Sven Mislintat schept enorm hoge verwachtingen en vergelijkt Ajax-aankoop met FC Barcelona-ster

21 augustus 2023, 15:32   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © SBS 6

Sven Mislintat is ervan overtuigd dat Diant Ramaj de potentie heeft om de absolute top te halen. De 21-jarige keeper van Ajax, deze zomer voor een onbekend bedrag overgekomen van VfB Stuttgart, kan volgens de directeur voetbalzaken zo goed worden als Marc-André ter Stegen van FC Barcelona.

Ajax baarde deze zomer opzien door enkele miljoenen uit te geven voor Ramaj, terwijl de club met Gerónimo Rulli, Remko Pasveer en Jay Gorter al aardig voorzien was wat betreft keepers. Volgens Mislintat investeren de Amsterdammers met de komst van de jonge Duitse doelman in de toekomst.

Artikel gaat verder onder video

"Ik denk dat hij de potentie heeft van een Ter Stegen", zegt Mislintat in gesprek met Kicker. "Hij is met beide benen goed aan de bal, kan snel schakelen, is één-op-één heel goed en moedig bij het kiezen van positie in het aanvallende spel. Diant hoeft niet, maar zou morgen wel al kunnen spelen. Hij is een investering in de toekomst en elke euro waard."

In dienst van zijn vorige club VfB Stuttgart moest Ramaj voorrang verlenen aan de ervaren Kevin Trapp. Bij Ajax staat op dit moment Gorter boven hem in de pikorde. Even mocht Ramaj denken aan een basisplaats toen Rulli een zware blessure opliep, maar Maurice Steijn maakte een andere keuze.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Laat Diant maar in het doel staan bij Ajax, want als Gorter keeper is en er komt een aanval van de tegenstander dan krijg ik hartkloppingen. Ook een nieuwe keeper er bij.

WH3K
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Sinds wanneer kom hij van Stuttgart ??? en sinds wanneer speelt Kevin Trapp bij Stuttgart ??? Wat een slechte journalistiek:)

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen