FC Utrecht presenteert Ron Jans als opvolger van ontslagen Michael Silberbauer

6 september 2023, 13:34   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

FC Utrecht heeft een nieuwe trainer. Woensdagmiddag maken de Domstedelingen bekend dat Ron Jans is aangetrokken als opvolger van de vorige week ontslagen Michael Silberbauer. De 64-jarige geboren Zwollenaar tekent in Utrecht een contract tot medio 2025.

Jans was per direct beschikbaar nadat hij afgelopen seizoen besloot te vertrekken bij FC Twente, waar hij drie seizoenen werkte. De zeer ervaren oefenmeester kondigde vervolgens aan een sabbatical aan, maar amper twee maanden later gaat hij dus de uitdaging aan om FC Utrecht er na een belabberde seizoensstart weer bovenop te helpen. Onder Jans' voorganger Silberbauer pakte het ambitieuze Utrecht geen punten uit de eerste drie duels van het nieuwe seizoen, waarin het elftal zelfs niet één keer wist te scoren. De Deen werd daarop de wacht aangezegd door technisch directeur Jordy Zuidam. Assistent Rob Penders nam het vervolgens tijdelijk over; in het thuisduel met Feyenoord wist Utrecht weliswaar de eerste goal van het nieuwe seizoen te maken, maar leed de club opnieuw een zware nederlaag: 1-5.

Artikel gaat verder onder video

"Afgelopen zomer had ik voor ogen om een sabbatical te nemen tot januari, maar soms zijn kansen er om gepakt te worden", verklaart Jans op de clubsite waarom hij zo snel alweer aan het werk gaat. "Het eerste gesprek met FC Utrecht ging niet uit mijn hoofd: ik zie de mogelijkheden die hier liggen en voel de drang mijn bijdrage te leveren. Daarom ben ik ingestapt bij FC Utrecht, een prachtige club met een grote achterban", vervolgt Jans, die niet wegloopt voor de doelstellingen waarmee hij geconfronteerd wordt: "Het fundament ligt er, de spelersgroep heeft genoeg kwaliteit en ik geloof er heilig in dat we samen voor Europees voetbal kunnen gaan. Ik heb zin in deze nieuwe uitdaging!"

Zuidam legt uit waarom hij in de zoektocht naar een nieuwe hoofdtrainer uitkwam bij Jans. "Hij heeft als Hoofdtrainer bij diverse clubs in binnen- en buitenland gewerkt, neemt veel ervaring met zich mee, is een Nederlandse trainer die de Eredivisie door en door kent en heeft bij meerdere clubs bewezen het maximale uit een spelersgroep te kunnen halen", somt de td op. "Bovendien werkt Ron met een aanvallende blik. Hij is een teambuilder. De ploegen die hij traint, voetballen met veel spelvreugde. Daarnaast durft hij jonge, talentvolle spelers de kans te geven", vervolgt Zuidam. "Ron zal hier vanaf maandag intensief mee aan de slag gaan en we begrijpen dat dit tijd nodig heeft."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dat botst vanzelf met v seumeren,want jans heeft een mening

peterdejong1983
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dat misschien wel, maar je moet toegeven dat jans wel een (hele) goede trainer is voor dit soort teams : subtoppers waarbij het niet loopt, krijgt hij bijna altijd aan de praat en worden gevaarlijke teams

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Jans is ook een goeie trainer ,alleen v seumeren een dictator

jerommeke1973
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Idd peterdejong

Exitium
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Had hem graag bij Ajax gezien, bij de meeste clubs waar hij gezeten heeft heeft hij het prima gedaan.

Rechtsbekaf
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Officieel is hij aangesteld door Zuidam, maar niemand gelooft dat dat zonder toestemming van v.Seumeren is gebeurd. Met ander woorden, die hebben elkaar echt wel verteld hoe ze in het voetbalwereldje staan. Jans, laat het maar (weer) zien dan !

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Zuidam mag ook gewoon blijven omdat hij precies doet wat F v seumeren wil . Een td met de verdiensten van zuidam was ergens anders allang ontslagen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen