'Van Gaal ligt te slapen: zijn ideale functie bij Ajax duurt maar één dag'

25 september 2023, 17:51   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ESPN

Louis van Gaal wil weliswaar geen officiële functie bij Ajax, maar volgens Mike Verweij is er toch een belangrijke rol voor hem weggelegd. Verweij ziet Van Gaal als de ideale man om te bemiddelen tussen Ajax en AZ, en er op die manier voor te zorgen dat Alex Kroes eerder kan beginnen als algemeen directeur. Vanwege een concurrentiebeding kan Kroes pas op 15 maart beginnen.

Valentijn Driessen snapt dat Van Gaal geen intensieve functie gaat bekleden. “Dat Louis van Gaal geen hoofdtrainer van Ajax zal worden, weten we allemaal. Dat hij geen technisch directeur zou worden, weten we ook allemaal. Maar misschien kan hij als commissaris toegevoegde waarde hebben. Hij is niet iemand die op afstand wat wil doen. Als hij wat wil doen, dan wil hij het met twee handen aanpakken, als zijn gezondheid het toelaat. Hij kan natuurlijk wel als adviseur te werk gaan. Ik denk dat die adviezen voor sommigen ook best welkom zijn”, vertelt Driessen in de podcast Kick-Off van De Telegraaf.

Artikel gaat verder onder video

Volgens Verweij hoeft ‘de functie van Van Gaal maar één dag te duren’. “Hij ligt natuurlijk enorm te slapen. Zijn rol ligt voor het oprapen: bemiddelen tussen Ajax en AZ om Alex Kroes zo snel mogelijk deze kant op te krijgen”, stelt de Ajax-watcher voor. “Louis van Gaal is kampioen geworden met AZ. Wat denk je dat er gebeurt als hij Robert Eenhoorn (algemeen directeur AZ, red.) opbelt om te zeggen: ‘Nu stoppen met dit gedoe, zorg dat dit opgelost wordt en Alex Kroes zo snel mogelijk naar mijn club Ajax kan.’”

Volgens Driessen zouden ook dan de problemen niet opgelost zijn bij Ajax. “Nee, natuurlijk niet. Dan zijn de problemen niet ineens voorbij. Net zoals ze niet voorbij zijn door het ontslag van Mislintat.”

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

boyke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Kroes zit bij AZ en waarom moeten ajax mensen iedereen inschakelen om die man eerder naar AJAX te krijgen ALs ik Kroes was zou ik niet eens meer in zo'n wespennest willen fungeren. Meneer Verweij zegt dan ook nog hij ligt enorm te slapen, waar zitten zijn hersens als er reglementen zijn die niet nagekomen gaan komen en dat geld voor de wedstrijden ook. Verweij ga aub in de zandbak spelen daar hoor je thuis je bent totaal ongeloofwaardig. De grootste doordrammer die er bestaat komt even met opmerkingen die kant nog wal slaan.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

V gaal gaat dat ook niet doen . De boosdoeners roepen zijn naam,maar hij wil niks met die lui te maken hebben . Die schaamt zich kapot

GabrielleX01
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Had het sowieso niet gedaan vanwege zijn gezondheid

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Als hij gezond was geweest ook niet denk ik . Of met een duidelijk afkeur en maatregelen tegen deze 'fans' .

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen