 25-jarige keeper grabbelde twee keer naar ogenschijnlijk eenvoudige ballen, terwijl Gimenez door het steeds dominantere spel van PSV op een eiland kwam te staan. Als Feyenoord toch aan aanvallen toekwam, werd zijn Schiermonnikoog door onzorgvuldigheid niet bereikt. Aan de andere kant combineerden de Lampen er lustig op los, maar was van kansen weinig sprake. In de laatste minuut voor rust verschafte Lang zich na een goede beweging eindelijk een mogelijkheid, maar zijn poging vloog hoog over.

Na rust zette PSV de ingezette lijn voort met een snelle kans voor Jordan Teze, maar vervolgens leek Feyenoord via een goede actie van Igor Paixao op 1-0 te komen. De Braziliaanse vleugelspeler stond echter buitenspel, waarna even later ook een doelpunt van Babadi wegens eerder buitenspel werd afgekeurd. PSV bleef vervolgens de druk hoog houden en weerstond de zeldzame tegenstootjes van Feyenoord makkelijk. De ploeg van Peter Bosz kwam tot enkele kansen, maar Bijlow was nu wel bij de les en keerde de pogingen van Johan Bakayoko en Jordan Teze stijlvol. Op de poging van Noa Lang, die een knappe voorzet van invaller Ismael Saibari eenvoudig binnentikte, had hij echter geen antwoord meer. Vervolgens probeerde Feyenoord nog een gelijkmaker te forceren, maar de 1-1 viel niet.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Gefeliciteerd psv ers . Jammer maar helaas voor ons . Heerlijk dat het seizoen is begonnen .

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Het is toch niet zo moeilijk om bescheiden te zijn gtsb.

GJAM
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Tja Krotje, inderdaad hij is opgeleid bij de beste club (jeugdopleiding bij 010), ik kijk hier meestal vanaf de zijlijn met de zelfde gekleurde bril als GTSB mee , ben het ook meestal met zijn meningen en de daarbij onderbouwingen eens. Jij daarentegen kan alleen maar ageren op GTSB zonder steekhoudend te zijn. PSV vandaag de betere, so be it, mooie pot voetbal gezien, helaas niet gewonnen desondanks eet ik morgen gewoon weer. Wij gaan door (overal waar zij gaan!!!!), hoop dat jij ook eens gaat " discussiëren" zoals GTSB en bijvoorbeeld Gusa, ik weet dat hij voor AJAX is, ja wij kunnen dat woord gewoon zeggen!!, maar deze mensen praten geen poep over voetbal. Ze hebben een mening, verschillend van elkaar, echter posts van deze mensen zijn inhoudelijk het waard om op het internet te slingeren!! Lees terug en leer ervan.

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ha ha GJSAM, jij bepaalt niet of mijn of een andere reactie steekhoudend is. Ik vind die reacties van gtsb ook altijd negatief over Ajax. Gtsb vindt dat je tegenslag moet kunnen incasseren en dat verwijzend naar de ellende bij Ajax, maar jij komt teleurgesteld over en dat proef ik heel goed uit je reactie. Ik zou zeggen wees een kerel en kijk verder, ook de Ajax-supporters moesten en moeten het nu ook doen met de misère van het afgelopen seizoen en misschien ook van dit seizoen. Kom op man !!! Ik snap ook niet waarom jij voor gtsb opneemt, hij is zelf of misschien ben jij gtsb (?) in staat om zich te weren. Gtsb ageert zelf op andere reageerders en noemt ze zelf bij naam: krotje, king crimson, hijreageert dus niet zo kreunen.

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

GemberJam, Noa is na zijn jeugdopleiding bij 010, bij Ajax volgroeid en dat telt meer. Maar je hebt gelijk hoor met je statement over gtsb. Het was maar een voetbalwedstrijdje en in een wedstrijd is er een winnaar en een verliezer, een betere ploeg en een ploeg die minder is en voetbal les krijgt in strijd, techniek en efficiëntie. De winnaar en de betere ploeg is PSV, Feijenoord telde gewoon niet mee en moet nog meer oefenen. Ook is gtsb een prima eerlijke, objectieve Feijenoord supporter van steekhoudende reacties met top onderbouwingen, net als jij. Waar maak jij je druk om, de JC-schaal staat weer in Eindhoven. De mazzel, krotje.

Danny86
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Los van de spreekkoren blijft dit echt de meest verschrikkelijke speler op de Nederlandse velden Dit soort mannetjes horen geen podium te krijgen. Dit is het schoolvoorbeeld voor de jeugd? Mbt de wedstrijd heeft psv natuurlijk gewoon terrecjr gewonnen Die zijn klaar voor de CL voorrondes Feyenoord gaat het lastig krijgen met dit middenveld.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen