Sarina Wiegman met Engeland naar WK-finale na halve eindstrijd met heerlijke treffers

16 augustus 2023, 13:54   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Sarina Wiegman heeft zich met de nationale ploeg van Engeland geplaatst voor de finale van het WK. De bondscoach zag haar ploeg woensdagmiddag met 1-3 winnen van gastland Australië. Een heerlijk doelpunt van Ella Toone lag aan de basis van de overwinning van de Engelsen.

Toone zorgde in de eerste helft op geweldige wijze voor de 0-1 namens Engeland. Daarna leek er weinig aan de hand voor de 'bezoekers'. In de tweede helft stond Samantha Kerr, de sterspeler van Australië, op in een volgepakt Stadium Australia. Zij haalde op fraaie wijze uit van buiten de zestien en liet goalie Mary Earps kansloos. Dat bleek echter niet voldoende voor Australië.

Een paar minuten na de gelijkmaker zorgde Lauren Hemp namelijk weer voor blijdschap bij Wiegman: 1-2. Australië kreeg in de slotfase kansen om nog langszij te komen, maar dat lukte niet meer. Aan de overkant gooide Alessia Russo het duel op slot door de 1-3 aan te tekenen. Engeland gaat zodoende naar de finale van het WK. Daarin is Spanje aanstaande zondag om 12.00 uur de tegenstander.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

BartVanderVeen24
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Knap van Wiegman. Ze straalt rust uit en ze is tactisch erg sterk. Deze keer gaat ze wel wereldkampioen worden!

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ze beeft ook steeds de beste selecties . Dus ja knap meer een gevolg van . Dat city kampioen wordt is ook niet zo'n wonder

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen