Verwachte opstelling Ajax: Maurice Steijn wijzigt en heeft verrassende basisplaats in petto

24 augustus 2023, 08:08   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Ajax start donderdagavond aan het Europese tweeluik tegen PKF Ludogorets. De Amsterdammers reizen af naar Bulgarije voor de eerste wedstrijd in de knock-outfase van de Europa League. Het Algemeen Dagblad kwam met een voorbeschouwing en bracht vervolgens de verwachte opstelling in kaart. In die verwachte opstelling is iets opvallends te zien.

Trainer Maurice Steijn verklapte woensdag al dat Steven Berghuis terugkeert in het elftal. De aanvaller annex middenvelder heeft in de Eredivisie nog een schorsing, maar mag op Europees toneel wel meespelen. Het AD verwacht dat Berghuis gaat spelen op de nummer tien-positie. Branco van den Boomen en Benjamin Tahirovic zijn de andere middenvelders in het elftal.

Artikel gaat verder onder video

Nieuwkomer Chuba Akpom is nog niet speelgerechtigd voor het duel, waardoor Brian Brobbey nog altijd in de punt van de aanval gaat spelen. Op de vleugels is er plek voor Mohammed Kudus en aanvoerder Steven Bergwijn.

Gaston Ávila en Josip Sutalo zijn ook nog niet speelgerechtigd voor de Europese clash. Daardoor zal de verdediging hoogstwaarschijnlijk bestaan uit Devyne Rensch, Jakov Medic, Jorrel Hato én Owen Wijndal. Het AD verwacht dat laatstgenoemde de voorkeur gaat krijgen boven Salah Anass-Edinne, omdat hij beschikt over meer Europese ervaring. Wijndal werd de afgelopen weken flink bekritiseerd door onder meer Steijn, maar kan zich tegen Ludogorets mogelijk opnieuw in de kijker spelen. Jay Gorter zal onder de lat verschijnen bij de Amsterdammers.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Het is te hopen dat deze selectie sterk genoeg is om de sneaky Bulgaren thuis op minstens een gelijkspel te krijgen. Laat Brobbey nou productief zijn, zo niet moet hij echt weg.

DirtyRed83
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wat is er zo verrassend dan luuk van grinsven????

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen