Transfersom lekt uit: 'Borges een van de duurste Ajax-spelers ooit; Man City bedingt clausules'

1 augustus 2023, 21:17   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © Manchester City

Ajax gaat een bedrag van 17 miljoen pond betalen aan Manchester City voor Carlos Borges, omgerekend 19,8 miljoen euro. Dat meldt transfermarktexpert Fabrizio Romano dinsdagavond. Manchester City heeft volgens Romano bovendien een terugkoopclausule en een doorverkooppercentage bedongen in de onderhandelingen met Ajax.

De negentienjarige Borges maakte nog geen minuten in de hoofdmacht van City. Toch liet hij zich wel gelden in de Youth League. Zijn spel is opgevallen bij West Ham United, dat hem graag naar Londen had gehaald. Dat leek ook te lukken, maar Romano meldde eerder op de dinsdag al dat Ajax daar een stokje voor gestoken heeft.

Artikel gaat verder onder video

Borges is een linksbenige vleugelspeler, die vooral vanaf de linkerflank speelt. Romano weet dat hij zich spoedig in Amsterdam gaat melden voor zijn medische keuring. Dat bevestigen bronnen rond Ajax aan de Italiaan. Borges ligt nog tot medio 2024 vast bij City. Hij wordt na Branco van den Boomen en Benjamin Tahirovic de derde zomeraanwinst; Ajax zou ook dicht bij de komst van Eintracht Frankfurt-keeper Diant Ramaj zijn.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

dilima1966
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

ajax had beter die van san Paulo kunnen halen 7 miljoen 8 miljoen Juan santos Kan in de spits of op de vleugels

Kramer
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

79 wedstrijden 55 goals en 42 assists.. wel een echt talent. Maar geen garanties. Eerst maar tekenen en dan maar de cijfers boven tafel, daarna zien we wel of het een goede deal was.

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Nou gaat het nu echt beginnen voor Ajax en de door ranzige media "gesloopte" Mislintat. En net als bij Haller (22 miljoen) zal de ranzige media meteen al beginnen de aankopen te bekritiseren als het effe in het begin niet loopt.

Allback
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Je mag toch hopen dat als dit klopt dat er nog een ruime spaarpot achter de hand is. Je mist 2 centrale (top)verdedigers, zou je daar niet eerst je geld aan uitgeven?

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen