Lamine Yamal (16 jaar en 57 dagen) maakt debuut voor Spanje en scoort meteen

8 september 2023, 19:59
Foto: © Ziggo Sport

Spanje heeft vrijdagavond op overtuigende wijze de tweede zege in de EK-kwalificatie geboekt. Mede dankzij een doelpunt van de debuterende Lamine Yamal werd Georgië met liefst 1-7 verslagen.

Het wonderkind van FC Barcelona, slechts 16 jaar en 57 dagen oud, werd aan het einde van de eerste helft binnen de lijnen gebracht door Luis de la Fuenta. Zijn debuut in het Spaanse elftal bekroonde hij een kwartier voor tijd door de 1-7 voor zijn rekening te nemen.

Artikel gaat verder onder video

Dat deed hij op aangeven van Nico Williams, die net als Yamal vlak voor het verstrijken van de eerste helft was ingevallen. Met een schot in de lange hoek maakte het toptalent het laatste doelpunt van de avond. Álvaro Morata (drie keer), Solomon Kverkvelia (eigen doelpunt), Dani Olmo en Gayà waren verantwoordelijk voor de andere Spaanse goals.

Bij Georgië was er een basisplaats voor Ajax-aanwinst Georges Mikautadze, die net als Napoli-ster Khvicha Kvaratskhelia het verschil niet kon maken. Spanje staat na de zege in Georgië op zes punten uit drie wedstrijden. Schotland is met twaalf punten uit vier duels op dit moment de koploper van Groep A.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen