Zaakwaarnemer Arthur Beck doet onthulling: 'Steijn wilde hem hebben, niet Mislintat'

20 september 2023, 19:51
Foto: © ProShots

Arthur Beck heeft zich voor het eerst uitgelaten over de controverse rond Sven Mislintat. Ajax kocht op de slotdag van de zomerse transferperiode Borna Sosa via een zaakwaarnemerskantoor (AKA Global) dat aandelen bezit in een privébedrijf van de directeur voetbalzaken van de Amsterdammers (Matchmetrics GmbH). Beck is de man achter het kantoor.

Beck kent Mislintat sinds hij sportief directeur van VfB Stuttgart. “Er wordt gezegd dat we veel deals hebben gedaan, maar dat valt wel mee. We deden er bij Stuttgart een met mijn kantoor AKA Global en ik was betrokken bij een aantal anderen. Recentelijk deden we die van Borna Sosa naar Ajax. We hebben gewoon een normale relatie met elkaar. Sven heeft met andere agenten meer zaken gedaan dan hij met mij gedaan heeft”, zo laat hij weten aan Voetbal International.

Artikel gaat verder onder video

Volgens Beck heeft Mislintat Ajax voorafgaand aan de transferperiode overal van op de hoogte gebracht en hebben de Amsterdammers aangegeven het geen probleem te vinden. “We willen volledig eerlijk en transparant werken en hebben niets te verbergen. Alles is open. Je kunt de activiteiten van het bedrijf precies volgen in het handelsregister. Als ik verborgen had willen blijven, dan had niemand mijn naam kunnen vinden en zou ik onzichtbaar zijn. In Matchmetrics heb ik niets met Sven te maken, omdat hij één van de eigenaren is. Ik heb geïnvesteerd omdat ik gebruik maak van data en daar veel waarde aan hecht. Zoals andere agenten bijvoorbeeld Wyscout gebruiken, gebruik ik Matchmetrics.”

Het is volgens Beck onzin dat de transfer van Sosa naar Ajax alleen met hem als zaakwaarnemer door kon gaan. “Het zijn vooral aannames. Ik ken Borna al heel lang en was één van meerdere agenten die werk gedaan heeft voor hem. Ik mocht namens de speler praten met meerdere clubs, ook Ajax. Een paar weken eerder heb ik hem aangeboden bij Ajax. Ik heb aangegeven dat er meerdere opties waren en dat als Sven hem zou willen, er snel gehandeld moest worden. Op de laatste dag van de transferperiode (na de verloren wedstrijd tegen Ludogorets, red.) was het de trainer van Ajax die Borna toch wilde hebben, niet Sven. Daarna zijn we gaan praten en kwam er een deal tot stand.”

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

 • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Eaglemind
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Nou en? Dat Steijn een speler wil hebben is niet meer als normaal. Als hij een meerwaarde in een speler ziet, prima. Dat pleit de TD niet vrij van de manier waarop hij Steijn heeft willen bedienen. Achteraf impliciet de schuld afschuiven naar de trainer van Ajax is een zwaktebod.

Voetbalfanaat
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Als je denkt dat je toppunt hebt bereikt gaat het daarna weer een stap verder. Waar stopt dit?? Je weet ook niet meer wie je wel of niet kan geloven. Binnen de club zowel als de club zelf zijn er alleen maar verliezers vooral als de rookwolken zijn opgetrokken. De tegenstanders van Ajax smullen hiervan terwijl de Ajax supporters balen hoe hun clubje telkens negatief in het nieuws is. Voor de pers/journalisten zijn dit gouden tijden als het zo rommelt als nu bij Ajax maar dat is in het verleden ook bij andere clubs gebeurd. Het is te hopen dat dit snel voorbij is want dan kunnen we het gewoon weer over voetbal hebben in afwachting op de volgende rel ergens in Nederland.

Wat is Waar ?
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Helaas.....we kunnen in het hedendaagse voetbal niet alleen maar over voetbal praten.....

Wat is Waar ?
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Twee Duitse handen op èèn Duitse buik......

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen