Feyenoord komt geen moment in de problemen tegen Ajax en loopt zelfs nóg verder uit

27 september 2023, 14:38
Foto: © ProShots

Ajax kreeg woensdagmiddag een nieuwe kans om iets aan de 0-3 achterstand in De Klassieker tegen Feyenoord te doen, maar kwam geen moment in de buurt van een goed resultaat. Integendeel zelfs: de regerend landskampioen gooide het duel binnen een paar minuten op slot. Santiago Giménez completeerde zijn hattrick en bepaalde de eindstand op 0-4.

Ajax en Feyenoord hervatten De Klassieker woensdagmiddag in minuut 55. Wie had gedacht dat het zou gaan stormen voor het Rotterdamse doel, kwam bedrogen uit. Steijn voerde met Chuba Akpom voor Anass Salah-Eddine meteen een aanvallende wissel door, maar het was Feyenoord dat zich binnen enkele tellen gevaarlijk voor Jay Gorter meldde. De inzet van Quinten Timber vloog echter over het doel. De volgende mogelijkheid voor de bezoekers was wel raak. Het stond opnieuw volledig open bij Ajax. Igor Paixão had al kunnen afdrukken, maar deed dat erg matig. Via een Ajacied belandde de bal vervolgens voor de voeten van Giménez, die er met zijn derde in deze Klassieker alsnog 0-4 van maakte.

Artikel gaat verder onder video

De thuisploeg zal ongetwijfeld met goede intenties naar de hervatting hebben toegeleefd, maar die konden dus al na een paar minuten de vrieskast in. Het zelfvertrouwen bij Ajax is al weken, zo niet maanden heel broos en dat kwam ook in het restant van deze Klassieker pijnlijk aan de oppervlakte. “Je kunt de coaching in een leg stadion uitstekend waarnemen. Wat opvalt? De spelers van Feyenoord schreeuwen continu naar elkaar. Geven aanwijzingen. Bij Ajax gebeurt dat amper”, is een veelzeggende tweet van Ajax Life. Feyenoord kwam in een lege Johan Cruijff ArenA geen moment in de problemen. Een kopballetje van Akpom, dat was het wel wat Amsterdamse wapenfeiten betreft. Gernot Trauner was met een kopbal nog dicht bij 0-5, maar zo erg werd het niet voor Ajax.

Terug naar zondag

Ajax is er alles aan gelegen zich te revancheren voor het dramatische afgelopen seizoen, maar daar komt vooralsnog dus weinig van terecht. De Amsterdammers begonnen de competitie nog wel met een 4-1 overwinning op Heracles Almelo, maar speelden vervolgens gelijk bij Excelsior én Fortuna Sittard en gingen kansloos onderuit tegen FC Twente (3-1). Drie dagen geleden was er een nieuwe afstraffing in de maak. Ajax ging in De Klassieker tegen Feyenoord nog wel aardig van start, maar door twee individuele fouten en een dubbelslag van Santiago Giménez keek het binnen twintig minuten tegen een 0-2 achterstand aan.

Anton Gaaei, één van de twaalf nieuwe spelers in Amsterdam, ging bij beide Rotterdamse treffers opzichtig in de fout. Ajax-trainer Maurice Steijn had genoeg gezien en haalde de Deen nog vóór de rust naar de kant. Devyne Rensch was zijn vervanger. Maar ook met de international van Jong Oranje stond het achterin volledig open. Dat bood Feyenoord de kans om in de eerste helft via Igor Paixão, op aangeven van Giménez, uit te lopen naar 0-3. Een historische overwinning voor Feyenoord hing in de lucht, maar daar stak de harde kern van Ajax een stokje voor. De wedstrijd was in de eerste helft al een keer stilgelegd vanwege vuurwerk op het veld en nadat er in minuut 55 opnieuw vuurpijlen op de grasmat belanden, was het definitief gedaan.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

 • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

De Enige Echte
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Keurig tactisch plan hadden ze daar in 020, 2 dagen de tijd voor gehad😂.

De Enige Echte
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Haha ik ben het met je eens kameraad en dank voor je compliment. Echter hebben wij te lang de stok gekregen ,van 020 en is het voor ons ook even leuk om eens de stok terug te slaan.

Echter het wordt inderdaad gewoon zielig voor ze. Hoewel ik weinig medelijden heb ;).

Jurgen
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

ik las hem iets te snel maar ik verwijder hem

Jurgen
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

wat dacht je van Ado die hadden ook hun rekening willen inlossen

gtsb
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Ik heb nu al gehoord (van ajacieden )dat als al die mensen er dan nog zitten. Dat ze bij rkc ook met vuurwerk gaan gooien .

GabrielleX01
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Ajax had gewoon de 0-3 moeten aanvaarden. Nu hebben ze Feyenoord een extra goal gegeven. Had gewoon 0-3 geaccepteerd, wetende dat het toch niet goed zou komen, dan had je Feyenoord niet extra geholpen met een extra goal

De Enige Echte
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Dat heet competitie vervalsing, omdat je bang bent meer te verliezen hooligans hun zin geven?

GabrielleX01
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Wedstrijd uitspelen was volgens veel Feyenoord supporters competitie vervalsing. Maar nu Ajax een extra goal tegen heeft gekregen en niet terugkwam, is dat het opeens niet?

De Enige Echte
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Nogsteeds.

KingCrimson
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Dat heet selectieve verontwaardiging.

GabrielleX01
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Wat ik bedoel te zeggen is, het werd nou eenmaal gestaakt. Tuurlijk dat is slecht en praat ik niet goed. Dan waren er 2 realistische mogelijkheden, huidige stand als eindstand of regelementair verlies (beide 0-3) of uitspelen. Uitspelen zelfs vandaag was volgens Feyenoorders competitie vervalsing want "het moest maar gewoon op 0-3 gelaten worden". Daarom dat ik zei dat Ajax daar beter mee akkoord had kunnen gaan. Alleen dat diezelfde mensen waarschijnlijk nu dan opeens niet meer zeggen dat dit uitspelen competitievervalsing is omdat ze een extra goal hebben gemaakt en 0-4 hebben gewonnen ipv 0-3.

Goku
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Tis toch ook een competitie vervalsing, als supporters bepalen hoe een wedstrijd verloopt. Zondag waren de spelers van ajax op, nu waren fris en uitgerust. Daarnaast ontloopt je nu volendam, welke op dit moment ook van ajax hadden kunnen winnen. Dus competitie vervalsing

GabrielleX01
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

@Goku gaat me meer om dat mensen vonden dat de wedstrijd niet uitgespeeld zou moeten worden omdat het anders competitievervalsing is. Maar dat je veel van die mensen nu daar niet meer over hoort omdat Feyenoord nog een goal extra heeft die ze niet gehad zouden hebben met 0-3. Het is altijd competitievervalsing (van de supporters), maar ik heb het over wat te doen NA een staking. Ik bedoel, een aansteker op iemand gooien waardoor iemand niet verder gaat is - nouja ik kan het competitievervalsing niet noemen omdat het een bekerwedstrijd was maar je snapt wat ik bedoel. Ben het eens, vuurwerk op het veld gooien is al competitievervalsing. Alleen ik had het puur over wat te doen met de wedstrijd.

Deblauwe1
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Dan lees je niet goed. Voor Feyenoord was competitievervalsing om deze wedstrijd op 1 november uit te spelen. Dan had Ajax meer tijd gehad om zich op te richten van deze valse start

Deblauwe1
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Gabrielle je bent leugens aan het verkondigen. Feyenoord en Ajax wilden wachten tot het stadion leeg was en doorgaan met de wedstrijd. Maar de veiligheidscommissie en politie (van Halsema) was daar op tegen. Als je alles hier leest had je dat kunnen weten

Joseph
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Er was natuurlijk geen 100% goede uitkomst, als je naar de regels van de KNVB kijkt, alleen ja, als je zag hoe Ajax nu voor de dag kwam, zou het tegen Volendam een interessante wedstrijd voor Volendam kunnen zijn

GabrielleX01
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Heb het over de supporters van Feyenoord. Er waren genoeg hier die zeiden dat uitspelen competitievervalsing was en die pleitte voor een 0-3.

Ag Seintje
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Het blijft competitie vervalsing Volendam moet het zelfde doen en iedere ander ploeg die tegen Ajax speelt. jullie willen je zin dan moeten de clubs ook jullie zin geven bij iedere thuis wedstrijd die zij spelen tegen ajax

GabrielleX01
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

@Ag Seintje Als je wilt dat mensen straks echt op de vuist gaan dan moet je dat inderdaad echt gaan doen als provocatie tegenover de F-Side (want die wil je straffen). En geloof me, die geven dan weer een reactie en voor je het weet heb je grote vechtpartijen. Dat je dat doet omdat je dat zou doen, oke. Maar als het gewoon is "Ajax deed het dus doen zij het ook om Ajax te straffen", no way dat de F-Side dat gaat accepteren.

Jurgen
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

110 miljoen geïnvesteerd om rustig in het rechterrijtje uit te huilen ... Feijenoord oppermachtig deel 2 van het pakslaag gelukt😂😂😂

GabrielleX01
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Nouja deze 35 minuten waren ze inderdaad oppermachtig. Dat vond ik zondag echt wel meevallen. Wel beter maar niet zoveel beter dan je laat lijken. Want de 2e en 3e goal had zelfs een vrouwenelftal in dezelfde situatie nog wel kunnen maken. En verder had Ajax toen ook gewoon mogelijkheden waar ze op een millimeter de bal missen of net een slim duwtje krijgen van de verdediger. Op basis van deze 35 minuten ben ik het wel met je eens.

Tikkieterug 44
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Oppermachtig ? ze kregen alles op een presenteerblaadje.

Joseph
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Nou, alles op een presenteer blaadje?

Jurgen
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

dat is voetbal mij beste man dat is voetbal

Waarom19
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

En 160 miljoen binnengehaald met verkoop van domme spelers. Dat wist je niet he ?

Jurgen
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

@paul19 dat zijn zeker die bedragen en wat heb je ervoor terug gehaald?

De Enige Echte
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Kan 020 niet gelijk tegen Volendam spelen vanavond? Ze hebben geen flikker gedaan. Kunnen niet moe zijn!

GabrielleX01
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Kon dat maar. Ik heb geen flikker gezien en 35 minuten van mijn leven verpest. Kunnen makkelijk gewoon spelen tegen Volendam. Kut KNVB

Maupie
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Dat wordt een echte degradatiekraker tegen fc Volendam.

GabrielleX01
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Al word die niet vanavond gespeeld (wat gewoon bullshit is) en jij en ik beide niet weten wat de situatie is wanneer die wedstrijd wel gespeeld kan gaan worden

Waarom19
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Zeker met Stein als trainer

Tikkieterug 44
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Oppermachtig f nooit, ze kregen alle goals aangereikt. Zo geweldig was t niet.

De Enige Echte
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Heb je brilletje nodig pik?

Jurgen
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

@tikkieterug hoeveel echte doelpogingen heeft ajax gehad gedurende beidde delen van de wedstrijd 3?

Ary ?
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Ajax is gewoon fc knudde aan het worden. Normaal gesproken staan supporters voor hun club tegenwoordig slopen de zogenaamde supporters hun club. Het is gewoon een schande. steletje zielepoten zijn het.

gtsb
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Twente was ook niet geweldig en fortuna ook niet toch?!

Dexi
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Een hattrick verdeeld over 4 dagen voor de tegenpartij in de Arena,dit record wordt nooit meer verbroken ook niet voor de thuisploeg in de Arena.

Waarom19
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Ajax moet vooral lekker doorgaan met Stein Als trainer. Het ligt aan ales en iedereen binnen Ajax, behalve aan deze flapdrol. Er is totaal geen strategie en een tactiek met hoofdzakelijk tikkie terug voetbal. Nou meneer Stein; geweldig hoor !!

GabrielleX01
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Eindelijk iemand die het snapt, Steijn te licht en niet goed genoeg

KingCrimson
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Steijn gaat ook moeten vertrekken binnenkort. Dat kan niet anders.

Goku
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Denk dat zelfs van Gaal of Slot hier niets van kunnen maken

GabrielleX01
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

@Goku Positionerend denk ik wel hoor. Zeker aangezien Slot zo'n goede trainer is.

Waarom19
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Dat denk je verkeerd

Waarom19
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Zolang Stein trainer blijft , zal Ajax door iedere club worden vernederd. Enne , wie niet luisteren wilt, zal het voelen . Eigen schuld dikke bult. Al die opruiers die weten het allemaal zo goed. Je blijft lachen.

KROTJE
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Vandaag is de ondergang van deze selectie van Ajax door toedoen van Feyenoord een feit. De ondergang is groter dan die van The Titanic. Het was niet eens moeilijk voor Feyenoord om deze ondergang tot stand te brengen, want dit Ajax bood zelf deze mogelijkheid aan Feyenoord, wat ik geen bijzondere ploeg vind, op een presenteerblad aan. Ik heb begrip voor en respecteer en ik gun hen dat zij de hysterische Feyenoord dramaqueens op FCUpdate verbaal los gaan, want wat wil je na 28 augustus 2005 (18 jaar geleden) lukte het Feyenoord eindelijk om in de Arena 2 keer een doodzieke Ajax te verslaan. Deze selectie van Ajax zou zelfs van UD19 kunnen verliezen. Alle spelers, één voor één zijn hun selectie niet waard, ik wil dan nog de nieuwe aankopen het voordeel van de twijfel geven, omdat men van hen nog geen goed beeld kan hebben. Ik neem Brobbey, Berghuis, Taylor, Rensch en Bergwijn het zeer kwalijk dat zij door hun slechte spel (spel ?) deelgenoot van de afgang van Ajax zijn. Deze spelers moeten na de winterstop niet meer in de basis staan, weg weg weg ! Ook Steijn is in mijn ogen veel te licht om een nog topclub als de AFC Ajax naar grotere hoogten te kunnen brengen. Om enkele euforische anti-Ajax reageerders hier op deze site blij te maken: Ajax komt er weer boven op ! Zeker weten.

"Don't worry there will be laughter after pain there will be sunshine after rain".

De Enige Echte
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Hahahahahahah om in te lijsten Krotje

KROTJE
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Hallo enige echte .(wat ?).., ik hoop dat je er een orgasme bij krijgt. Goed bedoeld hoor, plaagstootje tussendoor mag wel toch ? Om dat jij het bent krijg je van mij een like !!!

gtsb
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Nog even namens je alter ego's(gabbies) liken schizo

Ajaksied2010
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

SCHAAM JE KAPOT MOGOLE!

Waarom19
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Ajax heeft dubbel pech. Vandaag tegen Feijenoord wind tegen en Ajax heeft de slechtste trainer van de Eredivisie. Wel sneu hoor.

Waarom19
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Alle wijsneuzen op tv en van de Telegraaf hebben kritiek op de nieuwe spelers. Dus ik ga er van uit dat zij de spelers van vorig jaar erg goed vinden , waaronder Taylor, Brobbey, Rensch, bergwijn , Berghuis en Hato. Ha ha ha. Taylor is niks en wordt ook nooit wat. Brobbey hoort in het circus thuis. Rensch speelt de bal alleen maar terug naar de keeper. Bergwijn is onder leiding van Stein het aanvallen verleerd. Berghuis raakt geen pepernoot. Hato kan veel behalve verdedigen. ( alle tegendoelpunten van Feijenoord kwam door foute dekking)

Ik zou zeggen veel succes met Maurice Stein, de redder van Ajax. ( met steun van de Telegraaf en VI Vandaag.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen