Maurice Steijn schaamt zich: 'Maar niet bang voor mijn positie'

27 september 2023, 16:49
Foto: © ESPN

Maurice Steijn schaamt zich voor de dikke nederlaag tegen Feyenoord. De trainer van Ajax stond woensdagmiddag de pers te woord nadat zijn ploeg met 0-4 verloor.

"Het is in negatieve zin een historische uitslag. Dat is niet hoe je je eerste Klassieker voor ogen hebt. Daar schaam ik me voor, omdat ik verantwoordelijk ben voor het elftal dat speelt", vertelt Steijn.

Steijn vond het een ‘gekke gewaarwording’ om de wedstrijd tegen Feyenoord te moeten uitspelen. Hij vertelt over het plan dat Ajax had bedacht – een extra spits brengen in de persoon van Chuba Akpom voor Anass Salah-Eddine – maar dat pakte niet uit zoals gehoopt. “Feyenoord zette ons onder druk en het lukte ons niet om ons eronderuit te voetballen. De 0-4 was de nekslag.”

Artikel gaat verder onder video

De trainer van Ajax wordt ook gevraagd of een ontslag bij Ajax aanstaande is. "Dat hoop ik niet en ben er ook niet bang voor. Ik heb weinig invloed op wat de mensen boven mij beslissen", licht hij toe. Wel neemt hij zichzelf de mindere resultaten kwalijk. "Tegen Excelsior en Fortuna Sittard hadden we drie punten moeten pakken.”

Bekijk de volledige reactie van Steijn in de video hieronder of op YouTube!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

 • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

vleermuis
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

oh nu is t ineens zielig om hem zo snel te ontslaan..maar hij mag wel gelijk spelen tegen degradatie kandidaten..europa is al vergeven met die 3-3..weer geen winst..de klassieker is dik verloren..en dr zijn pakweg 6 wedstrijden gespeelt en ajax loopt conference league al mis..dat gaat de komende 5 of 10 wedstrijden gewoon zo door..tis soort van nog geeneens de schuld van stein..dr is op moment sowieso geen trainer die bij ajax wil..en brobbey wordt ook geen topscorer bijv..zo kan ik nog wel effe doorgaan

Tikkieterug 44
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Team mist mentaliteit dat was vorig jaar ook t probleem.en brobbey laat dat duidelijk zien met zn gesjok.

Wat is Waar ?
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Dat is natuurlijk een antwoord tegen beter weten in, maar wel logisch.

Waarom19
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Deze trainer heeft heen schaamtegevoel , hij weet heus wel dat hij een vette afkoopsom krijgt bij ontslag. Deze schijnheil bakt er helemaal niks van, maar hij ondermijnt en saboteert de boel door nieuwe spelers op de bank te zetten. Net als of Ajax het met de overgebleven spelers het wel denkt te gaan maken. Taylor hoort in de keukendivisie, Brobbey hoort in het circus, Rensch kan alleen maar terugtikken naar de keeper, Bergwijn komt geen lantaarnpaal voorbij, Berghuis raakt geen knikker meer en Hato kan niet verdedigen. ( 3 tegendoelpunten van Feijenoord door Hato) Allemaal onder leiding van super trainer Stein, die wel goed is in matennaaien en spelers afvallen. Het ligt nooit aan hem . Ik hoop dat het bestuur deze smetbak snel ontslaat.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen