Mislintat stomverbaasd, twijfels over Steijn bij Ajax: 'Huidige situatie is niet lang houdbaar'

15 september 2023, 20:13   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © FCUpdate

Sven Mislintat heeft naar buiten nog niet gereageerd op de uitspattingen van Ajax-trainer Maurice Steijn na het duel met Fortuna Sittard. Intern liet de directeur voetbalzaken zich echter wel gelden. Door alle ontwikkelingen zou ook de hoofdtrainer van Ajax serieus onder vuur liggen, zo blijkt uit een grote publicatie in het Algemeen Dagblad.

“Mislintat is elf dagen eerder vooral stomverbaasd over de uitspraken van Steijn”, schrijft het AD in een grote reconstructie over de situatie bij Ajax, waar de hoofdrolspelers donderdag voor het eerst weer koffie met elkaar dronken. In Amsterdam hebben Steijn en Mislintat inmiddels weer met elkaar gesproken, maar dat betekent niet dat de kou alweer volledig uit de lucht is.

Artikel gaat verder onder video

“Ze praten met elkaar op professionele basis, maar de ergernis en onderlinge meningsverschillen zijn niet opeens verdwenen.” Volgens de ochtendkrant was de uitbarsting van Steijn na Fortuna Sittard-uit geen toeval. “Dat gebeurt impulsief, maar ook duidelijk met voorbedachten rade: Steijn doet zijn beklag niet alleen voor twee verschillende camera’s, maar ook op de persconferentie na afloop.”

Hoewel er beweerd wordt dat er helemaal geen onderling contact meer is geweest, klopt dat volgens het AD niet helemaal. “De twee hoofdrolspelers hebben daags na Fortuna alleen even kort telefonisch contact. Intern bij Ajax is iedereen verrast en verbaasd.” Ook Jan van Halst is ‘not amused’ over de gang van zaken. “Al bij zijn aanstelling was Steijn uitgebreid geïnformeerd over de onderlinge verhoudingen en besluitvorming: Mislintat ging als ‘td’ een eigen autonome koers varen bij Ajax, op een manier die in Duitsland heel gebruikelijk is”, weet het AD, dat tot schokkende conclusies over Steijn komt.

Lees ook: 'Excuusinterview' van Ajax-trainer Steijn valt verkeerd: 'Ik vind het echt een onzinverhaal'

Stevige kritiek op Steijn
“Dat de huidige situatie niet lang houdbaar is, is voor iedereen bij Ajax inmiddels wel duidelijk. Ook Steijn blijft allerminst vrij van kritiek en twijfels. Niet alleen is het voetbal in de eerste weken van het seizoen hondsberoerd, ook in het dagelijkse werk rond het eerste elftal ontbreekt een duidelijke aansturing door de Hagenaar.”

Ook is het de vraag hoe Steijn karakterologisch presteert onder grote druk. “Na de wanvertoningen tegen Ludogorets en Fortuna Sittard komen het venijn en de emoties van Steijn wel erg hevig aan het oppervlak: kan deze trainer de druk wel aan van het werken bij zo’n grote club? (…) De trainer heeft binnen en rond Ajax niet de status om nog méér zware tegenwind zomaar te overleven, zo voelt hij zelf ook. De steun van Mislintat heeft Steijn sinds Fortuna-uit echter zelf in de waagschaal gelegd. Hooguit krijgt hij zijn rugdekking straks wellicht van Kroes, van wie onder betrokkenen glashelder is dat hij zeer grote twijfels heeft over Mislintat.”

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

vleermuis
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

steijn gaat ajax niet kampioen maken..hij komt van sparta af..heeft geen conference league gehaalt of play offs..met sparta..geen stunt of wat..hij is middenmoot trainer..en ajax heeft geen denis bergkamp of edgar davids rondlopen dus dan weet je t al

Waarom19
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Klopt. Stein blijkt een waardeloze trainer die nu al een grote waffel heeft terwijl het spel onder zijn leiding niet om aan te gluren en de resultaten zijn met en zonder nieuwe spelers ook slecht. Hij is een ondankbare gluipert die zich meer bezig houdt met zich in te dekken over de rug ban Mislintat die hem had asngesteld.

Waarom19
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Stein blijkt een onbetrouwbare en zelfs gluiperige slang. Hij is door Mislintat bij Ajax als topclub aangesteld en vanwege de slechte resultaten is Stein meer bezig met zich in te dekken over de rug van Mislintat. Onder zijn leiding speelt Ajax zonder en met nieuwe spelers matig tot slecht en het spel is ook niet om aan te gluren. Ik hoop dat van Halst hem tot de orde roept , want deze passant kent zijn plaats niet..

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Steijn vervangen door Reiziger en Maduro. Wel aan de late kant, maar nood breekt wet.

Waarom19
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Goed plan. Stein is nog slechter dan Schreuder. Alleen was Schreuder geen gluipert.

Ajeto!
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Slang gluipert etc etc... maar is gewoon de gang van zaken bij Ajax niet raar? Ze geven Mislintat een zak met geld en wensen hem succes met aankopen doen. Dat doe je toch in samenspraak met de rest van de club. Waar ben je naar opzoek, wat voor type, hoe wil je gaan spelen. Dan ga je daarna gericht aankopen doen in plaats van een beetje lukraak en hopen dat het goed komt. Ik geloof echt niet dat dit een normale gang van zaken is bij grote clubs als Real Madrid, Bayern München, Manchester City, Barcelona etc etc.

Koempel
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Daar noem je ook échte clubs op!

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ze hebben 112 mil ofzo uitgegeven en dan mag je niks verwachten van de 'kenners 'hier ja het moet gekker worden . Wat jij zegt cheers klopt helemaal . Het is gewoon een zooi daaro

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

gtsb, Luister meisje, jij daagt steeds uit hè ? Jij zit weer op Ajax te beuken, frustratie en ptts weer terug ? Gaat je vriendinnetje Maupie je weer helpen ?

wilbert van langeraad
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

dus Mislintat bepaald wie er komt met weinig overleg met een trainer die wat hij vervolgens zelf aangesteld heeft en nu zijn er twijfels over de kwaliteiten van de trainer na wat hij gezegd heeft. ik vindt terecht dat Steijn dit zegt en dat er spelers gekocht zijn zonder enig overleg en dan komt van Halst nog met een trap na die moet gewoon zijn mond houden want die verstaat zijn vak al helemaal niet. echter hoeven we bij Ajax de eerste 2 a 3 seizoenen niet te rekenen op een kampioenschap daar is het zeker nu veel te onrustig voor en dat zal ook onder Kroes dadelijk niet snel veranderen

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Het mag dan onrustig zijn etcetc . Maar je hebt voor over de 100 mil gekocht,en niet iedereen is verkocht . En dat eigenlijk al jaren ivm de andere clubs . Dan mag je niet spreken van opbouwen etcetc. Dan moet je er staan en mee doen . Het is nu nog te vroeg om iets te zeggen ,maar het ziet er niet goed uit . De grote schuldige is idd ajax zelf ,die mislintat die nergens iets bereikt heeft een zak geld te geven . Dus als het niks wordt moet je die duitser gelijk weg sturen . Maar goed de gok die ajax door onkunde genomen heeft kan grote gevolgen hebben

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

gtsb, ach daar is het meisje weer, tijd zat zo te zien, Ajaxcomplexje weer boven drijven ?

CG
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Sterker nog : Ajax had nooit 11 matige spelers moeten halen, daar alleen met 4 echte topspelers véél meer resultaten behaald zou worden. Zoals eerder aangegeven elders in andere reactie moet Ajax type spelers als Rijkaard, Bergkamp, F. de Boer, Lithmanen en Blind terughalen. In de praktijk dat dit veel goedkoper zou zijn op Europees topniveau omdat de financiële inkomsten veel hoger zijn. Ajax vond het waarschijnlijk veel belangrijker om de 11 matige spelers te halen, daar misschien 4 toptalentvolle spelers in de jeugd beter zijn samen met de 4 topspelers erbij. Met de huidige selectie haalt Ajax de kwartfinale van de Europa League niet eens daar deze selectie gaat bewijzen ! ! Wat wel behaald kan worden met 4 topspelers voor behalen van de halve finale van de Europa League, gebeurt dat met de 11 matige spelers dat vooraf al niet, veel eerder dat de kwartfinale niet eens bereikt wordt maar een zéér snelle uitschakeling wat nu al voor de deur staat. Niet alleen dat Ajax een zware sportieve nederlaag krijgt, hebben ze nu vooraf al een meest zware financiële nederlaag geleden. Dit zal in de eerst komende 7 of 8 wedstrijden (inclusief de Europa League) helaas bewezen worden. Bij Ajax zitten boven, verkeerde personenop hun plaats in alle kantoren. Vooral dat daar de bezem de hele boel moet schoonmaken en maximaal moet renoveren ! !

TheMaster1981
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dus Ajax heeft volgens jou geen 4 topspelers? Berghuis, Bergwijn, Sutalo en Sosa zijn in mijn ogen toch echt wel 4 topspelers met aardig wat talent eromheen nu, dus dat zal binnenkort echt wel een keer gaan draaien. Dat het een puinhoop is daar op dit moment ziet iedereen, maar het heeft nu eenmaal tijd nodig om zoveel nieuwe spelers in te passen. Het valt me wel op dat er heel veel spelers gehaald zijn die niet het niveau hebben wat Ajax nastreeft en daar mag de trainer wel iets van vinden natuurlijk. Even voor de duidelijkheid...ik ben geen Ajax supporter.

CG
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

4 topspelers erbij halen, samen met komst van de 4 beste jeugdspelers. Overigens had ik over de 11 gekocht spelers waarvan er ca. 7 spelers daarvan meteen in de uitverkoop mogen. Van de 7 verdwenen spelers had Ajax vooraf al twee of drie topspelers kunnen halen. Iedereen weet dat Ajax verkeerde spelers heeft gehaald, allemaal spelers van alleen B-keuze ! !

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen