Recordaantal van vijf Nederlandse trainers in groepsfase Champions League

31 augustus 2023, 01:25   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

De groepsfase van de Champions League kent dit seizoen een recordaantal van vijf Nederlandse trainers. Woensdag plaatsten Peter Bosz (PSV) en Mark van Bommel (Antwerp FC) zich met hun ploegen voor het miljardenbal.

Arne Slot (Feyenoord), Erik ten Hag (Manchester United) en Patrick van Leeuwen (Shakhtar Donetsk) waren al verzekerd van een ticket voor de groepsfase. Het record werd woensdagavond aangestipt door Michel Abbink, waarna veel gebruikers op X verbaasd waren: niet iedereen wist dat Shakhtar een Nederlandse trainer heeft.

Artikel gaat verder onder video

Van Leeuwen staat sinds juli aan het roer bij Shakhtar. Hij werd binnengehaald door sportief directeur Darijo Srna; zij kennen elkaar al sinds 2006, toen Van Leeuwen in de jeugd van Shakhtar werkte en Srna in het eerste elftal van de club speelde. Van Leeuwen was vorig seizoen de trainer van Zorya Luhansk, waarmee hij derde werd in de competitie.

Spanje

Alleen Spanje vaardigt meer trainers af naar het Champions League-toernooi dan Nederland. Er zijn liefst zes Spaanse trainers actief in de groepsfase. Het gaat om Josep Guardiola (Manchester City), José Luis Mendilibar (Sevilla), Luis Enrique (Paris Saint-Germain), Xavi (FC Barcelona), Mikel Arteta (Arsenal) en Imanol Alguacil (Real Sociedad).

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen