Kenneth Pérez komt met spijkerharde conclusie over Ajax: 'Dat is onmogelijk'

3 september 2023, 20:50   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ESPN/Dit was het Weekend

Kenneth Pérez verwacht dat Ajax geen serieuze rol van betekenis gaat spelen in de titelstrijd. De Deen ziet de Amsterdammers ploeteren in de Eredivisie en verwacht dat PSV en Feyenoord, maar óók AZ en FC Twente, de komende maanden serieus afstand zullen nemen. Pérez is over één Ajacied wél te spreken: Josip Sutalo.

Ajax had na het 2-2 gelijkspel bij Excelsior en de 0-1 nederlaag tegen Ludogorets in de play-offs voor de Europa League het een en ander recht te zetten, maar kwam zondagmiddag op bezoek bij Fortuna Sittard niet verder dan een beschamend 0-0 gelijkspel. Volgens Ajax-trainer Maurice Steijn vormde de clean sheet van doelman Jay Gorter het enige lichtpuntje. Een ietwat cynisch antwoord. Nou moet ik zeggen dat Gorter niet heel veel gekke dingen heeft gedaan, dus hij is eigenlijk de enige met een voldoende bij Ajax, zei Jan Joost van Gangelen zojuist in het programma Dit was het Weekend op ESPN.

Artikel gaat verder onder video

Daar was Pérez het echter niet mee eens. Steijn had in Sittard eindelijk de beschikking over meerdere nieuwkomers, maar Pérez zag alleen Sutalo een goede indruk maken. Bij hem zie je gelijk dat hij een goeie is. Maar het enige wat me niet bij hem beviel is dat hij in een wedstrijd tegen Fortuna Sittard kramp kreeg na 75-80 minuten. Dat is niet een heel goed…, was de Deen desondanks streng voor de Kroatische aanwinst. Sutalo droeg in zijn eerste wedstrijd voor Ajax meteen de aanvoerdersband. Sutalo stond er wel, maar de rest… Tahirovic vind ik ook wel oké, maar in de tweede helft was hij écht slecht. Maar ik vind hem nog wel oké. De rest is een heel, heel groot vraagteken, plaatst Pérez zijn vraagtekens bij de zomeraanwinsten van Ajax.

Zowel Branco van den Boomen als Steijn erkende na afloop van de ontmoeting in Sittard dat Ajax nog veel tijd nodig zal hebben. Dat is voor Pérez één van de redenen om de Amsterdammers al na drie competitieduels uit te sluiten in de titelstrijd. Ik moet ook zeggen dat ik Ajax 0,00 kans geef om kampioen te worden dit seizoen. Dat is onmogelijk met deze selectie. Binnen de hele club, van de top tot de vierde linksback, is het gewoon niet voldoende. Niet goed genoeg om een kans te maken op het kampioenschap in Nederland. Of het nog goed genoeg kan worden? Dat denk ik niet… Als zij nog zoveel tijd nodig hebben… Dan is de trein waar PSV, Feyenoord, AZ en FC Twente in zitten allang voorbij, is de spijkerharde conclusie van de oud-speler van onder meer Ajax, AZ en PSV.

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Jos van den Heuvel
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Helaas tot nu toe de keiharde waarheid! Ben benieuwd of Steijn de capaciteiten heeft om er een geheel van te maken....ben er bang voor!

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ongelooflijk om Ajax aan de hand van één wedstrijd waarin spelers pas na een week met elkaar getraind hebben, de grond in te boren. Volgens iedereen met een droomwens moet Ajax altijd presteren en goed zijn en geen al te dure spelers kopen en vooral niet 2e rangs spelers kopen, dus Ajax moet altijd uitstralen DE club van Nederland te zijn. Drooggeilers zijn ze. Ik vind Ajax vanmiddag niet slecht, kan beter en het gaat ook beter worden met Ajax. Het is altijd zo de ene week is die club goed, die speler ongelooflijk en de ander week weer die andere club, opportunisme ten top, vooral van personen en media die denken de ins en de outs van een club te kennen. Mislintat doet goed werk, ik zou niet weten wie hem dit kan nadoen, 156 miljoen verkocht en 108 miljoen ingekocht. Mislintat=MAGA.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen