Ajax en PSV wilden Feyenoord-parel: 'Ik dacht: jullie willen mij helemaal niet écht'

17 oktober 2023, 23:41   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Feyenoord-talent Gjivai Zechiël maakte dit seizoen zijn debuut in de Eredivisie namens de Rotterdammers, maar had dat ook namens een andere topclub kunnen doen. Toen hij op 14-jarige leeftijd de overstap maakte naar De Kuip, hadden PSV en Ajax ook belangstelling. Zijn toenmalige werkgever Sparta Rotterdam zag hem zelfs liever naar Amsterdam verkassen.


Dat vertelt Zechiël in de podcast Kein Geloel. “Sparta had liever dat ik naar Ajax zou gaan", aldus de jonge middenvelder. De Kasteelclub heeft sinds 2019 een samenwerkingsverband met Ajax wat jeugdspelers betreft, dat voor een vast bedrag elk jaar de beste talenten mag oppikken. In die constructie had Sparta er vermoedelijk meer aan gehad, maar naar Amsterdam vertrekken was voor Zechiël geen optie. 



Artikel gaat verder onder video

“Ik ben een Rotterdammer, mijn hele familie is voor Feyenoord. Voor mij was het dus wel duidelijk waar ik heen wilde.” Bovendien kwam Ajax pas een tijdje nadat Feyenoord, waar hij vorige week de handtekening zette onder een verbintenis tot 2028, de voetballer wilde inlijven. "Ik dacht: jullie willen mij helemaal niet, jullie willen me alleen uit handen van Feyenoord houden omdat dat jullie concurrent is.”

Hoewel zijn start in Rotterdam-Zuid lastig was, noemt Zechiël het met terugwerkende kracht ‘een geweldige keuze’. Tegen Almere City FC maakte hij zijn officiële debuut, na een zomer hard werken. Hij trainde namelijk door in de hoop aan te kunnen sluiten bij het eerst team. Dat lukte met een officieel debuut tegen Almere City, maar tegen Villarreal speelde hij in de voorbereiding al in een volle Kuip. “Dat was kippenvel.”

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

boyke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Zo kun je zien wat ploegen uit een zelfde stad een hekel aan elkaar hebben in plaats van elkaar te helpen. Hoe is het mogelijk dat Sparta een overeenkomst heeft met AJAX en dan nog een speler ergens dwingen naar AJAX te moeten gaan terwijl hij naar Feyenoord is gegaan. Hopende dat alle jeugdspelers van Sparta er ook zo over denken en niet naar AJAX gaan maar in hun stad blijven waar ze hun vriendjes hebben. Sparta moet eens goed bij hun eigen nagaan wat ze kinderen aandoen met zo'n gek idee dat AJAX elk jaar 3 jeugdspelers mogen hebben. Puur eigen belang van Sparta maar niet van de speler, Schande gewoon

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen