Vermeulen voorspelt spoedig trainersontslag in Eredivisie; Afellay ziet droombaan voor Jans

27 augustus 2023, 23:54   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © NOS

De dagen van Michael Silberbauer als trainer van FC Utrecht zijn bijna geteld, zo vermoedt Arno Vermeulen. Na drie wedstrijden staat Utrecht nog op nul punten in de Eredivisie; zondag verloren de Domstedelingen met 1-0 van PEC Zwolle. Als het aan Ibrahim Afellay ligt, wordt Ron Jans de volgende trainer van Utrecht.

Jans is zondagavond te gast bij Studio Voetbal en krijgt van Afellay de vraag of hij 'Utrecht zou overwegen'. "Ik zou jou echt wel heel graag bij Utrecht willen zien, samen met Jan Streuer. Ik denk dat jullie daar echt wat teweeg kunnen brengen", zegt de geboren Utrechter. Jans moet lachen en antwoordt: "Ik vind het altijd zo lastig. Ik vind dat clubs geduld moeten hebben met trainers en ze niet zomaar aan de kant moeten zetten."

Artikel gaat verder onder video

Arno Vermeulen haakt daarop in: "Die kaart moet jij nu trekken, maar er is echt iets aan de hand bij Utrecht. Het gaat niet goed onder Silberbauer. Ik denk dat de kans heel groot is dat ze hem deze week ontslaan of na de komende wedstrijd tegen Feyenoord. Vorig seizoen hield het met Silberbauer ook niet over, met de bekeruitschakeling tegen SV Spakenburg als dieptepunt. Het duurt al te lang nu." Afellay zegt 'visie' te missen in Stadion Galgenwaard. "Jordy Zuidam is al zes seizoenen bezig als technisch directeur en ze hebben acht trainers versleten. Er komen ook geen spelers door uit de jeugdopleiding."

Utrecht verloor dit seizoen van PSV (2-0), sc Heerenveen (0-2) en PEC (1-0). Waar zit het probleem? Rafael van der Vaart: "Utrecht heeft allemaal goede spelers, maar ze denken allemaal dat ze beter zijn dan ze echt zijn. Zo gaan ze ook het veld op. Spelers als Labyad, Seuntjens en Toornstra komen dan in de problemen. Die denken aan de clubs waarvoor ze hebben gespeeld en denken dat het wel moet lukken, maar die moeten ook gewoon keihard werken. Een Azarkan, die van Excelsior komt, speelt wel een heerlijk potje."

Denk je dat Michael Silberbauer volgende week nog trainer van FC Utrecht is?

Laden...
1893 stemmen

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

peterdejong1983
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Na drie wedstrijden staat Utrecht nog op nul punten in de Eredivisie; zondag verloren de Domstedelingen met 1-0 van FC Utrecht : dat is knap, van jezelf verliezen

Rechtsbekaf
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wat betreft Jordy Zuidam zal FvS zich ondertussen toch ook achter de oren moeten krabben. Spelers verkopen en kopen gaat hem redelijk goed af, maar de aankopen zijn keer op keer geen betere spelers dan wat verkocht werd. Dan doe je het als TD dus gewoon niet goed. Daar kan welke trainer dan ook niet mee werken. Functie elders voor Zuidam lijkt mij wel op zijn plaats.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

FvS moet zichzelf ontslaan dan . Jordy zuidam of wie dan ook moeten luisteren naar Fc FvS .

boyke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Arno Vermeulen. en wanneer wordt jij ondeskundige roddelaar ontslagen met je ophitsen. Een kwal die daar totaal niet hoort te zitten. Zet er een ervaren man neer maar ja het is NPO 1/2/3 die totaal geen inhoudt nog goede programma's meer hebben. Blij dat er knopjes opzetten om over te schakelen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen