Ajax ontslaat Sven Mislintat na 128 dagen: 'Geen draagvlak meer'

24 september 2023, 22:18   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Sven Mislintat is ontslagen bij Ajax. De directeur voetbalzaken werd pas 128 dagen geleden aangesteld, maar de samenwerking bleek geen succes. Ajax meldt het vertrek van Mislintat in een persbericht en zegt dat het vertrouwen binnen de organisatie ontbrak.

Mislintat zorgde sinds zijn aanstelling voortdurend voor de nodige opschudding. Zijn handelen werd met argusogen bekeken door met name De Telegraaf; veel Ajax-supporters vonden ondertussen dat Mislintat de tijd moest krijgen. Inmiddels hebben zijn aankopen echter nog weinig bewezen en ligt de directeur ook onder vuur vanwege mogelijke belangenverstrengeling bij transfers. Ook zou hij woedend de trainerskamer in zijn gelopen en bijvoorbeeld tegen doelman Jay Gorter hebben gezegd dat hij uit de basisopstelling zou moeten.

Artikel gaat verder onder video

Eerder deze week werd al duidelijk dat Mislintat voorlopig niet meer zal plaatsnemen in de Johan Cruijff ArenA: voorzitter Pier Eringa van de raad van commissarissen vertelde dat Mislintat 'minder zichtbaar' zou worden. Zodoende was hij niet aanwezig bij de wedstrijden tegen Olympique Marseille en Feyenoord.

De clubleiding van Ajax benadrukt dat het beëindigen van de samenwerking losstaat van het afgelopen woensdag aangekondigde onderzoek door een forensisch accountant.

Interim-directeur Jan van Halst reageert: “We hebben vanavond met Sven gesproken en gezamenlijk vastgesteld dat een breed draagvlak voor verdere samenwerking ontbreekt, ook gezien de huidige sportieve resultaten. Sven heeft zich de afgelopen maanden enorm ingezet voor Ajax, daarvoor zijn we hem dankbaar. Het is nu in het belang van Ajax om zo snel mogelijk met vereende krachten de sportieve weg weer omhoog te vinden.”

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

 • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Maupie
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

En zelf op het pluche blijven zitten. De schooiers!

KingCrimson
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Het praatje van van Halst is voor de bühne, maar dit is wel nodig en belangrijk. Misschien kunnen ze regelen dat Alex Kroes meteen komt. En zouden er gesprekken met van Gaal zijn?

gtsb
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Als v gaal komt nu is hij ook niks waard . Ik denk ook niet dat hij het doet

KingCrimson
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Gelukkig mag iedereen fijn denken wat ie zelf wil.

gtsb
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Klopt jij dacht ook dat mislintat zo goed was 🤣🤣🤣🤣

KingCrimson
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Misschien even exact aangeven waar ik dat geschreven heb. Oh ja: nergens. Ik heb me alleen verzet tegen het afzeiken en beschuldigen van die man zonder bewijzen en shownieuws-telegraaf-achtige berichtgeving.

Wat is Waar ?
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Nou KC, van Gaal heeft niet veel praat nodig, hij kent de weg ,hij kent Ajax , is Amsterdammer , èn dult geen domme tegenspraak.

KingCrimson
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Ik ben voorstander van de komst van van Gaal. Maar hij moet eerst zelf willen en de mensen die bij de club zitten moeten hem wel ruim baan geven.

gtsb
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Schizo ontkennen heeft geen zin. Iedereen heeft jou kutverhaaltjes over mislintat maandenlang aangehoord

gtsb
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Ik werd hier uitgelachen vorig jaar zomer en nu . Maar alles wat ik over ajax heb gezegd komt keer op keer uit . Alles wat de telegraaf gezegd is was gewoon terecht . Maar ohoh het is/was allemaal haat . Laat ik het zo zeggen ook weer na vandaag ,zijn er een paar mensen hier compleet ongeloofwaardig geworden. En moeten gewoon niks meer zeggen over andere clubs

KingCrimson
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Ok mama. We zijn al braaf.😂😂😂🖕

gtsb
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Mislintat en je supporters ook 🤣🤣🤣🤣🤣

Maupie
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Paar uur later, en hij krijgt alweer praatjes. Krotje zal zo ook wel komen met zijn gabbers. Hahahahaha

KingCrimson
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Het zijn niet mijn supporters. Ik schrijf hier voor mezelf en heb geen enkele binding met welke andere Ajax-supporter dan ook.

KingCrimson
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Ik had eerder op de avond ook al verschillende keren gereageerd dus je kunt a)niet lezen en b)je kletst maar weer wat. Pauper.

gtsb
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Man man je blijft maar doorgaan . Je lult en lult maar het is allemaal lucht . Iederen die hier komt heeft gezien of kan in het archief zien wat jij allemaal gezegd heb . Dus ja ontkennen !?. Ik zou een nieuw accountje aanmaken joh . Game over tijd voor de volgende ronde

Wat is Waar ?
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Ben blij dat hij eindelijk de zak heeft gehad, vanaf het begin heb ik gezegt, met die transfers is iets mis, Ajax was een mooie èn makkelijke melkkoe voor die Miskoper en zie, 112 miloen armer, hij heeft Ajax van de kaart getrapt en een financieel drama aangesmeerd , ik hoop dat nu alle europese clubs hebben opgelet èn zijn naam schrappen vppr welke funtie dan ook, Amen.

F1JPSPecial
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

👍🏼

dilima1966
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Gelukkig maar Nu de top van ajax nog weg wezen Op nieuw mensen aanstellen En van gaal mooie laten bouwen aan rust En schoonschip

Waarom19
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Men doet net of de spelers voor de tijd van Mislintat zo geweldig waren. Vorig jaar geen enkele prijs gehaald en het lachertje in Europa, maar toen vond men het wel prima. Een beetje simpel volk de fans , ook bij de Telegraaf

Voetbalfanaat
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

De schuld ligt bij het bestuur want zij hebben hem binnen gehaald. Veel gaven hem het voordeel van de twijfel wat al gauw om sloeg vanwege de spelers die hij haalde die het Ajax niveau bij lange na niet halen. Hij ligt er nu uit maar zijn erfenis zal dit hele seizoen wel voelbaar blijven. Dit beleid kan je Steijn overigens niet aanrekenen omdat hij net zo goed slachtoffer is van de niet gewenste transfers die Mislintat gedaan heeft. Het enigste wat Ajax nu rest is de bezem door met name het bestuur te halen want zij hebben gefaald.

F1JPSPecial
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

👍🏼

FCJel
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

‘De meester onderhandelaar’ 😂 Wat kon deze man goed inkopen. Heeft ff 130 miljoen aan beunhazen gekocht in 3 maanden en vertrekt weer😂😂😂

Jurgen 😆
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

@fcjel vergeet niet te vermelden dat hij bij een paar transfers zeker een onder de tafel door koffertje heeft meegepikt die lacht en zegt aufwiedersehen !

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen