Wiegman onderbreekt UEFA-ceremonie voor gedurfde speech: 'Dit doet me pijn als moeder van twee dochters'

31 augustus 2023, 19:13   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © Ziggo Sport

Sarina Wiegman is verrassenderwijs verkozen tot beste trainer bij de vrouwen. De bondscoach van Engeland, die met haar ploeg de WK-finale haalde, nam een moment om haar prijs op te dragen aan de nationale ploeg van wereldkampioen Spanje.

Wiegman was na de verloren WK-finale met Engeland geen favoriet voor de prijs. Het leek te gaan tussen Jorge Vilda, die Spanje naar de WK-titel loodste, en Jonatan Giráldez, die met FC Barcelona drie prijzen won (Liga F, Champions League en Supercopa de España). Toch viel de keuze opnieuw op Wiegman, die vorig jaar de prijs ook al in ontvangst mocht nemen. Toen had ze het EK gewonnen met Engeland.

Artikel gaat verder onder video

Wiegman werd op het podium geïnterviewd door de hosts en werd daarna bedankt voor haar aanwezigheid. De hosts stuurden daarmee aan op het einde van haar aanwezigheid op het podium, maar Wiegman wilde nog wat kwijt over de gebeurtenissen bij de ploeg van Spanje. De Spaanse bondsvoorzitter Luis Rubiales gaf speelster Jennifer Hermoso een veelbesproken kus.

"We weten allemaal wat er is gebeurd bij Spanje", zei Wiegman. "Dat doet me enorm pijn als trainer, als moeder van twee dochters, als echtgenote en als mens. Het vrouwenvoetbal heeft veel groei doorgemaakt, maar er is ook nog een lange weg te gaan, zowel in het vrouwenvoetbal als in de maatschappij. Ik wil deze award graag opdragen aan de Spaanse ploeg, het team dat fantastisch voetbal speelde op het WK waar iedereen van genoot. Dat team verdient het om gevierd te worden. Ik ga ze een groot applaus geven en ik hoop dat jullie dat ook doen." Dat laatste gebeurde: het publiek klapte voor de Spanjaarden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Gister dat filmpje gezien van de spaanse vrouwen na de finale in de bus . Gewoon geintjes erover maken etcetc . Dus ja het is zo erg allemaal . Die zijn door andere op andere gedachten gekomen En nu willen die leonne vorige week en nu weer wiegman ffff hun momentje hebben .

Haags boefje
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Eigenlijk wilde ik de twee geen podium geven, naar aanleiding van het domme reageren, maar toch doe ik dat. Wat als een van jullie kinderen of andere dierbaren zoiets zou overkomen. Praat je dan net zo als dat er nu wordt gedaan. Ga daar eens een nachtje over nadenken. Misschien kom je dan op andere gedachten. Sterkte met de overpeinzing.

Adriaan Bert de Velde Harsenhorst
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Hoogste tijd om al die corrupte Macho miljardairs de deur uit te schoppen. Niet alleen in Spanje. Die meiden zijn er niet voor de voorzitters en Skybox aanhang. Stelletje oversexte bejaarde viezerikken met teveel geld en macht. Vrouwen voetbal helemaal top. Wat anders dan die overbetaalde Arabische Liga loverboys.

CA van der Lee
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

I P

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen