Scheidsrechter Rob Dieperink de gebeten hond: 'Terecht geen penalty voor Feyenoord, maar dan moet het wel rood zijn!'

13 augustus 2023, 16:05   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ESPN

Scheidsrechter Rob Dieperink heeft zijn handen vol aan het duel tussen Feyenoord en Fortuna Sittard. Bart Nieuwkoop werd al na 24 minuten met rood van het veld gestuurd en in de tweede helft leek de thuisploeg een strafschop te krijgen na een overtreding van Rodrigo Guth op Santiago Giménez. De Mexicaan stond al met de bal in zijn handen, maar na ingrijpen van de VAR besloot Dieperink geen strafschop maar een vrije trap te geven. En Guth? Die kwam er vanaf met een gele kaart, waar rood misschien wel op zijn plaats was geweest. Op X, voorheen Twitter, zijn de meeste Feyenoord-supporters het erover eens dat Dieperink de verkeerde beslissing heeft genomen.

Feyenoord speelt al bijna een uur met een man minder door de rode kaart voor Nieuwkoop na 24 minuten. De vleugelverdediger keerde eerder deze week na twee succesvolle seizoenen in België terug in Rotterdam en mocht van Arne Slot meteen in de basis beginnen, maar heeft een rampzalige rentree in De Kuip achter de rug. Hoewel Feyenoord met een man minder speelt, zet het Fortuna Sittard in het tweede deel van de tweede helft flink onder druk. Dat leidde na dik een uur spelen bijna tot een grote kans voor Giménez, ware het niet dat hij door Guth onreglementair naar de vlakte werd gewerkt.

Artikel gaat verder onder video

Scheidsrechter Dieperink hoefde niet lang na te denken en wees naar de stip. Op de beelden werd echter al duidelijk dat de overtreding zeer waarschijnlijk buiten de zestien was begaan. Daar dacht de VAR ook zo over. De videoscheidsrechter fluisterde Dieperink in dat het geen strafschop, maar een vrije trap was. De leidsman trok zijn eerste beslissing in en gaf Guth vervolgens een gele kaart. Feyenoord-supporters vragen zich op X echter af of de Fortuna Sittard-verdediger geen rode kaart verdiende. Giménez leek immers recht op het doel af te gaan en daarmee een grote scoringskans te krijgen. Dieperink hield het echter bij geel.

Meemetoranje.nl is vernieuwd: scoor hier een gratis poloshirt of sjaal!

Meemetoranje.nl is vernieuwd: scoor hier een gratis poloshirt of sjaal!

  • GRATIS
It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

WimHoebergen06
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

had rood kunnen geven,ging wel makkelijk liggen,maar het gedrag van slot, dat dat niet word aangepakt is belachelijk

Poke theWoke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Slot is de nieuwe van Bommel. Geen rood geen penalty. Speler gaat voor de bal en is eerder. En Gimenez heeft last van de Mexicaanse vallende ziekte.

boyke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Scheidsrechter Dieperink moet diep rood krijgen en zijn fluit inleveren en die VAR moeten even langs Pearl om hun ogen te laten testen. Ze zaten er allemaal naast. Een van de slechtste scheidsrechters en VAR en dan die nieuwe KNVB regels , waar waren die, Niet gezien nog van gehoord. Hou daar in Zeist dan je grote mond en ga lekker in de zandkuip spelen maar niet fungeren als bestuurder mevrouw van Leeuwen en o.a. v.d Zee. Ze komen totaal niets na en grijpen niet in en buitenland neemt deze regels wel over en in Nederland laten ze het weer varen en komt bobobaas scheidsrechter het weer verminderen. Lafbek. We praten dan wel over Slot maar kan het wel begrijpen met zo'n kleuterleiding die wel wedstrijden fluit waar veel geld mee gemoeid is. Speler gaat totaal niet voor de bal en Mexicaanse vallende ziekte gun ik je wel hoor met zo'n opmerking Pokerwoke. Laat ziektes er buiten man.

Lu
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik vond Dieperink juist heel erg pro Feyenoord fluiten. Hij verzuimde in eerste instantie rood te geven en gaf Feyenoord onterecht een strafschop. Toen de spelers van Feyenoord begonnen te vermoeden dat ze de wedstrijd niet gingen winnen, lieten ze zich, telkens als ze zich vastliepen,met veel bombarie vallen, waarop het publiek om een vrije trap schreeuwde en daar gaf hij regelmatig aan toe. Hij strooide voor de onnozelste zaken met gele kaarten naar de Fortunezen, terwijl hij zelden floot voor een overtreding van Feyenoord.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen