Ajax geeft alles uit handen na knappe comeback: druk op Steijn neemt nog verder toe na nederlaag in Utrecht

22 oktober 2023, 14:36   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

FC Utrecht heeft Ajax en Maurice Steijn zondagmiddag de volgende dreun toebedeeld. In een knotsgekke 'kelderkraker' in Stadion Galgenwaard kwamen de Amsterdammers knap terug van een 2-0 achterstand, maar boog de thuisploeg onder leiding van Ron Jans de wedstrijd alsnog om in een 4-3 overwinning

Ajax-trainer Steijn had in het beladen duel met de Domstedelingen verrassend een basisplaats in petto voor de jonge Kristian Hlynsson. De 19-jarige middenvelder mocht starten omdat Steven Berghuis en Branco van den Boomen niet volledig pijnvrij waren en op de bank begonnen.

Artikel gaat verder onder video

Zowel Ajax als FC Utrecht leek in de openingsfase vooral geen fouten te willen maken. Zo ging Ajax vooral voor eenvoudige passing, terwijl FC Utrecht zich had gericht op defensief spel. De Ajacieden hadden veel de bal, maar opbouwen lukte niet door een sterk verdedigend Utrecht. Ook de lange ballen die Josip Sutalo dan maar moest geven, werden weggewerkt. Een voorzet van Carlos Forbs, op snelheid vanaf de zijkant, was een mooie poging, maar deze bereikte Steven Bergwijn in het midden niet.

Na deze fase nam Utrecht meer het voortouw. Vleugelspelers Taylor Booth en Othmane Boussaid waren dreigend en kwamen met schoten en voorzetten. Dit zorgde voor een wedstrijd die meer open lag. Goede kansen van Steven Bergwijn en Kristian Hlynsson hadden zomaar de 0-1 op kunnen leveren voor Ajax, maar het tegendeel werd waar. Het lukte Borna Sosa niet om een voorzet van Boussaid weg te werken. Zo speelde hij de bal naar Ryan Flamingo, die net buiten de zestien kon uithalen. Het werd 1-0 voor de Utrechters na een mooi afstandsschot in de linkeronderhoek van de gelegenheidsmiddenvelder van FC Utrecht.

Vlak na rust deed Utrecht Ajax nog een keer pijn. Uit de hoekschop die na een een-twee tussen Boussaid en Anthony Descotte werd gewonnen, kopte Mike van der Hoorn binnen. In eerste instantie leek Jay Gorter de bal te hebben gestopt, maar de bal was toch echt over de doellijn geweest. Na deze klap voor de Amsterdammers rechtten ze hun rug. Uit een voorzet van Sosa, wist Hlynsson te scoren met zijn borst. De keiharde bal van links werd bewust binnengestoten door de man die tot dan toe al de gevaarlijkste was aan de zijde van Ajax. Niet lang erna sloeg hij nog eens toe, weer uit de voorzet van Sosa. Het werd 2-2 na een volley van de IJslander in de rechter bovenhoek.

Kort daarna kreeg Ajax een penalty, omdat Brian Brobbey neergelegd werd. Steven Bergwijn nam zijn verantwoordelijkheid als aanvoerder en schoot binnen. Na deze knotsgekke twintig minuten met een uitstekende comeback voor Ajax, kwam Utrecht weer terug in de wedstrijd. Uit een voorzet van Ryan Flamingo vanaf de rechterkant wist invaller Jens Toornstra te scoren van dichtbij. Zo werd het 3-3.

Een opvallende tegenvaller voor Ajax was het uitvallen van Gorter, waardoor miljoenenaankoop en derde keeper Diant Ramaj zijn debuut mocht maken. Tegen het einde van de wedstrijd had Isac Lidberg Utrecht op 4-3 moeten zetten bij een een-op-een met de debuterende keeper. Een supporter gooide direct hierna een bekertje op het veld. De wedstrijd werd tijdelijk gestaakt. Na de staking scoorde de volgende invaller met een stiftje. Oscar Fraulo deed het op aangeven van Marouan Azarkan. Zo kwam ditmaal Utrecht terug van een achterstand. Helaas werd wederom het spel stilgelegd vanwege een voorwerp op het veld. Het slotoffensief van Ajax met twee extra aanvallers heeft uiteindelijk niets opgeleverd. De eindstand bleef 4-3.

Door drie punten doet FC Utrecht de rode lantaarn in de Eredivisie over aan FC Volendam, dat zaterdagavond na een knotsgekke slotfase met 2-1 verloor bij RKC Waalwijk. Voor Ajax stapelen de problemen zich op: de Amsterdammers vinden zichzelf na zeven gespeelde wedstrijden terug op een historische zeventiende plek op de ranglijst. Het programma voor komende week is bovendien loodzwaar te noemen: donderdag wacht een uitduel bij Brighton & Hove Albion in de Europa League, waarna volgend weekend wordt afgereisd naar Eindhoven voor de confrontatie met PSV, dat nog zonder puntverlies koploper in de Eredivisie is. Of Steijn die duels nog mee mag maken is na de dreun in Utrecht nog maar de vraag.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Allback
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik denk dat Steijn vanaf morgen nog wat vaker naar Ibiza kan. Je kan een waardeloze selectie hebben, maar wat hij eruit haalt is echt schrikbarend. Mooi geweest lijkt mij.

jerommeke1973
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dat denk ik dus ook.

dilima1966
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

De ajax spelers verkloten het steeds weer Net of ze het expres doen Worst tijddat ze de tweede elftal gaan vertegenwoordigd echt schandalig zo als ze speler

Kuipje1908
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Volgend jaar toch nog de 1e stadsderby voor Ajax. 🤣🤣🤣🤣

jerommeke1973
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

😅😅😅

Klantenservice
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Mocht het zover komen, wat ik niet verwacht, dan ben ik erg benieuwd naar de strijd intern: mag een 'jong ploeg' winnen van de 'volwassen ploeg'?

Koempel
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Jonge joden worden de competitie uitgezet als het 'echte' team degradeert.

Rechtsbekaf
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Waarom moet dat nou weer Koempel? Doe ff normaal man.....

Klantenservice
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

@koempel Minpunten voor je woordkeuze. Bedankt voor de rest van je antwoord 👍🏻

QuarlonK
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wat een mooie wedstrijd. Heb er van genoten. Gelukkig ook geen definitieve staking na de bekers die gegooid zijn. Moet raar lopen dat Steijn nog blijft zitten als je als topclub 17e staat

De Enige Echte
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Toch geniet ik voor het eerst in jaren van het spel. Hiervoor prijs ik Maurice en mag hij van mij blijven.

Voetbalfanaat
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wat er nu opnieuw gebeurd is mag je op het conto van het bestuur schrijven want zij hebben een TD aangesteld die er een puinhoop van heeft gemaakt. Als Ajax de wedstrijd van Volendam en het restant van RKC wint is de achterstand op de bovenste plaatsen al veel te groot omdat nog goed te kunnen maken. Conclusie: dit bestuur moet zo snel mogelijk weg voordat zij Ajax nog verder in de afgrond storten en daarnaast heeft Steijn vandaag wederom een verklaring van onvermogen afgegeven. Het is te hopen dat Van Gaal en consorten het tij kunnen doen keren maar dan moeten er heel snel knopen doorgehakt worden.

bassiedieallesbeterweet
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

heel snel overmars terug halen, en wie daar wat vindt ontslaan. leve de dickpics

Voetbalfanaat
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Met deze opmerking heb jij jezelf grandioos voor lul gezet.

Koempel
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Doe niet zo lullig!

Joost55
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Deze maatschappij is zooo kleinzerig geworden. Je gaat echt niet zonder aantoonbare reden een dickpic sturen. Er zal best wat geflirt zijn over en weer. Maar goed buiten dat om. Overmars kom maar gauw naar huis.

Flamingo
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Hahahah typisch… recht lullen wat krom is omdat je clubje in nood zit Joost55.

Joost55
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ben niet in het bezit van een dickpic van onze Marc. Dus krom of recht ik heb geen idee. 🤣🤣

Flamingo
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Hahaha ik heb je reactie ff een like gegeven. Scherp op de zondag 😜

Kramer
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Naja er zat ook niets in, je weet dat je tegen Utrecht/Den Haag/Feyenoord gewoon met de beuk erin moet want die zijn altijd 200% tegen je. Maar er zat gewoon niets in, Steijn is klaar lijkt mij, ook al lagen er weer persoonlijke fouten aan vooraf. Zit geen beleving in dit team

Rechtsbekaf
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Eens. Het is loszand voetbal, Ajax onwaardig.

haike
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

duuuuus as donderdag krijgen ze klop van brighton e3-0 en daarna van psv 6-0 en dan is het einde steijn!! vind ik persoonlijk wel jammer! want ze zeggen wel dat het aan de trainer ligt maar zoals die satuolo de bal inlevertd waar de 4-3 uitkomt tsja ligt het dan an steijn of aan die waardeloze speler!! die kan nog niet in de 4e divisie mee!! nee van mij mag hij blijven

Brigges
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

De gifbeker is nog lang niet leeg, ik verwacht pas verbetering na de kerst met nieuwe spelers en hopelijk zijn er dan een hoop weg van dit zooitje puin.

Flamingo
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Er is geen speler die op dit moment bij Ajax wil spelen. Dan wordt het vissen in de vijver van de middelmaat, wat er deze zomer ook is gedaan.

Ajeto!
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Steijn blijft zitten zolang Van Gaal er nog potentie in ziet. En die man heeft een hekel aan wat de media roeptoetert.

Rechtsbekaf
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik denk dat van Gaal momenteel in zowel trainer, staf en vooral de spelers van Ajax 1 totaal geen potentie meer ziet. Maar laat "Mr. Know it all" het maar oplossen!

Feyenoord1908
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Genoten van een slechte maar spamnende degradatiewedstrijd.Steijn 4 ever.

Chrissie
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dickpicks worden wel degelijk xo maar gestuurd.Zonder reden.Maar dat ter zijde. Ik heb soms t idee dat Steijn expres is aangesteld. Hij is geen insider en krijgt dus makkelijk de schuld als t misgaat.Als ik hem was zou ik zelf weggaan,Ajax zit echt diep in de shit

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Vanmiddag is Ajax de ondergrens diep gepasseerd. Het drama voor Ajax is groot en lijkt surrealistisch maar is echt. De pijn van een verlieswedstrijd van Ajax heb ik na al die wedstrijden niet meer, alleen teleurstelling en verbazing. Er zijn wel oorzaken van deze deceptie: -de verantwoordelijken, deze week zelfs Van Gaal en consorten kan je daar voor aanwijzen, omdat zij Steijn de hand boven het hoofd houden en Steijn niet eerder van zijn taak hadden ontheven -Steijn, als coach zijnde ga je je voor de wedstrijd de tegenstander inlezen en daar je opstelling op aanpassen, niets hiervan Tijdens een wedstrijd moet je als coach het verloop lezen, gebeurde vanmiddag ook niet, de wissels kwamen veel te laat. Deze verlieswedstrijd is voor een Steijn als coach van een VVV of een Cambuur maar niet als coach van Ajax. Steijn blijft in zijn onvermogen maar steeds leunen op Taylor, op Bergwijn op Berghuis en op Brobbey. Dit is het bewijs dat Steijn geen overzicht, geen creativiteit, geen kennis en vakmanschap bezit. Zo lang Steijn deze spelers in de basis blijft opstellen dan gaat Ajax met Steijn als hij blijft in de KKD eindigen en daar het volgend jaar misschien in de middenmoot gaan blijven hangen. Van dit Ajax met deze spelers verliest Ajax van elke tegenstander. -Taylor, Bergwijn, Berghuis en Brobbey moeten bij de strot worden gepakt en op hun verantwoordelijkheden worden aangesproken. Zo'n Bergwijn (na Suleymani de grootste Ajax miskoop ooit) heeft sinds hij bij Ajax is niets en dan ook niets gebracht, Taylor daar zijn geen woorden voor, gewoon wegsturen, Berghuis is een slappe halfzachte speler waarvan de houdbaarheidsdatum al lang gepasseerd is, Brobbey is geen spits, zeker als je Pavlidis gisteravond bij AZ zag spelen. Ajax moet komend weekend naar PSV toe, nou dit wordt weer een afmaakpartij, vind prima dan kan PSV de concurrenten via Ajax op afstand houden. Ik vind dat PSV verdient om kampioen te worden, omdat PSV over de sterkste selectie van de ED beschikt. Een pluspunt is wel dat de Ajaxvijanden hun zin hebben gekregen en in Ajax geen target meer zien, want Ajax de meest "gehate" ploeg van Nederland is uit beeld. De Ajaxvijanden kunnen hun frustraties nu op PSV, Feijenoord, AZ en Twente onderling gaan botvieren.

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

King, helaas moet Steijn voor iedere tegenstander nu zijn elftal aanpassen, want vanuit de eigen Ajaxfilosofie gaat het nooit lukken. Dat zgn. Ajaxdna, het "opbouwen" is niet meer van deze tijd. Ajax moet met de juiste spelers compacter staan. En bij de juiste spelers horen geen Taylor (traag, slechte passes geen scorend vermogen), Bergwijn (steeds balletje terug), Berghuis (waardeloos, passeert zijn eigen schaduw niet eens meer), Brobbey tja speelt als een lantaarnpaal.

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ha ha ha Maupie, ben je de weg kwijt ? Ik zal je helpen: "hier rechtdoor, 2e straat linksaf, op nummer 58 kan je je melden bij het gekkenhuis".

jurgen😎
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

ja maar wie zou jij dan voorin gooien? brobbey berghuis bergwijn zijn internationals????? Geloof me ze zijn Steijn aan het saboteren. Dat hele team wil niet 100% geven

GJAM
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Zo gewend om op je alter ego te reageren, dat je nu ook al Krotje met King gaat aanspreken? Wellicht heb je zelf iets aan: "hier rechtdoor, 2e straat linksaf, melden op nummer 58"

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Jurgen, het is al veel te laat om nog wat acceptabels van dit Ajax te kunnen maken. Met de talenten van Jong Ajax (ook slechte generatie, zie stand KKD) werd niet adequaat mee gewerkt. Alleen Reiziger maakte er nog wat van, Heitinga en Dave Vos......hm.... Als het waar is wat jij suggereert met die sabotage dan moeten ze linea recta uit de basis worden geschopt. Zij drukken met hun salaris zwaar op de begroting. Hlynson samen met Rasmussen had ik het vorige seizoen al in het vizier net als Kalokoh en Misehuoy en Mika Godts, Jan Faberski van Onder 18 daar zit nog wat toekomst in. Bij de Onder 17 zijn er ook nog een paar o.a. Damian van der Vaart. Ach we wachten het maar af, het is zoals het is. Ik hoop dat jouw club veel gaat bereiken, maar nogmaals het valt niet altijd mee.

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Leuk geprobeerd GJM, ik reageerde op King Jacobus maar zijn reactie is verwijderd. Trouwens ik blijf lachen om de aanvallen van complotdenkers op mij. Doet me weinig, ik ga gewoon door. Tot horens.

jurgen😎
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

we gaan het nog zien zometeen tegen lazio een winst dat zou mooi zijn dan gaan we denk ik wel door. Voor mij als Feyenoord de groepsfase uitkomt en bij de laatste 8 eruit gaat vind ik het al helemaal geslaagd. we gaan goed maar we hebben nog helemaal niks.

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Nou ik zag Feyenoord tegen Vitesse spelen, maar Feyenoord oogde sterk eigenlijk net als Ajax in betere tijden. Hopelijk wordt het succes gecontinueerd, maar altijd oppassen voor Immobile.

JMP
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Nooit gedacht dat ik ivm Ajax zou noemen, maar ik ben bang dat Dick Advocaat nuhet medicijn is. Nee, hij speelt geen ‘Ajax voetbal’, maar dit voor nu dan ff jammer dan.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Vandaag heeft de gelukkigste van 2 hele slechte selecties gewonnen . De meest simpele onderdelen van het spel worden door deze ploegen niet beheerst . Maar goed utrecht heeft geen 100 plus miljoen besteed . Ik hoor hier steeds hele grote woorden van dat ajax wel terug komt. Dat geloof ik ook wel maar dat gaat wel een heletijd duren . Steijn wegsturen gaat niks helpen op korte termijn ,hem laten zitten ook niet. Hoor ook steeds dat zo'n brobbey hard werkt. Nou ik heb het niet gezien . Brobbey,berghuis,bergwijn etc ze lopen erbij of ze maradonna's zijn . Spelen in hun gedachten in het ajax van een paar jaren geleden . Wat een ego's . Verder heeft dat vrouwtje van almere geen bril nodig. Als ik alleen al die warming up vergelijk met andere teams . Alles in zo'n laag tempo en pure tegenzin

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik wilde eigenlijk niet meer op jou reageren gtsb, maar in deze heb jij gelijk en zie je het goed, eerlijk is eerlijk. Voilá.

jurgen😎
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

sabotage gewoon op 70 % de wedstrijden spelen . Nieuwe trainer met andere tactieken gaan ze ineens vol geven . Dit is trekken aan een dood paard.

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Je zet mij wel aan het denken Jurgen, ik ga het goed volgen. Thanks.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Als jij eens wat beter leest en begrijpt krotje Ga je zien dat ik wel meeval . Ajax is nieuws op het moment en dat valt niet mee voor ajaxfans . En wij kunnen het weten . Jarenlang andersom geweest . Maar de kritiek is gewoon terecht . Ik ben gewoon als niet ajacied en ook geen utrechtfan . Van beiden clubs erg geschrokken qua niveau en ook mentaliteit . Ik wist dat het niet best was ,maar live is het nog meer zichtbaar . Wat er buiten de camera's gebeurd (spelers tegen elkaar ), qua spel de meest simpele dingen . Ajax mag echt blij zijn dat ze tegen utrecht speelde . De warming up viel mij eigenlijk gelijk al op . Zo gelaten en lusteloos . Totaal geen tempo . Ik ben het ook erg met v d vaart eens dat ajax en dan iedereen bij ajax en de fans . Een stap terug moeten doen met spel en gedrag . De houdinkjes van brobbey,taylor ,bergwijn en huis . En het ajax spel het kan niet meer . Daar heb je de kwaliteit niet meer voor

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Jurgen gedeeltelijk denk ik het ook als je kijkt naar de ouwe hap (brobbey bergwijn etc ). Maar die aankopen !!. Die kunnen echt niet beter . Ze zullen echt nog wel omhoog gaan op de lijst . Maar echt weer terug, gaat heel moeilijk worden dit seizoen of volgend jaar . Deze spelers leveren niks meer op ,of veel minder . Dus iedereen weg doen om fff goeie nieuwe te halen in de winter wordt ook lastig

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

ach gtsb, hou er maar mee op, ik ga nu sporten en lekker alles afreageren.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen