De Telegraaf slijpt de messen: één persoon is nóg schuldiger dan Mislintat

24 september 2023, 23:18
Foto: © ProShots

Het ontslag van Sven Mislintat is ingrijpend, maar zal niet alle problemen oplossen bij Ajax. Zondagavond publiceert De Telegraaf een analyse waarin alle ‘hoofdschuldigen aan de ruïnering van Ajax’ op een rij worden gezet.

Mislintat is een van de namen die wordt genoemd. Maar Maurits Hendriks, Chief Sports Officer, treft volgens clubwatcher Mike Verweij ‘de meeste blaam’. “Hendriks kwam als overbodige directeur binnen in de organisatie in de rol van chief sports officer en slaagde erin zich in korte tijd gehaat te maken op De Toekomst vanwege zijn arrogante en dominante gedrag. De voormalige directeur van NOC*NSF schoof Sven Mislintat naar voren als directeur voetbalzaken en steunde de Duitser door dik en dun.”

Andere schuldigen volgens De Telegraaf:

• Voormalig rvc-voorzitter Leen Meijaard: 'Koos er om onbegrijpelijke redenen voor een jaar lang geen opvolger aan te stellen van de opgestapte directeur voetbalzaken Marc Overmars.’

Artikel gaat verder onder video

• Voormalig algemeen directeur Edwin van der Sar: 'Nadat Julian Ward zelf de stekker uit de onderhandelingen met Ajax trok, omdat het allemaal te lang duurde, liet Van der Sar zich door Hendriks overtuigen voor Mislintat te gaan.’

• De nieuwe algemeen directeur Jan van Halst: ‘Had als commissaris technische zaken vol op de rem moeten trappen toen Mislintat maar spelers van kleine clubs, zelfs op het tweede niveau in Engeland en Duitsland, voor veel te veel geld bleef aantrekken.’

• Rvc-voorzitter Pier Eringa: ‘Had moeten ingrijpen bij Mislintats koopwoede toen zijn commissaris Van Halst dat verzuimde. Het wordt Eringa door de Ajax-leden ook enorm aangerekend dat Mislintat hangende het externe onderzoek niet is geschorst.’

• Financieel directeur Susan Lenderink: 'Onder alle contracten van de nieuwe, door Mislintat voor 115 miljoen euro aangetrokken, spelers staat ook de handtekening van statutair directeur Susan Lenderink.'

• Trainer Maurice Steijn: ‘De trainer en zijn zaakwaarnemer Rodger Linse hadden nooit met een constructie moeten instemmen, waarin Mislintat alle aankopen deed en de trainer zijn mond moest houden.’ De krant vindt het echter ‘te makkelijk en dus Ajax-onwaardig’ om Steijn nu te ontslaan.

• De oude bestuursraad onder leiding van voorzitter Frank Eijken (woensdag vervangen door een nieuwe bestuursraad) en de F-Side (vanwege het vuurwerk op het veld en de bestorming van het hoofdgebouw) worden ook uitgelicht.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

 • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Koempel
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Het is allemaal de schuld van de Rabobank!

gtsb
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Nee joh ligt aan de telegraaf 🤣

RobindaRobot
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Het is maar een spelletje he

KingCrimson
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Als er in elk geval één iemand is die niet veel aan de situatie kan doen is het Steijn wel. Een trainer is altijd maar een passant en een stroman voor een club. Ik ben er nog steeds van overtuigd dat Steijn kwaliteiten heeft en dat hij een eerlijke kans had verdiend.

Waarom19
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Maurice Stein is beter in ondermijnen en saboteren . Deze pannenkoek laat Ajax achteruit voetballen. Druk zetten komt ook niet voor in zijn woordenboek. Laat deze smetbak maar snel oprotten.

Bean
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Naieve reactie crimson, steijn is de mol en moet ontslagen worden!

Gert Methorst
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Maurice Hendriks en de RVC eruit. Over het paard getilde personen die het alleen om geld en status gaat.

Waarom19
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Wat een simpele reactie met kuddevolk gedrag. De trainer heeft de sleutel in handen maar Stein is gewoon een waardeloze trainer. Hij er uit en alle problemen opgelost. Klaar !!!

Cheers
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Ha, ja.... Steijn eruit en dan gaan ze ineens beter spelen. Neem nog een pilsje vriendelijke Freddie! Kijk eens goed naar dat elftal en dan komt u toch hopelijk ook wel tot de conclusie dat er kwantiteit is gekocht ipv kwaliteit.

Zelfs al zouden ze Pep Guardiola voor de groep zetten dan rent hij binnen een uur huilend het trainingscomplex af

GJAM
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Voor een spannende competitie heb je sterke tegenstanders nodig, echter deze situatie heeft wel een positieve effect voor de Nederlandse competitie. Mislintat heeft er samen met de RvC wel voor gezorgd dat er voorlopig (gelukkig) geen "Bayern München situatie" ontstaat waarbij Ajax door een surplus aan kapitaal de rest van de Eredivisie kan uithollen.

adri koenis
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Ik weet een ding zeker het is niet mijn schuld

Frank16
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Dat konden we al ervaren met zijn losersvluchten bij de Olympische Spelen. Wat een enorme kwijlebabbel is die Maurits Hendriks? Blij dat we die niet hebben bij Ons Aller Feyenoord.

Waarom19
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Mike Verweij is toch de persoon die een erectie krijgt van het opruien en stoken. Hij probeert samen met zijn vriend Valentijn Driessen bestuursleden zwart te maken en de fans op te hitsen. Zie het resultaat. Met dank aan deze twee kakkerlakken die zogenaamd verstand hebben van voetbal. Deze twee heren vinden MauriceStein een goede trainer. Wat een loser is deze trainer die Ajax achteruit laat voetballen en zijn spelers afvalt.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen