Titelhouder Manchester City komt verrassende achterstand alsnog te boven

19 september 2023, 23:22   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Titelverdediger Manchester City is de Champions League begonnen met een 3-1 thuiszege op Rode Ster Belgrado. The Citizens kwamen nog wel verrassend op achterstand, maar stelden na rust al snel orde op zaken.

Manchester City - Rode Ster Belgrado 3-1
In de Premier League is City na vijf speelronden als enige nog zonder puntverlies, maar in de Champions League stond de ploeg van Pep Guardiola nota bene in eigen huis ineens achter tegen Rode Ster. Aanvaller Osman Bukari dook op slag van rust ineens op voor doelman Ederson en rondde bekwaam af. Het was daarna nog even billenknijpen voor de Servische bezoekers, maar na enig delibereren besloot de VAR dat de treffer bleef staan: 0-1.

In het tweede bedrijf konden de bezoekers echter niet lang genieten van de voorsprong. Julian Álvarez frommelde op aangeven van Erling Haaland de verdiende gelijkmaker binnen. Nog net binnen het uur kwam de thuisploeg vervolgens op voorsprong, al had City daarbij wel geluk dat Rode Ster-keeper Omri Glazer zich volledig verkeek op een vrije trap van diezelfde Álvarez.

Een kwartier voor tijd besliste Rodri het duel. Na een lange periode van balbezit schoof de Spanjaard beheerst de 3-1 achter Glazer. Door de zege staat City na de eerste speelronde exact gelijk met RB Leipzig. De ploeg van Xavi Simons won eerder op de dinsdag met exact de dezelfde cijfers op bezoek bij BSC Young Boys in Zwitserland.