Werk aan de winkel voor Van Praag: 'De RvC had voor een aantal transfers moeten gaan liggen'

29 september 2023, 07:45   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Ronald de Boer vindt het een goede zet van Ajax om Michael van Praag aan te stellen als voorzitter van de Raad van Commissarissen. De oud-speler van de kwakkelende topclub hoopt dat er door de 76-jarige Amsterdammer weer belangrijke knopen worden doorgehakt door de RvC. Dat is deze zomer niet gebeurd, stelt De Boer.

"Ik ken Michael natuurlijk uit de meest succesvolle periode uit mijn carrière", vertelt De Boer in gesprek met ESPN. "Ik vond het altijd een hele bekwame, kundige man. Iemand met uitstraling en charisma. Iemand écht met een Ajax hart. Het lijkt mij een hele goede zet, ik word er wel vrolijk van." De Boer ziet de huidige status van Ajax met lede ogen aan. "Als Ajax-liefhebber vind ik het natuurlijk heel triest dat de club na zoveel mooie jaren, zo in verval kan raken."

Artikel gaat verder onder video

De Boer hoopt dat met Van Praag in de RvC harder wordt opgetreden binnen Ajax en noemt de transferzomer als voorbeeld. De oud-Ajacied haalt de komst van Carlos Forbs aan. "Ik heb niks tegen die jongen persoonlijk, want het lijkt me een goede speler. Maar de allergrootste talenten van de Ajax-jeugdopleiding, zijn allemaal linksbuitens. De RvC had gewoon voor een aantal transfers moeten gaan liggen. Ik hoop dat ze dat met Van Praag aan het roer wel zullen doen."

Ajax bevestigde donderdag dat er gesprekken lopen met Van Praag (76) en Leo van Wijk (76). Zij moeten toetreden tot de RvC om rust te scheppen in de bestuurlijke chaos in de Johan Cruijff ArenA. Het is de bedoeling dat ze de plekken van Pier Eringa en Jan van Halst in gaan nemen. Eringa stapte eerder deze week op, terwijl Van Halt de RvC verliet om aan de slag te gaan als interim-algemeen directeur van Ajax. Van Praag en Van Wijk worden op op 10 november tijdens de Algemene Vergadering van Aandeelhouders voorgedragen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

DRAAK72
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Klopt helemaal eerst trainer en miskopen van deze zomer er uit trappen en stel Frank de Boer weer aan als trainer

Goku
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Deze "miskopen" hebben wel een contact van 5 jaar, gaat ze hoe dan ook een hoop geld kosten. Mocht je dit jaar CL missen, ziet het financiële plaatje er niet rooskleurig uit ben ik bang.

CG
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Zou een goede optie kunnen zijn, iemand met een DNA van Ajax ! !

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen