Ruud Gullit: 'Ajax wil hem nu terug, ik zou het echt niet doen als ik zo behandeld was'

15 augustus 2023, 08:55   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © Ziggo Sport

Nicolás Tagliafico ziet een terugkeer bij Ajax wel zitten, maar Ruud Gullit snapt niet waarom. De linksback, die moet overkomen van Olympique Lyonnais, was immers geen onbetwiste basisspeler toen hij vertrok uit Amsterdam.  

"Ik vind het raar. Ik zou echt niet terug willen gaan naar Ajax als ik zo behandeld was. Ik moest altijd op de bank zitten. Ik heb de WK-finale gespeeld en dan vraag je me nu om terug te keren", aldus Gullit maandagavond bij Rondo. Rafael van der Vaart is het niet met hem eens: "Als je niet speelt bij Lyon, dan ga je toch lekker terug? Waarom niet?"

Artikel gaat verder onder video

Met Tagliafico haalt Ajax wel een speler met de nodige ervaring, zelfs een wereldkampioen. Daar is volgens Marco van Basten wel behoefte aan: "Ajax is altijd een club geweest met veel goede jeugdspelers. Dan haal je er wat oudere, geroutineerde spelers bij en dan houdt dat elkaar in evenwicht. Nu zie je dat Ajax heel veel jonge jongens heeft gekocht en ook spelers uit de eigen opleiding heeft. Wie is er uiteindelijk nog ervaren en geroutineerd?"

Dat is wellicht ook de reden dat trainer Maurice Steijn uitkwam bij Steven Bergwijn als nieuwe aanvoerder. Van der Vaart snapt die keuze wel. "Er is gewoon niemand anders. Klaassen gaat niet spelen, bij Berghuis heb ik ook een beetje een raar gevoel, dat is ook geen typische leider. Ik denk dat Steijn hoopt dat hij het laat zien op het veld."

Ook in de nieuwste FCUpdate Podcast wordt de interesse van Ajax in Tagliafico besproken. Bekijk de podcast op YouTube of beluister 'm hieronder via Spotify.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

CG
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

We moeten niet alles geloven van wat er in de media gezegd en geschreven wordt. Meer dan de helft klopt héél vaak al niet ! !

jope
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ruud was een geweldige speler. Als coach, trainer of wat dan ook heeft hij weinig tot niets gepresteerd. Bij elke club gebeurt wel eens wat. Als Ajax in staat om Tagliafico terug te halen is dit een goede en sportieve zet. De reactie van Ruud slaat totaal nergens op. Zou hij het bij speler van PSV af Feyenoord ook gezegd hebben???? Er bestaat toch zoiets als 2e kansen.......

Paulito
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Raffie is niet objectief, Ajax moet zijn aankoopbeleid en jeugdopleiding analyseren. Als js spelers zoals Wijndal koopt en een Brobby opleid is er iets mis. Om over Rensch maar niet te spreken.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen