'AZ moet vrezen: Pascal Jansen geïnteresseerd in vrijgekomen topbaan'

2 oktober 2023, 11:59   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

AZ-trainer Pascal Jansen is volgens Schotse media een van de kandidaten om Michael Beale op te volgen bij Rangers. De 43-jarige Beale werd zondag na een tegenvallende start van het seizoen ontslagen. Steven Davis neemt op Ibrox voorlopig de honneurs waar.

Rangers loopt na zeven speelrondes al zeven punten achter op Celtic, in principe de enige concurrent in de strijd om de Schotse titel. Na een nederlaag tegen Kilmarnock (1-0) tijdens de seizoensouverture en een verliespartij tegen Celtic in The Old Firm (0-1), werd er zondag voor eigen publiek met 1-3 verloren van Aberdeen. Die nederlaag werd Beale fataal.

Artikel gaat verder onder video

Jansen wordt nu in Schotland naar voren geschoven als kandidaat om de nieuwe trainer van Rangers te worden. Volgens talkSPORT staat de trainer van AZ niet onwelwillend tegenover een overstap naar de Schotse topclub. Ook Kevin Muscat, op dit moment in dienst bij het Japanse Yokohama F. Marinos, zou 'zeer geïnteresseerd' zijn in de baan.

Jansen is sinds december 2020 de trainer van AZ. Hij volgde destijds de ontslagen Arne Slot op. Met het veroveren van negentien punten in zeven wedstrijden zijn de Alkmaarders het seizoen in de Eredivisie uitstekend begonnen. Het contract van Jansen in Alkmaar loopt nog twee jaar door, tot medio 2025.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Zoals ik al eerder meldde, dit is nou een voorbeeld van wat er met een coach of een sterkhouder van een club kan gebeuren. Personen die zich hardnekkig vasthouden aan contractduur van de betrokkenen moeten maar eerst een bezoekje aan de Efteling brengen. Geld is geld en het grote geld is verleidelijk en elke coach, speler, TD heeft een prijskaartje. Het huidige voetbal in de wereld is een ander bedrijf dan 20/30 jaar geleden. Uit alle hoeken en gaten van de wereld, waarvan wij eerder nooit aan gedacht hadden worden spelers weg gekocht en deze spelers bepalen nu het hoge niveau in de competities. Uit de VS, Japan, Ivoorkust, Ecuador, Ghana, Nigeria, Zuid-Korea, Mexico, Argentinië, Australië, uit de Pacific (Payet), uit Midden-/Zuid Amerika, Kameroen, Mali, Senegal, Griekenland, Purmerend, Panama, Canada, China, Rusland, Oost Europa, Turkije, Egypte, Zuid Afrika, Spanje, Portugal, Soedan, Haarlem, Zeeland, 7k, Amsterdam Zuid-Oost, Scamdinavië, Baltische Staten, Brazilië, Gambia, Caribiën, mis ik nog een land, streek, wijk, polder of wat anders ? Daar komen de spelers vandaan.

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Oh ja Schiermonnikoog, die was ik vergeten WaarIs. Dank er voor. Verdomd weet je welk gat ik ook vergeten ben ? Bedum.

Waarom19
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Zo goed is Pascal Jansen nou ook weer niet.

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

En toch wil Rangers hem hebben en AZ staat 2e op de rangschikking toch ?

Ajeto!
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

AZ is een bok saaie club en dat is juist goed. Als Jansen niet capabel genoeg zou zijn dan was het er niet zo rustig. Hij weet de groep te managen, spelers in te passen, doet geen gekke dingen. Het is geen meesterbrein als Ancelotti of Guardiola maar ik denk dat menig club toch wel een beetje jaloers is op AZ met zo een trainer

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Na Slot zou AZ met Pascal verloren zijn, maar zie 2e plek.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen