Mike Verweij schrikt zich te pletter van 'gigantisch ernstige' ontboezeming van Maurice Steijn

1 september 2023, 18:56   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots / De Telegraaf

Maurice Steijn heeft deze zomer nauwelijks inspraak gehad in het transferbeleid van Ajax, zo stelt Mike Verweij in de podcast Kick-off van De Telegraaf. De trainer is volgens de Ajax-watcher bij geen enkele transfer aan de voorkant betrokken geweest. Verweij vindt het 'gigantisch ernstig' dat Steijn 'geen enkel benut heeft' welke spelers directeur voetbalzaken Sven Mislintat hem 'in zijn maag splitst'.

Waar Steijn in juli tijdens het trainingskamp aangaf graag Nederlandse spelers aan zijn selectie te willen toevoegen, werden de afgelopen tijd louter buitenlandse aanwinsten gepresenteerd in de Johan Cruijff ArenA. "Nou, naar hem is goed geluisterd. Niet dus", concludeert Verweij. "Er is met Davy Klaassen alleen een Nederlander weggegaan. Steijn heeft deze week ook wel wat ontboezemd, wat ik redelijk schokkend vond. Hij is bij nul transfers aan de voorkant betrokken geweest. Hij krijgt dus gewoon een selectie: doe het er maar mee. Het is heel gek dat er zo met een trainer wordt omgegaan."

Artikel gaat verder onder video

Verweij stelde Steijn donderdagavond na afloop van de nederlaag tegen Ludogorets (0-1) een vraag. "Maurice, je hebt nu elf aankopen. Was dit het of ga je ons nog verrassen? Toen moest hij heel hard lachen. Hij zei: nee, dit was het wel. En de volgende dag komt er dus nog een speler. Maurice Steijn heeft echt geen enkel benul wat hij in zijn maag gesplitst krijgt. En dat is natuurlijk gigantisch ernstig. Hij heeft geen rechtsbuiten en hij heeft een rechtsbuiten nodig. Er komt een vierde linksback. Weer een Kroaat. Echt, schiet mij maar lek."

Verweij doelt op Borna Sosa van VfB Stuttgart. "Het schijnt een topspeler te zijn. Daarom komt hij op de laatste dag en daarom speelt hij bij Stuttgart", aldus een cynische Valentijn Driessen. "Werkelijk waar. Je kunt de mensen echt geen rad voor de ogen draaien. Dat is gelukkig wel het mooie van de voetballerij. Alles komt naar buiten op het moment dat de jongens het veld opstappen. Ik heb gisteren Rafael van der Vaart gezien: hij was gewoon ten einde raad. Dit is zijn Ajax niet meer. Dat geldt ook voor de 50.000 die daar op de tribune zitten. Die zitten te kijken naar een vreemdelingenlegioen van allerlei nationaliteiten die voor veel te veel geld van allerlei clubs komen."

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

CC1960
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Gisteren stonden er 7 Nederlanders in de opstelling, Bergwijn, Brobbey, Hato, Wijndal, Gorter, Rensch en Boomen.Dus was niet echt een vreemdelingenlegioen! Het enige wat je kunt stellen is dat de Nederlanders zich niet hebben kunnen onderscheiden, integendeel zelfs! En dan is er ook nog eens een heel team verkocht dus het is logisch dat er veel gekocht is en nu is het afwachten!

Swiebertje
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Gorter, Rensch, Wijndal, Bergwijn en Brobby kan je wegstrepen als alle vreemdelingen speelgerechtigd zijn. Boomen is geen zekerheid. Hato krijgt binnenkort een terugslag zoals alle jongeren krijgen. Ik ben niet zo optimistisch, maar een vreemdelingenlegioen is niet erg in Amsterdam. Daar voelen de Amsterdammers zich de laatste jaren al vreemdeling in eigen stad.

Paulito
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Borna Sosa van VfB Stuttgart, een bankzitter bij een middenmoter in Duitsland. Die heb je toch ook wel in jong Ajax? Goed Sven Mislintat kent hem van zijn tijd uit Stuttgart die niet echt een succes was. Zal straks wel engels spreken in de kleedkamer. Hoop dat iedereen van het vreemden legioen die taal verstaat. 8 miljoen terwijl je Nico voor 4 bij Lyon kon ophalen.

Kramer
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Nico was geen 4 miljoen, dat was zijn salaris misschien.

Allback
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Het is een beetje dubbel, want als Steijn 2 of 3 spelers van Sparta had gekregen dan had iedereen gezegd hoe dat mogelijk is. Vriendjespolitiek van de trainer. Zoals Ten Hag eerder deed met Labyad en Klaiber. Beide mislukt overigens. De trainer is tevens een passant wordt er ook wel eens gezegd en korte termijn visie, hij moet direct succes hebben en zal daarom minder kans aan talenten geven. Om die reden zeggen sommige dat een trainer helemaal geen invloed zou moeten hebben op het beleid. Overigens de termen in zijn maag gesplitst vind ik wel ver gaan. We kunnen pas over een groot aantal wedstrijden oordelen, kan zomaar zijn dat Steijn een hele sterke kampioensploeg in zijn maag gesplitst heeft gekregen. 6 of 7 spelers hebben geen minuut nog op het veld gestaan, we kunnen dus nog helemaal niet oordelen. Wel dar de selectie veels te laat af is en Ajax daarom al punten heeft laten liggen in de competitie en er punten verloren zijn in Europa.

KingJacobus.
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ach ja Sven heeft een tweede inkomen voor zichzelf geregeld. Prima salaris bij ajax en provisie van de voetbalmakelaars. Lekker duur kopen. Hoe hoger hoe beter voor Sven. De jeugd kunnen ze wel wegdoen daar. Misschien gaat hij dat ook wel doen. Koopclub geworden.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen