Koeman komt met nieuwe reden om Frimpong niet te selecteren: 'Kunt het zien als een soort straf'

4 september 2023, 16:50   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Jeremie Frimpong werd voor de zoveelste keer buiten de selectie van het Nederlands elftal gehouden door Ronald Koeman en dat zorgde wederom voor de nodige discussies. De Nederlandse rechtsback, die zijn uitstekende vorm van vorig seizoen ook dit jaar lijkt door te trekken, hoort volgens velen eindelijk een kans te krijgen in de nationale ploeg, maar de bondscoach heeft daar geen trek in. Op de persconferentie van maandagmiddag geeft Koeman tekst en uitleg over zijn keuze.

In de vorige interlandperiode was het al aardig opmerkelijk dat de back van Bayer Leverkusen niet werd opgeroepen. Mede daardoor leek het erop dat Frimpong de komende interlandperiode wél een keer een kans zou krijgen, maar dat is dus niet het geval. “Vorige keer heb ik daarvoor mijn reden uitgelegd. We willen met vier verdedigers spelen, en ik had al de beschikking over Denzel Dumfries en Lutsharel Geertruida”, begint Koeman.

Artikel gaat verder onder video

Frimpong was vorige interlandperiode waarschijnlijk zelf ook niet al te blij met de keuze van de bondscoach. De Nederlander bedankte voor Jong Oranje, waar hij wél voor geselecteerd was. “Inmiddels hebben we, eigenlijk Nigel de Jong namens de KNVB, met hem gesproken. We zijn niet blij met spelers die afzeggen bij Jong Oranje. Wij vinden dat je altijd beschikbaar moet zijn. Daarom hebben wij binnen de KNVB besloten dat hij niet oproepbaar is in de periode september. Dat kun je zien als een soort straf.”

Daarmee schept de bondscoach enige duidelijkheid over zijn enigszins opmerkelijke keuze. Volgens Koeman kan Frimpong, die zelf nog wel open zou staan voor een dienstverband bij Oranje, de toelichting wel begrijpen. Ryan Gravenberch bedankte onlangs eveneens voor Jong Oranje, en daar is Koeman en de KNVB ook niet over te spreken. De kans is reëel dat de middenvelder volgende internlandperiode niet van de partij is. “Ja, dat is net zo. Daar zijn we niet blij mee.”

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Deblauwe1
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Maar wel voor de Nationscup een stelletje ongeregld (7) uitnodigen, die restloos uit vorm waren. Wordt tijd, dat hij ook vervangen wordt

Dexi
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Laatste gewonnen prijs was in 2009 Johan Cruyff Schaal met AZ ,weliswaar copa del rey gewonnen met Barcelona zonder koeman of met mijn oma als trainer had Barcelona die ook gewonnen. Valencia na één seizoen ontslagen AZ na 8 maanden weg Everton na één seizoen ontslagen Barcelona na één seizoen ontslagen Met zo'n CV ben je voor de KNVB een top trainer en mag je het Nederlands elftal leiden.

SJ24
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ja, het Nederlands elftal doet het fantastisch onder Koeman....wat een mafkees

boyke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

En dat zegt een meneer die het Nederlands Elftal in de steek liet en naar Barcelona ging en met zijn staart tussen zijn benen terug wilde komen en nog aangenomen werd door de KNVB. Hoe hypocriet kun je zijn als KNVB. Een soort van straf wat een mafkees om dit zo te stellen. Koeman moet zelf slim zijn en opzouten na dit gebaar en kennisgeving. Je selecteert de beste en niet wat er gebeurt is en ergens moet er snel zand over dus ook in dit geval.

Dexi
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

In zijn tijd ongeveer 6 maanden bij Valencia presteerde deze man om clubiconen uit de selectie te zetten. Overal waar deze man werkte heeft hij persoonlijk de clubs de nek omgedraaid en daarna weglopen met een zak geld Dit Rancuneus gedrag en alles doen uit eigen belang zit bij hem diep.

Danny86
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dit is echt onzin.

Waarom19
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Was het niet Koeman die als bondscoach Oranje doodleuk in de steek liet toen Barcelona langskwam. En na zijn ontslag bij Barcelona kwam hij weer op hangende pootjes terug bij de KNVB , toen was Oranje wel weer goed genoeg. Deze bondscoach is onbetrouwbaar gebleken , ook rancuneus en hypocriet.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen