Ajax meldt volgende wijziging in de technische staf van A-selectie

24 oktober 2023, 16:04   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Ajax heeft tijdelijk een nieuwe rol gevonden voor Dave Vos. De manager van Jong Ajax, die een goede indruk maakt intern in Amsterdam, wordt tijdelijk doorgeschoven in de technische staf van Hedwiges Maduro. Yuri Rose staat om die reden daarom in ieder geval vrijdag voor de groep tijdens het uitduel van Jong Ajax met Roda JC.

Dat schrijft Ajax op de eigen website. "Hedwiges Maduro stond dinsdag voor de groep tijdens de training van Ajax 1 op sportcomplex de Toekomst. De 38-jarige volgt voorlopig de vertrokken Maurice Steijn op", schrijft de club over de situatie rond de A-selectie. "Vanwege het vertrek van Steijn en het doorschuiven van Maduro vervult Dave Vos voorlopig de rol van assistent-trainer bij het eerste elftal."

Artikel gaat verder onder video

Ondanks de zwakke prestaties van Jong Ajax in de Eerste Divisie met de twintigste plaats, staat Vos er intern wel goed bij Ajax. Niet voor niets was er eerder al een roep om hem bij het eerste elftal te betrekken. Toen Ajax trainer John Heitinga doorzette naar de hoofdmacht, deed Vos het ook goed en werd hij om die reden ook al doorgeschoven naar de post van hoofdtrainer van het beloftenteam van Ajax.

Vos was tussen 2021 en 2022 assistent-trainer van Giovanni van Bronckhorst bij Rangers, maar was daarvoor al tien jaar werkzaam in de jeugdopleiding van Ajax. Hij had onder meer het O17- en O18-team onder zijn hoede en was in het verleden bij Jong Ajax ook al assistent-trainer onder Mitchell van der Gaag. Zodoende weet hij met welk bijltje te hakken bij het jeugdteam van de Amsterdammers.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Rechtsbekaf
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dat wordt dan wel een heel korte A-selectie bevordering.....: "John van ’t Schip begint volgende week bij Ajax".

CG
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Nu maar afwachten van hoe hij het gaat doen ! !

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen