'Sarina Wiegman serieuze kandidaat om Ronald Koeman op te volgen bij Nederlands mannenelftal'

24 augustus 2023, 11:14   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Volgens het Engelse The Telegraph, is Sarina Wiegman in beeld om in de toekomst bondscoach te worden van het Nederlandse mannenelftal. De ochtendkrant schrijft dat Wiegman privégesprekken zou hebben gehad met hoge KNVB-functionarissen. In die gesprekken zou zijn besproken dat de bondscoach van het Engelse dameselftal op de shortlist staat van Oranje.

Momenteel ligt Ronald Koeman nog tot het WK van 2026 vast bij het Nederlands elftal. Mocht er voor die tijd een plek vrijkomen, fungeert Wiegman als een opvolger. Volgens The Telegraph is de vrouwelijke coach een serieuze optie als trainster van Oranje. De Engelse bond is echter maar wat blij met Wiegman en ziet haar graag langer blijven.

Artikel gaat verder onder video

De Nederlander won in 2022 het EK met de voetbalvrouwen van Engeland en bereikte onlangs de finale van het WK. Deze eindstrijd werd verloren tegen Spanje, maar desondanks staat Wiegman er uitstekend op. Met het Nederlandse vrouwenelftal won de Haagse in 2017 al de Europese titel.

Daarentegen staat Koeman er momenteel wat minder goed op. De oud-verdediger presteerde uitstekend in zijn eerste dienstverband bij Oranje, maar maakt in zijn tweede periode vooralsnog minder indruk. Slechts één van de eerste vier interlandwedstrijden werd gewonnen, terwijl de andere drie allemaal werden verloren. Die enige (magere) winstpartij (3-0) was notabene tegen Gibraltar, de huidige nummer 198 van de wereld.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

aldert boersma
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Gelijk aanstellen en Koeman de zak geven , kan nooit slechter gaan met Sarina .

Voetbalfanaat
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Maakt mij helemaal niets uit of het man of vrouw is als trainer. Het gaat erom hoe er gepresteerd wordt en daarin heeft zij zich ruimschoots bewezen. Ik denk ook dat zij onze internationaals best aankan. Er moet ook maar eens gestopt worden met de scheidslijn tussen mannen en vrouwen.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Zich bewezen bij de vrouwen dat klopt. Maar we mogen niet vergelijken toch . Alleen als zij kandidaat is bij de mannen . Moet je eerlijk zijn ipv populair mee lullen . Het verschil is gewoon nog steeds heel groot . Vrouwen voetbal is niveau hoofd klasse . En zo'n trainer zet je ook niet voor de groep van oranje .

Voetbalfanaat
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

gtsb. Ten eerste: doe ik niet aan mee lullen want dit is gewoon mijn eigen mening. Ten tweede: Je onderschat hiermee de vrouwen. Een pakweg 30 a 40 jaar geleden zag je geen enkele vrouw als vrachtwagen of bus chauffeur en zo zijn er meer beroepen waarin de vrouw nu haar mannetje staat dus waarom zou Wiegman dan niet het "grote" oranje kunnen trainen?? Dan kan je ook wel beweren dat vrouwen als scheidsrechter niet bij de mannen moeten/kunnen fluiten, wat een onzin. Jij maakt het verschil groot door het op deze manier geen kans te geven. Laat Sarina het maar een keer gaan doen want ik ben ervan overtuigd dat ze daarin slaagt.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wat een kijk mij eens goed doen mensen zijn er . Als zij de opvolger wordt van koeman . Wil ik de reacties wel eens lezen van dezelfde mensen als het niet gaat met oranje . Het wordt ook eens tijd dat mensen gewoon eens eerlijk zijn ipv meelullen . Wiegman prima gedaan bij de vrouwen dat klopt. Maar ze had ook steeds een van de betere selecties . Het verschl tussen het niveau ,druk,snelheid etcetc met de mannen is ook duidelijk . Er is gewoon zoveel verschil dat haar gelijk bonddcoach maken gewoon belachelijk zou zijn Laat haar eerst eens wat laten zien in het mannen voetbal . Je maakt een dijkhuizen ,pastoor etcetc toch ook geen bondscoach . Men komt nu alleen op het idee omdat het een vrouw is . Heel popie jopie weer

Voetbalfanaat
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Jij lult hier al tegen je eigen in want al zal Sarina het wel goed doen wat betreft het trainen maar de resultaten vallen tegen hoeft dat niet aan haar te liggen maar aan de kwaliteit van de selectie. Kijk naar Van Gaal die kreeg dit oranje toch ook niet aan de praat en hij wordt door velen gezien als onze beste bondscoach. Jij gelooft gewoon niet dat ze het aan kan puur omdat ze een vrouw is maar volgens mij heeft zij toch ook op de trainerscursus in Zeist gezeten??

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Voetbalfanaat ik vind dat zij eerst zich moet bewijzen als mannencoach bij een club. Doet ze dat boeit het mij niks dat een vrouw oranje leidt. Maar om te bondscoach worden moet je eerst wat bereikt hebben een club. Ik ben er ook op tegen als byv als een topspeler uit het niks bondscoach zou worden . Het bondscoachschap is geen probeersel . Maar goed ik denk dat velen er zo over denken maar het niet meer durven te zeggen . Zie hier wat voor reactie je krijgt . Zij krijgt nu alleen een baan omdat ze vrouw is ,en dat is onzin.

Voetbalfanaat
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dan ben je zeker meneer F. de Boer vergeten buiten Ajax niets bij andere clubs klaargespeeld maar toch bondscoach geworden. Zal waarschijnlijk een dwaling dan van de KNVB zijn geweest. Laten we er maar lekker over ophouden want op elk onderwerp heb je voor en tegenstanders wat typisch Nederlands is. Nu naar Twente kijken.

Rene Baumhor
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Is dit een bericht van De Speld?

Kramer
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Zal wel een 1 april grap zijn toch?

Rechtsbekaf
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Als Sarina Wiegman werkelijk in beeld is als (toekomstig) bondscoach, dan zeg ik, laat haar nu maar meekijken bij Ronald Koeman als toegevoegde waarde. Het zou in dat geval de KNVB sieren om haar daarvoor te vragen, of de interesse er wel is van haar kant. Ik denk namelijk dat zij het prima naar haar zin heeft bij de Engels bond en het nationale damesteam.

dilima1966
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ze zijn gek geworden Dan gelijk Eric meijers er neer zetten
Hebben we nog wat te lachen Uitspraak kut keeper

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Goh jij krijgt geen reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen