Kranten vernietigend voor AZ: 'Wanprestatie, goede naam te grabbel gegooid'

22 september 2023, 10:09   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

De Nederlandse pers is geschrokken van de beschamende nederlaag van AZ in de Conference League. De Alkmaarders gingen, ondanks een 0-3 voorsprong, met 4-3 onderuit tegen de nummer tien van Bosnië-Herzegovina: Zrinjski Mostar.

"AZ start Europees seizoen met zelden vertoonde wanprestatie", is de kop waar het Algemeen Dagblad vrijdagochtend voor heeft gekozen. "Het nieuwe avontuur in het hoofdtoernooi beloofde aanvankelijk veel goeds, maar eindigde in een ongekende en ook onvermoede sof.  AZ vond zichzelf weer eens terug in een uithoek in Oost-Europa. In een obscuur stadion zonder tierlantijnen en met piepkleine kleedkamers. Maar de spelers weten inmiddels dat ploeteren in de marge van het Europees voetbal uiteindelijk fraaie affiches kan opleveren."

Artikel gaat verder onder video

Daarmee doelt de krant onder meer op de wedstrijden tegen Anderlecht, Lazio en West Ham United van vorig jaar. De nederlaag in Mostar kan echter grote gevolgen hebben voor AZ, omdat deze tegenstander op papier met afstand de zwakste ploeg uit de groepsfase is. Ook NH Nieuws wist niet wat het zag: "De ploeg uit Bosnië en Herzegovina toonde zich uiterst veerkrachtig en maakte na rust vier treffers. AZ heeft één van de pijnlijkste comebacks in Europa moeten incasseren."

De Telegraaf zag dat AZ de laatste jaren met de prestaties in Europa aan naamsbekendheid heeft gedaan, maar denkt dat de wanprestatie gevolgen heeft: "AZ heeft de goede naam die het de afgelopen seizoenen in de Conference League had opgebouwd te grabbel gegooid in Mostar."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

De keeper van AZ moet snel vervangen worden, hij is de grootste miskleun van de selectie.

Deblauwe1
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dit gaat volgens mij ook doorwerken in de nationale competitie, deze dreun,want dat is het wel. het zakte als een kaartenhuis,na rust, helmaal in

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen