Marciano Vink trekt duidelijke conclusie na interview Steven Berghuis: 'Dat zegt heel veel'

27 september 2023, 15:19
Foto: © ESPN

Steven Berghuis heeft woensdagmiddag niet het achterste van zijn tong laten zien. Dat concludeert Marciano Vink naar aanleiding van het interview van de Ajacied met Hans Kraay jr. na afloop van het restant van De Klassieker tegen Feyenoord. Berghuis kreeg van Kraay jr. de vraag wat hij van Maurice Steijn vindt, maar ziet zichzelf niet als de aangewezen persoon om daarop antwoord te geven.

“Dat vind ik een moeilijke vraag, Hans”, reageerde Berghuis na afloop van de 0-4 afstraffing in de Johan Cruijff ArenA voor de camera van ESPN. Steijn ligt de afgelopen dagen hevig onder vuur. Ajax nam afgelopen zondag na eend dramatische middag afscheid van technisch directeur Sven Mislintat, maar een groot deel van de achterban had liever Steijn zien vertrekken. Onder zijn leiding staat Ajax momenteel op de veertiende plaats in de Eredivisie. De voorsprong op hekkensluiter Almere City is slechts vier punten.

Artikel gaat verder onder video

“Dat is ook niet aan mij. Wat moet ik daarop zeggen? Dat is voor andere mensen om dat te beoordelen”, vervolgde Berghuis. “We proberen te doen wat hij en zijn staf ons voordragen. Het plan proberen we zo goed mogelijk uit te voeren, maar daar hebben we het nog moeilijk mee. Ik begrijp jouw vraag wel, maar het is voor mij als speler heel moeilijk om er een antwoord op te geven. Het enige waar je zelf invloed op hebt is dat je zaterdag tegen RKC weer fysiek en mentaal fris bent om de drie punten binnen te halen. Dat is het enige. Het kost op dit moment al genoeg kracht en energie, want het is moeilijk. Maar dat ben je wel verplicht. Als je dat niet aan kan, dan kan je ook niet voor Ajax spelen. Zo is het nou eenmaal. Op naar RKC.”

Vink, die als analist bij ESPN aanwezig was in de Johan Cruijff ArenA, trok een duidelijke conclusie na het interview van Berghuis. “Ik ga geen spelers woorden in de mond leggen, maar hij liet niet het achterste van zijn tong zien. Hij zegt ook niet volmondig dat ze de meest fantastische trainer hebben. Dat proefde ik uit zijn gesprek. De keuze die hij nam om dat aan anderen over te laten, dat zegt heel veel.”

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

 • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

KingCrimson
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Een fantastiche trainer loopt in NL niet rond.

Super Football Fan
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

behalve in Rotterdam en misschien Eindhoven. Overigens denk ik dat Steijn het goed gaat doen bij Ajax. Jonge spelers inbrengen, jeugd kans geven, met lef naar voren. Het komt echt wel. Hij heeft super pech dat Mislintat even zijn eigen spelers heeft gehaald. Maar die kan hij nu los laten.

Waarom19
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Wat een bullshit man. Kijk naar Hato en Vos.

Tikkieterug 44
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Ongeloofelijk dat je profs moet gaan uitleggen hoe je moet verdedigen

KROTJE
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Ajax Ajax Ajax haal Berghuis uit zijn ivoren torentje, de speler is zwak en heeft totaal geen meerwaarde voor de club en hij is duur.

Frank16
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Zet Maurice Steijn bij Feyenoord neer en hij had hetzelfde gepresteerd zoals Arne Slot. Je kunt je pijlen beter op de beleidsmakers richten.

Waarom19
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Graag

Waarom19
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Hans Kraaij jr is een irritante aandachttrekker die even de show wilt stelen over de rug van Berghuis. Van zijn schijnheilig lachje moet ik kotsen

Gertuz
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Berghuis is één van de oudere spelers, waarom kan hij de rol van Tadic niet overnemen? Hij kan toch als aanvoerder overleggen met de trainer en de staf. Als hij dit niet aankan dan kunnen ze hem beter van de winter verkopen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen