Steijn: ‘Ik ben realistisch, misschien genoegen nemen met gelijkspel tegen Feyenoord’

22 september 2023, 12:10
Foto: © ProShots

Maurice Steijn kijkt met vertrouwen uit naar De Klassieker tussen Ajax en Feyenoord. De oefenmeester denkt dat zijn ploeg een team heeft dat de regerend landskampioen zou kunnen verslaan, al is hij wel op zijn hoede voor de Rotterdamse ploeg van Arne Slot. 

"Feyenoord is de kampioen, maar wij zijn Ajax. En wij spelen thuis en hebben heel veel spirit gekregen van de wedstrijd van donderdag", zegt Steijn op de persconferentie in aanloop naar De Klassieker. NOS-verslaggever Bert Maalderink confronteert Steijn vervolgens met de cijfers en geeft aan dat Ajax momenteel wel op een beschamende twaalfde plek staat in de Eredivisie: "Dat weet ik, maar wij zijn nog steeds Ajax."

Artikel gaat verder onder video

Steijn is van mening dat hij bij Ajax een team tot zijn beschikking heeft dat Feyenoord zou moeten kunnen verslaan: "Ja, zeker. We hadden donderdag ook Olympique Marseille kunnen verslaan, wat volgens mij ook een uitstekend team is. Je komt ook 2-0 voor en dat geeft mij een heel goed gevoel richting zondag. Ik heb heel veel vertrouwen in deze mannen."

De oefenmeester van de Amsterdammers durft op de persconferentie niet uit te spreken dat Ajax De Klassieker móét winnen: "We gaan voor de winst, maar ik ben graag realistisch. Als het erop lijkt dat we Feyenoord niet kunnen verslaan, moet je misschien genoegen moeten nemen met een gelijkspel. Maar in een thuiswedstrijd zullen we altijd voor de winst gaan."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

 • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

KingCrimson
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Verdedigend is het niet goed wat Ajax laat zien, dus als je dan een gelijkspel eruit haalt ben ik tevreden. Maar ik heb er een hard hoofd in.

Piet Gerrist, Ede
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Dat kan alleen als hij de zwakke spelers, beide backs en Tahirovic niet opstelt. Maar dan nog denk ik dat 010 een maatje te groot is.

KingCrimson
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

010 is alleen maar een maatje te groot omdat Ajax in slechte doen is. Dus dan kun je makkelijk(er) winnen. Tegen een 100% Ajax hebben ze de afgelopen 20 jaar nauwelijks wat in te brengen gehad.

wearechampignos
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Dat is het grote verschil in 2023. 020 kijkt naar het verleden, Feyenoord naar het heden. Heerlijk!

KROTJE
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Steijn is moedig. De bal is nog niet gerold, niks over te zeggen, er moet niet gedaan worden alsof Feyenoord met groot vertrouwen aan de wedstrijd begint. En Feyenoord is geen PSV, die schat ik sterker dan Feyenoord in. Het kan ook een ongelukkige wedstrijd voor Feyenoord worden, denk terug aan Real/Union Berlin, mazzel voor Real de overwinning. En als Ajax verliest dan is er voor dit seizoen geen man overboord gezien de ellende, als Ajax maar zo hoog mogelijk kan eindigen. Eerder had ook Barca afgelopen seizoen hetzelfde meegemaakt.

Goku
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Genoegen nemen met een gelijk spel, dat zeg je toch niet vooraf. Geeft het eigenlijk al op......

KROTJE
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Wat moet Steijn dan anders zeggen Goku ? "Ajax gaat sowieso winnen" ? Met Sparta was het hem toch gelukt of vergis ik me. Zo dom is onze Hagenees niet. Dit noemen ze retoriek.

Klantenservice
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Ik vind het juiste een reële reactie van Steijn. Geen kapsones, maar heel realistisch.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen