Johan Derksen ergert zich tijdens Studio Voetbal: 'Die zit er als een ziek vogeltje bij, zegt niks'

26 september 2023, 12:36   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © Vandaag Inside

Johan Derksen heeft zich afgelopen zondag tijdens de uitzending van Studio Voetbal zitten ergeren aan Pierre van Hooijdonk. De situatie bij Ajax was het onderwerp van gesprek, maar volgens Derksen kwam er niks zinnigs uit Van Hooijdonk.

De Amsterdammers beleefden zondag een dag om heel snel te vergeten. Niet alleen omdat Ajax-supporters zich zowel binnen als buiten het stadion van hun slechtste kant lieten zien, maar ook omdat de ploeg van trainer Maurice Steijn binnen een helft werd weggevaagd door Feyenoord. De regerend landskampioen ging rusten met een 0-3 voorsprong en leek op weg naar een historische overwinning in de Johan Cruijff ArenA, ware het niet dat De Klassieker na tien minuten spelen in de tweede helft definitief werd gestaakt.

Artikel gaat verder onder video

De inktzwarte dag voor Ajax werd ’s avonds besloten met het ontslag van Sven Mislintat. Waar veel Ajacieden roepen om de exit van Steijn, moest de Duitse technisch directeur als eerste zijn spullen pakken. Rafael van der Vaart nam het in Studio Voetbal op voor Steijn. Van Hooijdonk was daarentegen kritisch op de keuzeheer. Dat schoot bij Derksen in het verkeerde keelgat. “Ik heb me wel weer geërgerd aan die vervelende Van Hooijdonk”, zei de televisiepersoonlijkheid maandag aan tafel bij Vandaag Inside. “Die zit er als een ziek vogeltje bij, zegt niks. Hij durft niet meer.”

“Maar die andere jongens waren van mening dat Steijn eigenlijk weinig te verwijten valt, want geen trainer in Nederland maakt van dit Ajax een winnend elftal”, vervolgde Derksen. “Maar dan komt Van Hooijdonk: ja, maar de trainer moet slechte spelers beter maken en met slechte spelers kun je nog wel een goed systeem spelen. Nou, met die spelers van Ajax kun je geen enkel systeem spelen, als ik zie wat ze doen. Ze gaan gewoon naar de klote door persoonlijke fouten.”

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Ajeto!
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Misschien is het ook maar beter dat hij even niets zegt over Ajax en Steijn. Ietts met een recent verleden

Waarom19
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Misschien kan Derksen zelf zijn grote mond houden , hij heeft op heel veel mensen kritiek. Wellicht kan Derksen een keer in bad gaan, hij ziet er uit als een zwerver.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen