'AZ moet vrezen voor vertrek succescoach Pascal Jansen: eerste gespreksronde met hem gepland'

3 oktober 2023, 15:19   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

AZ moet steeds serieuzer gaan vrezen voor het vertrek van succescoach Pascal Jansen. De oefenmeester werd door The Daily Mail en andere Schotse media al gelinkt aan de vacature bij Rangers FC en inmiddels heeft het meer betrouwbare The Telegraph ook naar buiten gebracht dat hij op een lijstje staat en er een gespreksronde met hem komt.

De trainer van AZ is niet de eerste kandidaat op de lijst, want dat zou Frank Lampard zijn. De voormalig middenvelder zou bereid zijn om het gesprek aan te gaan met de Schotse topclub. Rangers FC is op zoek naar een nieuwe trainer na het vertrek van Michael Baele, die vanwege de tegenvallende sportieve prestaties de laan werd uitgestuurd. Zo werd de club door PSV uit de Champions League gespeeld en in de nationale competitie is de achterstand op Celtic al zeven punten.

Artikel gaat verder onder video

Pal achter Lampard zijn er echter nog drie andere kandidaten: Jansen (AZ), Philippe Clement (clubloos) en Kevin Muscat (Yokohama F Marinos). De club ving eerder al bot bij Graham Potter, die voor het laatst actief was bij Chelsea, door wie hij vermoedelijk nog altijd wordt betaald. Dat laatste geldt ook voor Lampard, die vorig seizoen als interim het seizoen volmaakte van The Blues.

Rangers FC wil echter ook met Jansen, Clement en Muscat om tafel, alvorens het een beslissing neemt om mogelijk met Lampard in zee te gaan. Pas zodra die gesprekken zijn afgerond, wordt er een tweede ronde gepland met geïnteresseerde en serieuze kandidaten. Jansen is met zijn Britse achtergrond, de coach van AZ werd geboren in Londen, extra interessant voor Rangers FC.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Zo zie maar weer, elk mens heeft zijn prijskaartje. Zeker in de voetballerij, is niemand op zijn woord te vertrouwen, zodra hij/zij de kans krijgt is hij/zij voor het grote geld en sportieve verbetering, weg.

Waarom19
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Zo goed is deze trainer nou ook weer niet. In Nederland is men kampioen ophemelen.

Ajeto!
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

In Nederland is men ook kampioen azijn zeiken. Is dit een slechte trainer dan? Hij maak geen gekke keuzes, legt alles netjes uit. En AZ wint ook met 4-0 zonder echt te overtuigen. Daar heeft een trainer ook zijn aandeel in

Waarom19
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

3-0 voorstaan en met 3-4 verliezen in Europa, geweldig man.

jwnb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik begrijp nooit zo goed waarom Nederlanders naar zo'n veel mindere competitie willen, los van het geld. Natuurlijk zijn Rangers en Celtic grote clubs maar meer is er ook niet. Onder deze twee clubs zit een heel groot gat met de rest.

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik denk dat hoe klein de Schotse competitie ook is, is die meer in het zicht van grote PL clubs. Rangers zou een opstap voor Jansen naar een PL/Championshipclub kunnen zijn. Onze ED stelt gewoon niet veel voor in de ogen van de buitenwereld, net als de Deense b.v.

Waarom19
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Weg van de Micky Mouse competitie.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen